CookiesMultikabel en Casema in Zesko Holding

4 oktober 2006 07:49 door Hans Wind

Casema, Essent en Multikabel logo'sDe overname van de kabelbedrijven Casema en Multikabel is inmiddels afgerond. De aandelen van Warburg Pincus in het Nederlandse kabelbedrijf Multikabel zijn ingebracht in de nieuw gevormde ‘Zesko Holding’ waar ook Casema onder valt.

Beide kabelbedrijven gaan nu samenwerken bij het leveren van televisie, internet en telefoniediensten aan meer dan 1,6 miljoen klanten en hadden over het boekjaar 2005 een gezamenlijke pro forma omzet van 416 miljoen Euro.

Cinven en Warburg Pincus kochten onlangs ook Essent Kabelcom. Dit bedrijf wordt, als de procedure met de mededingingsautoriteiten positief wordt afgerond, eveneens bij ‘Zesko Holding’ ondergebracht.


Wim Dik, voormalige CEO van KPN, wordt voorzitter van de Raad van Commissarissen, en zal daarbij worden ondersteund door twee vertegenwoordigers van zowel Cinven als Warburg Pincus.

Voor het nieuwe Zesko Holding is een directie gevormd met Marcel Nijhoff als de Chief Executive Officer, hij was hiervoor de CEO van Multikabel. Walter Blom wordt de Chief Financial Officer en was dit voorheen bij Casema. Tot slot wordt Andrei Noppe de Chief Operating Officer. Hij was Vice President Network Operations bij Casema.

Overigens blijven de huidige directies van Multikabel en Casema nog bestaan. Na de voorgenomen fusie met Essent Kabelcom/@Home zal die situatie en de samenstelling van de holdingdirectie nog gewijzigd worden.

De verkopende partijen Carlyle, Providence en GMT Communications kochten Casema in januari 2003 voor 665 miljoen Euro van France Telecom.

Cinven Group en Warburg Pincus betalen 2,85 miljard Euro voor beide kabelbedrijven.

Bron: IEX