CookiesNero 8 update brengt Blu-ray en Mini HD DVD disc ondersteuning

21 december 2007 14:32 door Hans Wind

Nero 8 update brengt Blu-ray en Mini HD DVD disc ondersteuningNero heeft aangekondigd dat de laatste update van de Nero 8 suite een aantal nieuwe functies biedt inclusief ondersteuning voor Blu-ray Disc Video (BDMV), verbeterde coderingssnelheid en support voor Mini HD DVD-Video discs.

Nero 8 heeft een certificatie ontvangen voor branden en weergeven van beschrijfbare Blu-ray Disc Video (BDMV) titels en ondersteunt met de nieuwe update nu geavanceerde functies voor HD audio en video. De certificatie werd toegekend door het Sony Corporation Blu-ray Disc testing center en garandeert maximale compatibiliteit en probleemloze werking met andere Blu-ray apparaten.

De laatste update van Nero 8 bevat ook de functies om Mini HD DVD-Video discs af te spelen en HD DVD-Video op DVD-R/RW media te branden. Smart Encoding zorgt er voor dat inkomende data van AVCHD camcorders wordt gecheckt en herkend. Dit bespaart tijdrovende hercodering van de informatie in het geval de output in AVCHD formaat weergegeven moet worden.

Een andere toevoeging in Nero 8, die meer flexibiliteit biedt bij streaming van materiaal via de Nero home media server applicaties, is het versneld vooruitspoelen en pauzeren.

“Nero 8 biedt nu de mogelijkheid om High Definition content te creéren, wijzigen, en af te spelen op dezelfde wijze als gebruikelijk bij commerciéle Blu-ray Discs,” zei Charly Lippoth, Chief Technology Officer, Nero AG. “Of het nu gaat om de briljante 3D menu weergave of 5.1 surround audio, Nero 8 geeft gebruikers innovatieve mogelijkheden om professioneel ogende Blu-ray Discs samen te stellen.“

De BDMV functionaliteit en het afspelen van Mini HD DVD-Video discs zijn beschikbaar via de Blu-ray/HD DVD Plug-in voor gebruikers van Nero 8 en kan aangeschaft worden via de Nero Online Shop. Huidige gebruikers van de plug-in kunnnen eenvoudig de laatste Nero 8 update downaloaden om de nieuwe functies te kunnen gebruiken.

Bron: Nero

Voor een actuele Nero 8 prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig