CookiesNetgear R6300 vijfde generatie WiFi router

26 april 2012 15:49 door Hans Wind

Netgear R6300 vijfde generatie WiFi routerDe nieuwe Netgear R6300 is volgens de fabrikant de eerste 802.11ac dual band gigabit WiFi router die vijfde generatie WiFi (5G WiFi) mogelijk maakt op gigabit snelheden. De router is tevens compatible met 802.11a/b/g/n en voorziet daardoor in optimale samenwerking met 802.11 legacy WiFi-apparatuur.

De Netgear R6300 WiFi router met Broadcom’s 5G WiFi IEEE 802.11ac chipset, is tot drie maal sneller dan de huidige 802.11n router. De router heeft een elegant ontwerp dat binnenshuis het dekkingsgebied vergroot voor HD-streaming. Doordat de R6300 WiFi router snelheden haalt tot 1300 Mbps op 5GHz en 450 Mbps op 2.4GHz, kan de consument in een fractie van de tijd die het kost met een vergelijkbare 802.11n router, content downloaden vanaf verschillende apparaten.

De opkomende 802.11ac wireless standaard haalt wereldwijd de snelste WiFi-snelheden en voorziet in gigabit WiFi-snelheden waarmee sneller gedownload kan worden en grote video- en muziekbestanden sneller gesynchroniseerd worden.
De verhoogde snelheid van de 802.11ac-technologie is ideaal voor mobiele apparatuur als smartphones en tablets doordat het een drie keer zo grote prestatie levert met hetzelfde batterijverbruik als apparatuur die gebruik maakt van de huidige 802.11n WiFi-standaard.

Kenmerken van de Netgear R6300

• Netgear Genie: de gratis Netgear Genie-applicatie voor PC’s, Macs, iOS en Android smartphones en tablets, stelt de gebruiker in staat het thuisnetwerk te monitoren, beheren en herstellen door middel van een eenvoudig dashboard. De app kan gedownload worden via http://www.Netgear.com/genie of via Google Play of Apple’s App Store.

• Netgear MyMedia:deze tool op de Netgear Genie mobile app maakt het mogelijk om waar dan ook op het netwerk foto’s, video’s en muziekbestanden te vinden en deze af te spelen op een DLNA mediaspeler.

• AirPrint Support: de Netgear Genie app stelt gebruikers in staat direct te printen vanaf elke usb- of netwerkprinter vanaf een iPad of iPhone.

• Toegang gastnetwerk: de Netgear Genie-app maakt het makkelijk om een gastnetwerk op te zetten. Zonder ingewikkelde wachtwoorden, liften gasten via de router mee op de wifi-verbinding. Het gastnetwerk voorkomt dat de gebruiker toegang heeft tot computers, printers, opslagapparatuur en andere thuisnetwerkapparatuur van de eigenaar.

• ReadySHARE®Printer: maakt het eenvoudig om elke USB-printer te veranderen in een volledig functionele netwerkprinter die compatible is met Mac en PC.

• Media Server-DLNA:de R6300 router is klaar voor DLNA en streamt naar elk apparaat in huis met DLNA-mogelijkheden, inclusief de nieuwste smart televisies, blu-rayspelers, mediaspelers, game consoles, handheld devices, tablets en meer.

• Netgear Live Parental Controls: een gecentraliseerde, flexibele en betrouwbare oplossing voor ouderlijk toezicht voor alle apparatuur op het netwerk, waaronder Mac, Windows PC, smartphones en tablets, om een veilige online omgeving voor kinderen en tieners te creëren.

• Automatische WiFi-beveiliging:een draadloze beveiliging die meteen aan staat na het uitpakken van de router, inclusief een voorgeconfigureerde netwerknaam en wachtwoord, om het thuisnetwerk standaard te beveiligen.

• Eenvoudige installatie:de installatie kan via de smartphones, tablets, ultrabooks of laptops. Er is geen cd nodig.

• 2 usb-poorten:dit om tegelijkertijd usb-opslag en bijvoorbeeld een usb-printer op de router te ondersteunen.

“802.11ac is de volgende generatie WiFi-connectiviteit en brengt een revolutie teweeg in de manier waarop we content draadloos consumeren door internetsnelheden te leveren die tot drie keer zo snel zijn dan de consument gewend is,” zegt Nathan Doodkorte, Retail Business Unit Manager Benelux bij Netgear.

Netgear R6300 prijs en beschikbaarheid

De Netgear R6300 WiFi router is in de Benelux beschikbaar vanaf juli 2012 voor een verwachte adviesverkoopprijs van 199 euro.