CookiesNegen nieuwe televisiezenders in @Home pakket

14 november 2006 18:47 door Hans Wind

@Home logoVorige maand werd het @Home pakket al uitgebreid met vijf nieuwe themazenders van de publieke omroep en @Home’s eigen televisiezender Zizone en nu komen daar nog eens negen zenders bij. Opvallend is de komst van Al Jazeera International, de Engelstalige versie van de Arabische nieuwszender Al Jazeera die @Home al langer doorgeeft via de digitale ontvanger.

Het Zenderaanbod
Al Jazeera International, waar de Nederlandse journaliste Step Vaessen vanaf december werkzaam wordt als hoofdcorrespondent Indonesié, zal Al Jazeera in het TV Digitaal Extra pakket vervangen.
“Al Jazeera is een belangrijke nieuwsbron en die willen wij onze kijkers niet onthouden”, zegt Arent van der Feltz, directeur Marketing & Sales van Essent Kabelcom over de keuze. De meeste nieuwe zenders komen in het TV Digitaal Extra pakket. Naast Al Jazeera International worden zes zenders aan het aanbod toegevoegd:


• Weerkanaal: 24 uur per dag actuele en verwachte weersinformatie
• Baby TV: pedagogisch verantwoorde programma’s voor de allerkleinsten
• Raceworld TV: 24 uur per dag topmotorsport in al haar facetten
• Star!: nieuws, informatie, achtergronden over alle ’s werelds grootste sterren inclusief live-registraties gala’s en award-uitreikingen
• Zone Reality: 24 uur per dag reality-shows over gewone mensen en hun verhalen in verschillende genres zoals survival, misdaad, dieren enz.
• Action Now: filmzender met non-stop de beste speelfilms van de jaren negentig

Het digitale televisie pakket wordt uitgebreid met Liberty TV (toerisme en vrije tijd) en LiveShop. Laatstgenoemde brengt live shopping televisie waarbij producten ‘bij afslag’ worden verkocht. “Met de komst van de publieke themakanalen waren de pakketten al duidelijk versterkt,” aldus Toine Vos, productmanager Digitale Televisie van Essent Kabelcom. “Was deze aanvulling met informatieve programma’s over werk, cultuur, consument en politiek nog een verdieping van het aanbod, nu is er ruimte vrijgemaakt voor entertainment en ontspanning.”
De uitbreiding van het zenderpakket is het gevolg van een klantenonderzoek dat @Home in juni onder haar abonnees liet uitvoeren. Daarin kwamen wensen naar voren die nu verdeeld over twee fasen in de nieuwe pakketten zijn verwerkt.

Televisie van @Home
De televisiekijker heeft bij @Home van Essent op dit moment de keuze uit drie televisiepakketten: TV Basis (een analoog radio- en televisiepakket met de 30 populairste tv- en radiozenders), TV Digitaal (beeld en geluid in digitale kwaliteit, extra digitale tv-zenders en een Electronische Programmagids) en TV Digitaal Extra (beeld en geluid in digitale kwaliteit, 100 televisiekanalen en 30 non-stop muziekkanalen en een Electronische Programmagids). Ook biedt @Home met TV HD een pakket waarin de beste zenders in HDTV kwaliteit beschikbaar zijn. Voor de digitale pakketten is het gebruik van een digitale decoder vereist.

Over Essent Kabelcom
Essent Kabelcom is actief op het gebied van data- en telecommunicatie, radio, tv en internet, zowel voor de consument als het bedrijfsleven. Met een dagelijks bereik van zo’n 5 miljoen mensen in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland via 1,8 miljoen kabelaansluitingen, is Essent Kabelcom het tweede kabelbedrijf in Nederland. Inmiddels heeft Essent Kabelcom ongeveer 270.000 digitale kabelabonnees.