CookiesNetgear Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi Router

5 september 2014 07:28 door Hans Wind

Netgear Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi Router R7500De Netgear Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi Router R7500 is een nieuwe toevoeging aan de Nighthawk productserie van 802.11ac routers. De Nighthawk X4 WiFi Gigabit Router met ondersteuning voor Quad-Stream WiFi Architecture levert hoge dual-band 802.11ac snelheden en prestaties die geschikt zijn voor gamen, streamen en mobiele connectiviteit.

De Netgear Nighthawk X4 levert volgens de fabrikant een gecombineerde netwerksnelheid van 2,33 Gbps (tot 1733 Mbps in de 5.0 GHz frequentie + 600 Mbps in de 2.4 GHz frequentie).
De router is voorzien van een 1,4 GHz dual core processor, gebaseerd op de Qualcomm Internet Processor, die processorkracht levert voor betere multitasking prestaties. Voor de liefhebbers: de X4 maakt gebruik van Quantenna 802.11ac Wave 2, 4×4, MU-MIMO (Multi-User MIMO) wifi-oplossing om de draadloze prestaties te maximaliseren.

De nieuwe Quad-stream architectuur zorgt er ook voor dat de X4 hoge kwaliteit, full HD content kan streamen met minder buffering dan voorheen mogelijk was. De vier high performance antennes, zorgen voor een goed bereik en betere prestaties van wifi in en om het huis.

Daarnaast biedt de Netgear Nighthawk X4 de Dynamic QoS prioriteringsfunctionaliteit. In plaats van alle apparatuur dezelfde prioriteit te geven, herkent Dynamic QoS iedere individuele applicatie – gaming, streaming, bestandsoverdracht, webbrowsen, etc. – en zorgt vervolgens voor toekenning van de juiste prioriteit. De X4 is zich ook bewust van de verschillende apparaten op het netwerk en kan game-consoles onderscheiden van smart-tv’s en pc’s van smartphones. Zo wordt aan elk aangesloten apparaat de passende bandbreedte toegewezen. Deze applicatiebewuste en apparaatbewuste capaciteit maakt volgens Netgear online gamen vrij van vertraging (lag) en het streamen van full HD video stabieler.

“De Nighthawk X4 is ontworpen voor gamers en voor mensen die veel video over hun netwerk streamen,” zegt Sandeep Harpalani, Netgear’s directeur van productmarketing bij Retail Network Products. “We leveren optimale processorkracht, Dynamic Quality of Service, en dual-band wifi-technologie om de verwachtingen van deze veeleisende consumenten te overtreffen.”

De X4 biedt ook mogelijkheden voor delen, opslaan en beveiligen van waardevolle bestanden en multimedia content. Opslag kan eenvoudig worden toegevoegd door een harddisk op de dubbele SuperSpeed USB 3.0 poort of de eSATA poort aan te sluiten, wat zorgt voor snelle toegang tot alle bestanden.

Dankzij de 2,33 Gbps dual-band wifi kan de gebruiker content streamen op snelheden die voorheen alleen mogelijk waren met een vaste verbinding, waardoor de X4 geschikt is voor het streamen van video naar schermen door het hele huis die DLNA-klaar of AirPlay-compatibel zijn.

De Netgear Nighthawk X4 wordt geleverd met een gratis softwareapplicatie, die automatisch back-ups maakt van alle pc’s in het thuisnetwerk. Netgear ReadyShare Vault maakt het veiligstellen van alle computerbestanden, foto’s, muziek en films eenvoudiger dan ooit.

Netgear Nighthawk X4 AC2350 kenmerken

• Quad-Stream X4 Architecture zorgt voor AC2350 wifi met een gecombineerde theoretische snelheid van 2.33 Gbps (1733 Mbps + 600 Mbps), de snelst beschikbare dual-band 802.11ac WiFi verbinding.
• De 1,4GHz dual core processor zorgt voor een 40 procent hogere snelheid voor betere wifi-prestaties vaste prestaties en WAN-to-LAN prestaties.
• 802.11ac Wave 2 wifi-technologie is ontworpen om snellere wifi aan meerdere apparaten tegelijkertijd te leveren.
• Applicatiebewuste en apparaatbewuste Dynamic QoS technologie optimaliseert de verbindingssnelheid voor minder vertraging en buffering.
• Beamforming+ verbetert het wifi-bereik en de betrouwbaarheid, door de wifi direct op de verbonden apparaten te richten.
• Krachtige versterkers en vier high-performance externe antennes zorgen voor een groter bereik door het hele huis.
• Uitgebreide beveiligingsfuncties, zoals VPN-ondersteuning voor een veilige toegang op afstand, een op maat gemaakte gratis URL, een SPI en NAT dubbele firewall, een apart gastennetwerk en ouderlijk toezicht.
• Vijf Gigabit Ethernet poorten (1 WAN en 4 LAN) bieden snelle vaste verbindingen.
• De eSATA poort en de twee SuperSpeed USB 3.0 poorten bieden hoge snelheid toegang voor opslag – aanzienlijk sneller dan USB 2.0.
• ReadyShare Vault, een gratis software applicatie, maakt automatisch back-ups van Windows-pc’s naar een USB harddisk verbonden met de Nighthawk X4.
• Netgear MyMedia helpt gebruikers met het vinden en afspelen van opgeslagen media op DLNA-ready televisies en audiosystemen.
• iTunes server ondersteuning zorgt er voor dat muziek via AirPlay-compatibele apparaten afgespeeld kan worden met iTunes of Apple Remote™.
• Netgear genie is een persoonlijk dashboard waarmee het netwerk eenvoudig is te installeren, monitoren, beheren en repareren vanaf pc’s, Mac’s en iOS en Android smartphones en tablets.

Netgear Nighthawk X4 prijs en beschikbaarheid

De Netgear Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi Router R7500 is te bestellen voor 239 euro.

Bron: Netgear