CookiesMvix partnership met BitTorrent portal Mininova

26 februari 2009 12:26 door Hans Wind

Mvix partnership met BitTorrent portal MininovaMvix is een partnership aangegaan met één van ’s werelds grootste BitTorrent portals, Mininova. Het partnership houdt in dat gebruikers van de MvixBOX Internet Harddisk & Homeserver alle ‘Featured Content’ van Mininova snel en zonder gebruik van een PC kunnen downloaden. Het aanbod van Mininova bevat ook materiaal in HDTV kwaliteit.

Met behulp van een Mvix Mediastreamer zijn vervolgens de films, TV series en muziek direct af te spelen op de televisie vanaf de MvixBOX. Steeds meer producenten van documentaires, films en muziek maken gebruik van Mininova’s platform om mediabestanden te distribueren naar een zeer groot publiek. Maandelijks wordt de populaire portal door meer dan 45 miljoen mensen bezocht.

‘Met de geïntegreerde BitTorrent client in de MvixBOX wordt gratis toegang verschaft tot alle featured content van Mininova’, aldus Mark Appel, Managing Director bij Mvix Benelux bv. ‘Het downloaden van featured content (documentaires, films, TV series en muziek verspreidt door rechthebbenden) verloopt aanzienlijk sneller dan normaal en de gebruiker hoeft geen extra handelingen meer uit te voeren. Dit komt het gebruikersgemak enorm ten goede’ sluit Appel af.

Voor gebruikers van de MvixBOX wordt de featured content speciaal voorbereid waardoor ze direct afspeelbaar zijn via een Mvix Mediastreamer op de televisie. Niek van der Maas, Business Development Director van Mininova vult aan: ‘Dit is een unieke samenwerking die het gebruiksgemak van BitTorrent technologie sterk vereenvoudigd. Met een enkele druk op een knop kan content van hoogwaardige kwaliteit worden gedownload van het Mininova Content Distribution netwerk. Wij zijn zeer verheugd over deze samenwerking met Mvix waardoor steeds meer gebruikers het gemak gaan ervaren van de diensten die Mininova biedt.’

De MvixBOX Internet Harddisk & Homeserver is dé centrale plek binnenshuis voor de opslag van films, foto’s en muziek. Eenmaal opgeslagen op de Internet Harddisk zijn deze bestanden wereldwijd toegankelijk vanaf iedere PC via een internet browser. De MvixBOX is zowel los als gebundeld met een Mvix Mediastreamer, de Mvix Moviepack, te verkrijgen. De nieuwe functionaliteit komt beschikbaar in de nieuwe firmware release van de MvixBOX die binnen enkele weken wordt gelanceerd. Alle huidige gebruikers kunnen na lancering deze firmware upgrade direct gratis downloaden via www.mvixbenelux.com.

Bron: MVix

Meer over de MVixBOX kunt u lezen in ons eerder gepubliceerde artikel : MvixPVR Multimedia Harddisk introductie

Voor een actuele MVixBOX prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig