CookiesNetgear AV-500 streamt HD video via stopcontact

9 september 2010 07:57 door Hans Wind

Netgear AV-500 streamt HD video via stopcontactDe Netgear Powerline AV500 is volgens de leverancier de snelste powerline netwerkadapter die er momenteel beschikbaar zijn. Daarnaast kondigt NETGEAR de Powerline AV 200 Wireless-N Extender Kit aan. Dit is de allereerste powerline + draadloos-N access point oplossing met automatische draadloze set-up mogelijkheden. NETGEAR Powerline AV oplossingen maken het voor consumenten eenvoudig om een hoogwaardig thuisnetwerk te installeren. Deze configuratie zorgt ervoor dat consumenten gelijktijdig videostreams met HDTV kwaliteit op meerdere TV’s en PC’s kunnen ervaren en zonder vertraging online kunnen gamen. En dat alles via het bestaande stroomnetwerk en de bestaande stopcontacten.

NETGEAR powerline technology is een eenvoudige manier om een Ethernet LAN netwerk op te zetten via het stroomnetwerk. Het is niet meer nodig om lelijke kabels te trekken en kabelgootjes aan te leggen. NETGEAR’s powerline oplossingen zijn echt plug & play. Dit maakt het ook voor beginners heel eenvoudig te installeren.

“Bijna elk entertainmentapparaat heeft vandaag de dag toegang tot het Internet. Dit vraagt veel van het netwerk,” aldus Chris Geiser, product line manager, powerline networking bij NETGEAR. “De snelheden van de nieuwe Powerline AV 500 productfamilie zijn 2,5 keer sneller dan welk product ook op de markt. Bovendien zijn de Powerline oplossingen een betrouwbare en snelle aanvulling op WiFi thuisnetwerken voor apparaten die niet mobiel zijn, maar veel bandbreedte nodig hebben zoals TV’s en gaming consoles.”

De NETGEAR Powerline AV 500 productlijn
De NETGEAR Powerline AV 500 productlijn is HomePlug AV gecertificeerd en ontworpen voor compatibiliteit met de draft IEEE P1901 wereldwijde standaard voor powerline communicatie met hoge snelheden. Gebruikers kunnen genieten van snelheden tot 500Mbps. Bovendien zijn alle AV 500 producten uitgerust met een Gigabit Ethernet verbinding: ideaal om de NETGEAR Stora of ReadyNAS® mee te verbinden zodat meerdere HD streams naar TV’s of andere apparaten mogelijk worden, zonder dat de router overbelast raakt.

De adapter van de NETGEAR Powerline AV 500 Adapter Kit XAVB5001 is kleiner dan een spel kaarten en dat is niet alleen maar fijn vanuit esthetisch oogpunt. Door het compacte design neemt deze maar één stopcontact in beslag en blokkeert deze geen enkel ander stopcontact.
De NETGEAR Powerline AV+ 500 Adapter Kit XAVB5501 is qua prestaties en design hetzelfde als de NETGEAR Powerline 500 AV Adapter Kit XAVB5001, maar biedt ook een geïntegreerd stopcontact zodat deze voor andere elektrische apparaten gebruikt kan worden.

NETGEAR Powerline AV 200 Wireless-N Extender Kit
De NETGEAR Powerline AV 200 Wireless-N Extender kit (XAVNB2001) combineert wireless-N 300 WiFi met de AV 200 powerline. Hierdoor ontstaat de allereerste geïntegreerde oplossing waarmee ieder stopcontact verandert in een WiFi hotspot. Consumenten kunnen het bereik van het WiFi netwerk uitbreiden naar plaatsen in huis waar het moeilijk is om verbinding te maken. Ook deze is net als alle andere NETGEAR powerline producten HomePlug AV gecertificeerd.
De kit maakt automatisch contact met een bestaand WiFi netwerk. Ook ondersteunt deze de WPS beveiligingsinstallatie, waarmee met één druk op de knop een beveiligde verbinding tot stand komt.

NETGEAR Powerline AV 500 prijs en beschikbaarheid
Alle nieuwe NETGEAR Powerline producten zullen in de herfst op de markt komen. De prijzen zullen bij beschikbaarheid bekend worden gemaakt.

Bron: Netgear