CookiesMultikabel biedt films aan via Internet

26 januari 2007 08:37 door Hans Wind

Multikabel logoMet ingang van deze week introduceert Multikabel een nieuwe dienst op het internet: films online huren en direct kijken. Het filmaanbod van Multikabel bevat alle populaire genres en biedt keuze uit duizenden titels. Naast de bekendere namen, omvat de catalogus ook films uit de categorie art-house en diverse documentaires. De online videotheek biedt informatie over de films, acteurs, speelduur, een zogenaamde beoordeling en een kijkwijzer classificatie. In de meeste gevallen is van een film vooraf een trailer te bekijken. Prijzen van de films verschillen per film en genre. Een film is beschikbaar vanaf 1.99 euro voor twee dagen kijken.

Voor abonnees van Multikabel met een Family-abonnement en sneller is het mogelijk direct films te kijken op of via de pc. Zij kunnen veilig en eenvoudig afrekenen via hun gebruikersnaam en wachtwoord. Voor deze betaalmethode worden ook geen extra kosten in rekening gebracht. Voor nieuwe gebruikers met een Multikabel internetabonnement is er een eenmalige registratie. Alternatieve betaalmogelijkheden, zoals credit card, zijn ook mogelijk. Hiermee kunnen ook andere gebruikers van de online videotheek veilig en snel afrekenen. De eerste 5000 abonnees die een film bestellen bij hun provider Multikabel kunnen gratis een tweede film uitzoeken.


De films worden als een zogenoemde ‘stream’ aangeboden (1.5Mbps), zodat de kijker het als normaal tv-kijken ervaart. Er hoeft niet gewacht te worden of gedownload. De film start direct en kan meerdere keren opnieuw bekeken worden binnen de huurtermijn van meestal twee dagen. Het filmaanbod is vergelijkbaar met dat van de videotheken en kan vanaf elke computer met een snelle internetverbinding geraadpleegd en aangeschaft worden. Abonnees van Multikabel kunnen betalen via hun gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee zijn voor hen geen extra kosten aan de aanschaf verbonden. Op de maandelijkse factuur van het kabelbedrijf krijgen zij een overzicht van de gehuurde films.

Op de speciale website van Multikabel (films.multikabel.nl), kan een systeemcontrole worden gedaan om te kijken of de pc van de gebruiker geschikt is voor het online kijken van films. In veel gevallen kan ook gekozen worden voor het downloaden van de film. Dan staat de film veilig op de harde schijf van de pc en kan deze onbeperkt bekeken worden. Het is dan tevens mogelijk de film legaal op een CD/DVD te branden.