CookiesNerd TV: een programma voor en door nerds

22 oktober 2006 13:08 door Hans Wind

Nerd-TVSinds enkele maanden maken Sander van de Graaf en Jochem Kossen, beiden werkzaam bij de uitgever IDG, in hun vrije tijd een website onder de naam nerd tv of n3rd.tv.

De site mag zich verheugen in een sterk stijgende belangstelling en zelfs de werkgever van de twee nerds heeft inmiddels een contract afgesloten om nerd tv materiaal te kunnen gebruiken. Hopelijk gaat dat niet ten koste van de originaliteit en spontaniteit die hun programma nu uitstraalt.

Nerd tv richt zich zo’n beetje op alles wat zich maar op het web afspeelt en Sander en Jochem laten zien dat je met werkelijk heel simpele middelen een interessant (voor nerds dan!), droog komisch, programma kunt maken


De eerste aflevering was van zeer matige beeldkwaliteit maar de makers hebben in hun latere afleveringen een aanzienlijke verbetering in het video materiaal weten te bereiken. De laatste aflevering is op dit moment episode 0x08.

Zoals dat bij een moderne site hoort kondigden Sander en Jochem zelfs aan dat ze goodies met het nerd tv logo zoals T-shirts, mokken en muismatten zullen gaan verkopen om de bekendheid van de nieuwe site tot ongekende hoogte op te stuwen.

Wie niet weet wat een nerd is hoeft sowieso de site niet te bekijken. Voor die groep geven we als extra service nog maar even de definitie van een nerd volgens van Dale: “onhandige, enigszins saaie jongen, die niet zozeer van sport houdt als wel ge├»nteresseerd is in zijn schoolvakken, computers enz.”

Voor de overigen is nerdtv wel een bezoekje waard!