CookiesNetgear WNDR3800 dualband draadloze router

16 september 2011 15:47 door Hans Wind

Netgear WNDR3800 dualband draadloze routerDe Netgear WNDR3800, ook wel aangeduid als “N600 Wireless Dual Band Gigabit Router – Premium Edition WNDR3800” is de eerste router voor thuisgebruik met Clear Channel Selector, een technologie die automatisch het minst drukke WiFi-kanaal kiest. Een functie die naar onze mening steeds belangrijker wordt in de druk bezette draadloze netwerk omgeving.

De Netgear WNDR3800 router beschikt ook over ReadySHARE Cloud service. Deze functie zorgt voor eenvoudige en veilige toegang tot persoonlijke bestanden, ongeacht de locatie.

Clear Channel Selector

Clear Channel Selector, voorheen alleen beschikbaar in duurdere draadloze routers voor het bedrijfsleven, detecteert uit zichzelf wanneer een WiFi-kanaal door meerdere apparaten gebruikt wordt en schakelt automatisch over naar een ander minder druk kanaal.
Netgear N600 aansluitingenOvervolle WiFi- kanalen zijn een groeiend probleem, omdat er een wildgroei is aan WiFi-toegangspunten. Ook is er meer concurrentie onder de WiFi-frequenties afkomstig van huishoudelijke apparaten zoals magnetrons, draadloze telefoons, babyfoons en de buren. Clear Channel Selector zorgt voor een betrouwbaarder WiFi-thuisnetwerk, doordat de verbinding minder vaak plotseling verbreekt en het vertragingen reduceert. Dit is met name van groot belang bij het gebruik van veeleisende toepassingen zoals HD video-streaming, multi-player gaming en online spraak-of videochats.

ReadySHARE Cloud

ReadySHARE Cloud transformeert een USB harde schijf of flash drive, aangesloten op de USB-poort van de N600 Premium Edition in een persoonlijk “cloud” opslagsysteem. Deze cloud-oplossing zorgt ervoor dat bestanden binnen het thuisnetwerk of via internet altijd veilig geopend en gedeeld kunnen worden. Het is niet meer nodig om via een omweg, bijvoorbeeld een openbare filesharing website bestanden, te uploaden. De zorgen over privacybeleid of wat er gebeurd als deze service niet werkt, zijn ook verleden tijd. Met ReadySHARE Cloud is het makkelijk om bestanden en mappen te delen via de USB drive. Deze bestanden en mappen kunnen geopend worden vanaf iedere computer met een internetverbinding, maar ook via de Netgear applicatie voor iPhone, iPhone, iPod Touch, Android smartphones en de Android-tablets.

Het installeren en beheren van de N600 Premium Edition is in een handomdraai geregeld. Er is geen CD vereist voor de installatie en de router kan worden geconfigureerd door middel van een eenvoudige browser-gebaseerde interface die toegankelijk is vanaf pc’s, Macs, smartphones, de iPad en andere tablets.

“De N600 Premium Edition brengt het thuisnetwerk naar een nieuw niveau”, zegt Som Pal Choudhury, Netgear director product marketing. “De functies van deze geavanceerde router maakt draadloze verbindingen betrouwbaarder, doorbreekt de barrière voor file-sharing in de cloud en nog veel meer. De router is eenvoudig te installeren en te beheren en daarmee de toekomst van thuisnetwerken.”

De N600 Premium Edition is de Netgear thuis router met de meest uitgebreide mogelijkheden, heeft een krachtige 680 MHz processor welke wordt ondersteund door 16 MB flash-geheugen en 128 MB RAM-geheugen.

Netgear WNDR3800 kenmerken

• ReadySHARE Printer- USB-printers aangesloten op de N600 Premium Edition zijn toegankelijk vanaf iedere computer die is verbonden met het thuisnetwerk. Het is niet nodig om een nieuwe printer te kopen met ingebouwde WiFi om draadloos te printen.

• Netgear Genie– gratis software ontwikkeld voor toezicht, controle en reparatie van het thuisnetwerk (beschikbaar op http://www.Netgear.com/genie).

• Netgear Live Parental Controls- een gecentraliseerde, flexibele en betrouwbare manier voor ouders om te bepalen welke websites hun kinderen wel of niet mogen bezoeken en op welke momenten van de dag ze online mogen. Dit is mogelijk voor alle apparaten in het netwerk, zoals Windows-pc’s, Macs, smartphones en tablets.

• Gast netwerk- bezoekers kunnen online zonder wachtwoord van het thuisnetwerk. Ook krijgen bezoekers geen toegang tot de computers, printers, opslag-schijven en andere thuisnetwerkapparaten.

• DLNA – ondersteunt de DLNA-standaard voor streaming media naar DLNA-compatibele HDTV’s, Blu-ray-spelers en game consoles.

• Automatische Quality-of-Service (QoS)- biedt de best mogelijke kijkervaring voor Internet video door prioriteit te geven aan video streams in vergelijking met andere thuisnetwerkverkeer.

• Uitgebreide TiVo opslag– (voor de TiVo eigenaren) een USB-drive kan aangesloten worden op de router en dienen als extra opslagruimte voor TiVo video-opnames.

• Snel draadloos- Dual-Band Wireless-N voor gelijktijdige snelheden tot 600 megabits per seconde, verdeeld tussen de 2,4 GHz en 5 GHz banden.

• Snel bekabelde verbindingen- vier high-speed Gigabit Ethernet-poorten.

• Automatische WiFi-beveiliging- de router komt uit de doos met de draadloze beveiliging al ingeschakeld, zodat WiFi-netwerken standaard zijn beschermd.

• Open platform- doe-het-zelf-tech liefhebbers kunnen de prestaties en functies tweaken door het installeren van open source firmware en de toegang tot de router gemeenschappelijk te openen (www.myopenrouter.com).

Netgear WNDR3800 prijs en beschikbaarheid

De Netgear N600 Wireless Dual Band Gigabit Router – Premium Edition WNDR3800 is vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van 149 Euro.

De ReadySHARE Cloud applicatie voor iOS en Android-apparaten is beschikbaar voor 2,39 Euro.

Bron: Netgear

N.B. Inmiddels hebben we deze router zelf al geruime tijd in gebruik en we kunnen hem van harte aanraden. Zowel de installatie procedure, de snelheid als de mogelijkheden van deze router maken dit een bijzonder interessante router met een uitstekende prijs/prestatie verhouding. Ondanks de uitgebreide mogelijkheden zijn de menu’s overzichtelijk en duidelijk.