CookiesNetgear Digital Entertainer Live EVA2000 introductie

16 september 2009 06:06 door Hans Wind

Netgear Digital Entertainer Live EVA2000 introductieNetgear lanceert de nieuwe Digital Entertainer Live EVA2000. Terwijl de geavanceerde EVA9000 serie zich richt op de doorgewinterde digitale-media-liefhebber, is de EVA2000 een allround mediaspeler voor ieder huishouden.

De EVA2000 is een betaalbare en eenvoudig te gebruiken mediaspeler waarmee gebruikers al hun digitale multimedia content, YouTube™ video’s en allerlei andere internetcontent kunnen afspelen op de HDTV. Het is vanaf nu niet langer meer nodig om op kleine computerschermen te kijken. De hele familie kan nu mediaverzamelingen die op een USB-stick, computer of op het NAS-apparaat staan vanaf de bank op de HD TV bekijken.

De Digital Entertainer is klein en heeft een eenvoudige afstandbediening. Omdat deze zo gemakkelijk is in gebruik hoeft de gebruiker alleen maar een USB-stick met digitale content in een van de twee USB-poorten te pluggen en de Digital Entertainer Live op de HD-TV aan te sluiten middels een HDMI- of composietkabel. De Digital Entertainer Live is echter ook voorzien van RCA jacks voor het aansluiten van analoge TV’s.

De Digital Entertainer Live heeft een Ethernetpoort zodat deze op het thuisnetwerk kan worden aangesloten. Hiermee kan content van computers en netwerkopslagapparaten in het netwerk en content die beschikbaar is via het internet, zoals YouTube™ worden bekeken. Voor draadloos gebruik is er de draadloze USB Adapter (EVAW111) die toegang mogelijk maakt via Wi-Fi. Ook kan gebruik gemaakt worden van internet over het stroomnetwerk met bijvoorbeeld de NETGEAR Home Theater Internet Connection Kit (XAVB1004).

Netgear EVA2000
Om eenvoudig Internet video content te zoeken is de Digital Entertainer Live uitgerust met een ingebouwde zoekmachine die video’s kan lokaliseren op het gehele internet. Door middel van dynamische sleutelwoordzoekopdrachten worden honderdduizenden websites afgezocht zonder dat er maar een computer aan te pas komt. De zoektoepassing genereert dynamische resultaten na iedere letter die ingevoerd wordt en categoriseert populaire onderwerpen in eenvoudig te vinden zoekmappen.

De Digital Entertainer Live wordt ook geleverd met een standaard probeerversie van de PlayOn™ software. Met deze optionele software die op een computer geïnstalleerd kan worden, kan via de pc of laptop ook gekeken worden naar TV-shows en films van populaire internetvideodiensten.

Volgens comScore’s Video Metrix service heeft er tussen januari 2007 en juli 2009 een behoorlijke sprong plaatsgevonden in het kijken naar digitale content door gebruikers. Er was een toename van maar liefst 331 procent in het aantal minuten per gebruiker, per maand. De gemiddelde tijd ging van 2 uur en 31 minuten in januari 2007 naar maar liefst 8 uur en 20 minuten in 2009. Volgens NETGEAR kijkt het gros van de mensen deze content nog steeds op kleine computerschermen. Het is daarom aannemelijk dat deze tijd verder zal oplopen nu apparaten zoals de Digital Entertainer Live het de gebruiker heel gemakkelijk maken om online video op HD-TV’s te bekijken.

Netgear EVA2000 specificaties
• Compatibiliteit: Windows Media Player 11 Media Sharing, UPnP AV en DLNA Servers, USB opslagmedia
• Video formaten: WMV 7/8/9, VC1, VP6, H.263, H.264, MPEG 1/2/4 Container Format: AVI, DivX 4.x, DivX 5.x, Xvid, MOV, MP4, MPEG2-PS, MPEG2-TS, DVD VOB, FLV, Matroska, ASF
• Audio: MP2, MP3, WMA, AAC, WMA Pro, WMA Lossless, WAV, LPCM, Vorbis, AC3, M4A, Dolby Digital
• Foto: JPEG
• Externe USB Drive formaten: FAT16, FAT32 and NTFS
• Thuisnetwerk: Windows Media Player 11 Media Share, UPnP AV Servers, DLNA Ready
• Uitgangen: HDMI, AV Composiet, 2 USB 2.0 Ports, 10/100 Ethernet
• Systeem eisen: Analoge of HDTV / Internet aansluiting van 1,5Mbs / PlayOn: Microsoft Windows XP, Vista, Server 2003/Home Server, Windows Internet Explorer 6.0 or later, Windows
• Omgevingstemperatuur: 0º to 40º C
• In de verpakking: Digital Entertainer Live (EVA2000), Infrarood (IR) afstandbedieing, 2 AAA batterijen, Ethernet kabel, AV kabel, Snelstartgids, Installatie CD, Stroomadapter 12V 1,0A Opm.: HDMI kabel wordt niet meegeleverd
• Garantie Netgear: 1 jaar

Netgear Digital Entertainer Live EVA2000 prijs en beschikbaarheid
De NETGEAR Digital Entertainer Live heeft een jaar garantie en 24/7 technische ondersteuning. De NETGEAR Digital Entertainer Live (EVA2000) zal in de komende weken beschikbaar komen. De consumentenadviesprijs is 149 euro incl. BTW.


Bron: Netgear


Netgear EVA 2000 prijs vergelijking