CookiesNetflix is vanaf nu beschikbaar in Nederland

11 september 2013 07:24 door Hans Wind

Netflix is vanaf nu beschikbaar in NederlandDe Netflix videostreaming dienst is sinds vandaag ook beschikbaar in Nederland. Na bijna geruisloze voorbereidingen is het dan zover.

Netflix heeft wereldwijd inmiddels al meer dan 37 miljoen leden en is nu ook beschikbaar in Nederland. Vanaf vandaag hebben leden in Nederland ook direct toegang tot series en films die ze kunnen streamen als ze een abonnement nemen van 7,99 euro per maand. Dat kan overal waar een Internet verbinding beschikbaar is via directe toegang op de hd tv, tablet, mobiele apparaten, gameconsoles en computers. Met het abonnement van 7,99 euro kun je op twee apparaten tegelijk kijken. Voor 11,99 euro kan dat op 4 apparaten tegelijkertijd.

Kaskrakers uit Hollywood, topseries, documentaires, filmhuis-films, stand-upcomedy, kinderfilms en lokale Nederlandse titels kunnen voortaan ook in Nederland worden gekeken op Netflix.

“We zijn blij dat we de toekomst van televisie naar Nederland kunnen brengen,” aldus Reed Hastings, medeoprichter en Chief Executive Officer van Netflix. “In Nederland hebben veel mensen breedband, maar ze konden tot vandaag niet optimaal profiteren van hun snelle verbinding. Vanaf vandaag kunnen mensen in Nederland zich abonneren op Netflix en direct altijd en overal series en films kijken, voor een laag bedrag per maand.”

Netflix heeft veel titels in HD kwaliteit en met Dolby Digital Plus 5.1 surround sound. Dankzij de gebruikte aanbevelingstechnologie en de koppeling met Facebook kunnen leden nieuwe series en films ontdekken. Consumenten in Nederland kunnen Netflix een maand lang gratis proberen door zich te registreren op www.netflix.nl.

Nu op Netflix in Nederland

Vanaf nu zijn alle afleveringen beschikbaar van de vier Netflix series die nog nooit in Nederland te zien zijn geweest: het politieke drama House of Cards, de mystery-serie Hemlock Grove (met Famke Janssen), seizoen vier van de comedy Arrested Development en het gevangenis drama/comedy Orange is the New Black. Derek, een nieuwe comedy van Ricky Gervais, zal in Nederland ook alleen op Netflix beschikbaar zijn vanaf 12 september.

Vanaf vandaag zijn duizenden uren entertainment beschikbaar, waaronder volledige seizoenen van succesvolle Amerikaanse series als Dexter, Homeland, Lost, Modern Family, Pretty Little Liars, Spartacus en The Vampire Diaries. Er zijn op Netflix ook complete seizoenen van internationale tv-series te zien, zoals de populaire Britse series Luther en Sherlock en Scandinavische hitseries zoals The Killing en The Bridge.

Daarnaast kunnen Netflix-leden kiezen uit Hollywood-films en internationale speelfilms als The Kite Runner, The King’s Speech, Kill Bill – Vol.2 en The Expendables. Ook kunnen ze documentaires als Food Inc., Planet Earth – The Complete Collection, Ultimate Survival en We are Legion – The Story of the Hacktivists bekijken.

Op Netflix in Nederland zijn uiteraard ook Nederlandse titels te zien, zoals de speelfilms Alles is Liefde, All Stars 2 – Old Stars, De Heineken Ontvoering, Gooische Vrouwen en Sonny Boy. Maar ook Nederlandse comedy ontbreekt niet met titels als Hans Teeuwen – Spiksplinter en Lebbis – Branding.

Het hele gezin kan genieten van series als Tijd voor Avontuur, My Little Pony, Nijntje, De Avonturen van Kuifje en speelfilms als Kikkerdril, Ratatouille en Wall-E.

In de komende maanden zullen meer series en films worden toegevoegd.

Op welke apparaten?

Netflix is beschikbaar op vrijwel elk apparaat met een internetverbinding: computers, tablets, smartphones, Smart TV’s en gameconsoles. Netflix biedt automatisch de best mogelijke kwaliteit op basis van de beschikbare bandbreedte.

De volgende apparaten kunnen worden gebruikt voor Netflix in Nederland:

• Blu-ray spelers: LG, Panasonic, Samsung, Sony, Toshiba, Yamaha

• Computers: Mac, Windows-pc

• Gameconsoles: PlayStation 3 (PS3), Wii, Wii U, Xbox 360

• Thuisbioscoopsystemen: LG, Panasonic, Samsung, Sony

• HDTV’s: LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp, Sony, Toshiba

• Internetmediaspelers: Apple TV, Panasonic, Sony

• Telefoons en tablets: iOS-telefoons en -tablets, Android-telefoons en -tablets, Windows Mobile

N.B. We raden u wel aan om te controleren of uw specifieke model van de genoemde merken geschikt is voor Netflix.