CookiesNEC MultiSync LCD6520 professionele LCD introductie

9 december 2007 17:25 door Hans Wind

NEC MultiSync LCD6520 professionele LCD introductieMet de nieuwe NEC MultiSync® LCD6520L en de MultiSync® LCD6520P biedt NEC Display Solutions professionele platte LCD-beeldschermen in het indrukwekkende formaat van 65-inch met HDTV kwaliteit.

Met het model MultiSync® LCD6520P (Portrait) brengt de Public Display-fabrikant de grootste monitor die in deze oriéntatie kan worden geïnstalleerd op de markt. De NEC MultiSync® LCD6520L (Landscape) is daartegen technologisch geoptimaliseerd voor de eisen van horizontale beeldscherminstallaties.

Beide Public Displays maken indruk met beelden in 1080p HD TV kwaliteit en zijn perfect geschikt voor Digital Signage-toepassingen. Dankzij professionele ASVTFT-panels en kwalitatief hoogwaardige componenten zijn ze optimaal uitgerust voor veeleisend en langdurig gebruik.

Bij de huidige informatiediversiteit zijn creatieve ideeén en innovatieve technologieén vereist om efficiént en snel te communiceren. Vanwege hun grootte werd er tot dusver voor reclamedoeleinden hoofdzakelijk gebruikgemaakt van gedrukte aanplakbiljetten en billboards.

Met de nieuwe platte LCD-beeldschermen in het 65-inch formaat van NEC Display Solutions zijn er nu ook LCD Public Displays voor deze toepassingen; de gebruiker kan namelijk kiezen voor verticale (MultiSync® LCD6520P) of horizontale (MultiSync® LCD6520P) installatie. De nieuwe modellen kunnen zo statische en niet-aanpasbare reclameopstellingen met een diameter tot 165 cm op volledige grootte vervangen en de weergegeven inhoud levendig en aantrekkelijk weergeven.

De NEC MultiSync® LCD6520P is speciaal voor het inbouwen in Portrait-modus ontwikkeld. De achtergrondverlichting en de ingebouwde componenten zijn ontworpen voor de verticale positie. De geïntegreerde meervoudige ventilatorbesturing beschermt de IT-investering ook in veeleisende omgevingen en maakt een levensduur van het display van maximaal 60.000 uur mogelijk. Het Public Display kan hierdoor in grote ontvangsthallen, winkelcentra en openbare ruimtes zoals luchthavens en stations in verticale richting worden toegepast. De gepresenteerde dynamische inhoud bereikt de kijker in een aantrekkelijk formaat, waarbij het display dankzij zijn grootte alle aandacht krijgt. Met de NEC MultiSync® LCD6520L garandeert NEC Display Solutions maximale flexibiliteit en biedt het bedrijf klanten de mogelijkheid voor installatie in horizontale positie (Landscape). In de Landscape-versie is het display optimaal geschikt voor openbare toepassingen, videoconferenties en Digital Signage-toepassingen.

Glasheldere beelden in 1080p-kwaliteit maken beide LCD-modellen tot uitzonderlijke blikvangers. Met een resolutie van 1.920 x 1.080 beeldpunten bij een maximale helderheid van 450cd/m2 en een contrastverhouding van 2000:1 geven de LCD Public Displays zelfs in lichte omgevingen videogegevens in briljante kwaliteit weer. Het professionele ASV TFT-panel van de NEC MultiSync® LCD6520L en de MultiSync® LCD6520P is speciaal ontwikkeld voor langdurig gebruik. De grote kijkhoeken van 176 graden zorgen voor een optimaal beeld vanuit vrijwel ieder perspectief. Bovendien beschikken de platte beeldschermen over sRGB-ondersteuning, een programmeerbare LUT en een breed kleurtemperatuurbereik (2.600k ”“ 10.000k). Een zogenoemd Option Slot maakt de integratie van een ingebouwde PC, een NEC CAT 5-receiver, een HDSDI-kaart of een DVI Daisy Chain Board mogelijk. Hiermee biedt NEC Display Solutions steeds de optimale oplossing voor individuele behoeften.

Specificaties van de NEC MultiSync LCD6520L en LCD6520P

• Displaytype: ASV TFT

• Kijkhoeken: 176° horizontaal en verticaal (bij contrastverhouding 10:1)

• Aanbevolen resolutie LCD6520L: 1920 X 1080@ 60 Hz

• Aanbevolen resolutie LCD6520P: 1080 X 1920 @ 60 Hz

• Helderheid: 450 cd/m²

• Contrastverhouding: 2000:1

• Reactietijd: 6 (grijs-naar-grijs)

• Aantal weer te geven kleuren: 16,77 miljoen

• Speciale functies: Scheduler; OmniColor™: sRGB ondersteuning en 6-as kleurcontrole; AutoBright; Off-Timer; TileMatrix (5 x 5); kleurtemperatuur-modus; PIN Code Protection; DICOM Profil; SCART Support; CableComp (digitaal 30m, analoog 100m); Picture-in-Picture Mode; Picture-over-Picture Mode; NaViSet® en NaViSet® Administrator compatibel; oververhittingbeveiliging met instelbare ventilator;

• Aansluitingen: 5 x BNC, Component, Composite (via BNC en Cinch); 1 x S-Video; 1 x D-Sub 15; DVI-D (met HDCP); HDMI; Option Slot voor naar keuze: CAT 5 receiver, HD-SDI board, Single board computer of DVI daisy chain board.

• TV-standaarden: NTSC, PAL, SECAM

Accesoires voor de LCD6520

Single Board Computer:
• 1,66 Core Duo of 800 MHz Celeron CPU, Volledig geïntegreerde inschuifoplossing zonder bekabeling
• Extra DVI-I-uitgang voor aansturing van een tweede monitor
• ExpressCard Slot voor gebruik van bijvoorbeeld WLAN, UMTS, DVB-T
• 3 jaar garantie

CAT 5 Receiver voor NEC Public Displays:
• Voor afstanden tot 110 m of 300 m
• 100% compatibel met Minicom DS Vision 3000 Serie (alleen VGA)
• Volledig geïntegreerde inschuifoplossing zonder bekabeling
• VGA-uitgang voor aansturing van een tweede monitor
• 3 jaar garantie

Beschikbaarheid en garantie
De nieuwe NEC MultiSync® LCD6520L en de MultiSync® LCD6520P zijn vanaf december 2007 in de handel verkrijgbaar. NEC Display Solutions Europe geeft op alle modellen drie jaar garantie, inclusief de achtergrondverlichting.

Bron: NEC Display Solutions Europe GmbH