CookiesNetgear N750 Wireless Dual Band Gigabit Router WNDR4000

27 april 2011 08:53 door Hans Wind

Netgear N750 Wireless Dual Band Gigabit Router WNDR4000De Netgear N750 Wireless Dual Band Gigabit Router WNDR4000 is volgens de fabrikant het nieuwe vlaggenschip.

De N750 is een krachtige router die geschikt is voor video streaming in HD TV kwaliteit, multiplayer gaming en overdracht van grote bestanden via draadloos Internet. De router heeft een gecombineerde data rate tot 750 megabits per seconde (Mbps) en maakt simultaan maximaal gebruik van de draadloze N netwerkstandaard: tot 450 Mbps via de 5 GHz band en tot 300 Mbps via de 2.4 GHz band.

Maar het gaat niet alleen om snelheid bij deze router. Via de instellingen kunnen ouders toezicht houden op Internetgebruik. Websites kunnen worden uitgesloten of de tijden van Internet ingesteld.
Daarnaast is het breedbandgebruik te monitoren en is de router uitgerust met DLNA Media Server ondersteuning voor streaming video, muziek en foto’s van ieder opslagmedium dat op de USB poort is aangesloten. Zodoende kan content met DLNA-uitgeruste apparaten zoals moderne televisies en game consoles uitgewisseld worden.

Door gebruikmaking van de 5 GHz band kunnen hogere snelheden behaald worden aangezien er minder interferentie is dan bij de 2.4 GHz band. Vooral bij nieuwere laptops, video game consoles en andere dual-band wireless N apparaten maakt dat verschil in gebruikservaring. De N750 haalt ook een snelheid van 300 Mbps bij gebruikmaking van de 2.4 GHz band, waardoor zowel de oudere 802.11g standaard als de nieuwe 802.11n standaard ondersteund wordt. Dit zorgt tot een groot bereik en meer capaciteit wanneer meerdere apparaten gezamenlijk gebruikmaken van de 2.4 en 5 GHz band op hetzelfde thuisnetwerk. Piekbelasting en vertragingen worden geminimaliseerd gedurende data-intensieve activiteiten zoals HD video streaming en multiplayer online gaming.

Netgear N750 voornaamste toepassingen:

• Gastnetwerk, waarmee bezoekers gebruik kunnen maken van het draadloos netwerk zonder wachtwoordverschaffing en toegang tot computers, printers, opslagmedia en andere apparaten in het thuisnetwerk.

• Netgear ReadyShare technologie, voor het aansluiten van een USB harde schijf op de router zodat bestanden gedeeld kunnen worden via het thuisnetwerk.

• DLNA Media Server voor het streamen van media naar DLNA HDTV’s, Blu-ray spelers, game consoles en andere DLNA-ondersteunde apparaten.

• Vier high-speed gigabit Ethernet poorten voor zeer snelle bedrade aansluitingen.

• IPv6 geschikt, voor toekomstige compatibiliteit met de aankomende IPv6 standaard voor Internetadressen.

Netgear N750 Wireless Dual Band Gigabit Router WNDR4000 prijs en beschikbaarheid

De Netgear N750 Wireless Dual Band Gigabit Router (WNDR4000) is vanaf juli in de Benelux beschikbaar.

 
Netgear WNDR4000 prijs vergelijking