CookiesNetgear 3DHD Wireless Home Theater Networking Kit

8 november 2010 11:35 door Hans Wind

Netgear 3DHD Wireless Home Theater Networking Kit Nu High Definition-technologie niet meer weg te denken is uit het huishouden, willen mensen vandaag de dag ook graag optimaal van haarscherpe beelden kunnen genieten. Vaak blijkt een huis echter niet de juiste bekabeling te hebben om dit mogelijk te maken. Het gevolg is dat er overal lelijke kabels getrokken moeten worden om toch goed beeld op de televisie te krijgen.

Dankzij Netgear is dit niet meer nodig. Met de 3DHD Wireless Home Theater Networking Kit kunnen 1080p HD-videostreams draadloos en zonder haperingen gestreamed worden. Blu-ray spelers, video game consoles en digitale media adapters zijn populair maar werpen soms ook barrières op. De router staat vaak niet op de plaats waar het home theater systeem staat. Vaak zit er een muur of een verdieping tussen. Om een verbinding mogelijk te maken die de hoge bandbreedte die HD-streams vereisen ondersteunt, betekent dit dat er Ethernet-kabels moeten worden getrokken.
Dat is niet altijd mogelijk. Met de 3DHD draadloze technologie van Netgear is dit niet meer nodig en zijn meerdere HD-streams, zoals de twee simultane HD video streams die nodig zijn voor 3D HD films en uitzendingen tegelijkertijd, mogelijk. De vier ingebouwde zenders en ontvangers (4×4 MIMO) zorgen ervoor dat er geen data verloren gaat; zelfs niet door meerdere muren heen.

Space Time Block Coding (STBC) zorgt ervoor dat er geen datapakketjes verloren gaan, hetgeen de kwaliteit van het getoonde ten goede komt. De 3DHD Wireless Home Theater Networking Kit WNHDB3004 bestaat uit twee 3DHD Wireless Home Theater Adapters (WNHD3004). De ene adapter moet worden aangesloten op de router of gateway en de andere in de nabijheid van het home theater apparaat. Er kunnen tot vier met Ethernet-poorten uitgeruste media-apparaten worden aangesloten zoals HD TV’s, Blu-ray spelers, game consoles, digitale video recorders, set-top boxes, digitale media adapters en computers.

Netgear 3DHD Wireless Home Theater Networking Kit prijs en beschikbaarheid
De 3DHD Wireless Home Theater Kit is medio november beschikbaar.

Bron: Netgear