Cookies



Myspace TV komt op Panasonic HDTV

13 januari 2012 13:21 door Hans Wind

Myspace TV komt op Panasonic HDTVMyspace lanceert met Myspace TV een nieuwe dienst die televisie combineert met een sociaal netwerk. Myspace TV komt beschikbaar op de nieuwe-generatie Panasonic VIERA Connect-HDTV’s. Met de nieuwe tv-dienst kan een kijker programma’s volgen en daarover onmiddellijk zijn of haar mening delen met anderen.

Myspace TV start met enkele muziekkanalen. Myspace heeft de rechten op een muziekbibliotheek van 42 miljoen liedjes en op honderdduizend muziekvideo’s. De nieuwe dienst breidt in de toekomst uit met film, nieuws, sport en reality-programma’s. Daarbij is ook ruimte voor bekende bestaande programma’s. De programma’s op Myspace TV zijn niet alleen te bekijken. Kijkers kunnen ook onderling chatten over de inhoud en vrienden uitnodigen om mee te kijken naar een programma. Het platform combineert zo de interactieve kenmerken van een sociaal netwerk met traditionele televisie. De dienst komt dankzij een speciale app ook beschikbaar op tabets en smartphones.

“Myspace was het eerste succesvolle sociale netwerk doordat het mensen in staat stelde hun interesses te delen, te luisteren naar muziek, creatief te zijn en verbinding met gelijkgestemden te zoeken”, zegt Tim Vanderhook, CEO van Myspace. ”Televisie is historisch gezien een gedeelde ervaring. Mensen komen bij elkaar om samen naar hun favoriete programma’s te kijken. Wij geloven dat we de huidige tv-ervaring kunnen verrijken door kijkers via een tv-programma te verbinden met anderen. Door samen te werken met Panasonic, bieden we mensen hun favoriete content en een sociale ervaring in één dienst: Myspace TV.”

Justin Timberlake, mede-eigenaar van Myspace: “Wij zijn klaar om een dimensie toe te voegen aan televisie en entertainment door ze binnen een sociaal netwerk te combineren. Waarom zou je nog een vriend mailen of sms’en over je favoriete programma als dat direct en interactief kan, waar je ook bent? Op het moment dat je favoriete serie heel spannend wordt, je favoriete cabaretier op televisie is of je club net voor het einde van een wedstrijd scoort, bieden wij de mogelijkheid om dat onmiddellijk te delen met vrienden. Dit is de evolutie van een van de grootste uitvindingen van onze tijd: de televisie. En we hoeven niet langer bij elkaar te zitten om het toch samen te beleven.”

Myspace TV introduceert opnieuw het sociale element van televisie door kijkers onderling te verbinden rondom televisiecontent. De dienst creëert fancommunities met mensen die programma’s beoordelen, er onderling over chatten en anderen uitnodigen om ook te kijken.

Myspace TV komt in de eerste helft van 2012 beschikbaar via het Panasonic VIERA Connect-platform. Dit platform biedt toegang tot internettelevisie en on-demand programma’s en applicaties. Het aanbod varieert van nieuws en fitness tot sociale netwerken en online gaming. VIERA Connect vereist geen externe box of pc1 en is toegankelijk via één enkele knop op de afstandbediening van de televisie.

“Het Panasonic VIERA Connect TV-platform blijft zich jaar na jaar uitbreiden met een sterke focus op het bieden van een robuuste en interactieve tv-ervaring. Het platform is makkelijk in te stellen en beschikbaar op HDTV’s met een groot scherm”, zegt Joseph Taylor, bestuursvoorzitter en CEO van Panasonic Noord-Amerika. “Wij zijn er trots op om bij de primeur van Myspace TV op ons VIERA Connect TV-platform samen te werken met het nieuwe Myspace. De samenwerking met een merk als Myspace maakt van ‘connected tv’ voor consumenten een totaal nieuwe interactieve ervaring.”

Myspace nodigt op dit moment geselecteerde geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de bètalancering van de tv-dienst. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.myspace.com/tv.

Bron: MySpace