CookiesNetflix ook op Sony Entertainment Netwerk (SEN)

12 september 2013 09:00 door Hans Wind

Netflix ook op Sony Entertainment Netwerk (SEN)Sony Benelux kondigt vandaag aan dat Netflix wordt toegevoegd aan het Sony Entertainment Netwerk (SEN) in Nederland. Zoals bekend is Netflix wereldwijd één van de grootste aanbieders van online films en series.

De Netflix-applicatie is in Nederland beschikbaar voor gebruikers van Sony Bravia-televisies, Blu-ray-spelers en home entertainment-systemen uit 2012 en 2013 en voor Sony PlayStation3-bezitters.

Voor gebruikers van Sony Mobile-producten is er een Netflix Android-app.

Sony stelt bij de annoncering dat het bedrijf hiermee reageert op de toenemende vraag naar on demand diensten. Eerder werd in de entertainment-categorie ‘Filmhuis’ en ‘Nederlandse Films’ een overeenkomst gesloten met Ximon.

Netflix op Sony-producten

Netflix is benaderbaar via Sony-producten die verbonden zijn aan het internet. De Netflix app wordt automatisch zichtbaar in het Sony Entertainment Netwerk menu.

Via de SEN-knop op de afstandsbediening van de BRAVIA televisie, Blu-ray speler of home cinemasysteem is het netwerk direct toegankelijk. In onderstaand schema staan alle modellen.

De gebruiker maakt een account aan via netflix.nl. Met de gemaakte login en wachtwoord is de Netflix-applicatie op te starten in het Sony Entertainment Netwerk en is het Netflix-aanbod toegankelijk. De abonnementskosten voor Netflix bedragen 7,99 per maand. Netflix biedt de eerste maand gratis aan en opzeggen kan per maand.

Netflix op andere merken

Naast Sony bieden ook bijna alle grote HD TV merken de Netflix dienst als App aan op hun recente Smart TV modellen.