CookiesMyTVPal brengt HDTV via Internet

27 november 2006 09:55 door Hans Wind

MYTVPal logoIPTV of televisie via Internet is sterk in opkomst nu de Internet snelheden behoorlijk hoger zijn dan een paar jaar geleden. Het fraaie van IPTV is dat – net als bij satelliet TV – de landsgrenzen wegvallen en we niet alleen afhankelijk blijven van hetgeen de nationale kabelbedrijven kunnen en willen aanbieden. Het Amerikaanse bedrijf MyTVPal is zo’n internationale televisie leverancier via Internet. Het bedrijf levert wereldwijd televisie, HDTV en radio kanalen waarbij ze ook een aantal Nederlandse zenders in hun assortiment hebben opgenomen.

Een nadeel is wel dat eerst speciale MyTVPal software moet worden geïnstalleerd om de diverse zenders te kunnen ontvangen maar daarna is een uitgebreid scala van radio en TV kanalen ter beschikking.

Momenteel heeft MyTVPal zo’n 700 gratis IPTV kanalen uit meer dan 70 landen beschikbaar. daarbij zitten zowel standaard televisie als HDTV zenders. Daarnaast zullen er een aantal betaalde diensten aan worden toegevoegd. De gratis diensten worden gefinancierd uit advertentie inkomsten.


Deze week start het bedrijf ook een VOD (Video on Demand) service in de Verenigde Staten waarbij HDTV 1080p kwaliteit kan worden ontvangen met een zogenaamde settopbox van Matrixstream. Uiteraard is hiervoor een extra snelle Internet verbinding noodzakelijk. Het bedrijf verwacht in het eerste jaar van de VOD dienst zo’n 100.000 settopboxen af te gaan leveren en in de komende vijf jaar verwachten ze 10 miljoen mensen te bereiken met hun diensten. Het is ons niet bekend of het bedrijf overweegt om de settopbox diensten in de toekomst ook buiten de VS aan te gaan bieden.

Meer informatie is te vinden op de website van MyTVPal.