CookiesNetgear Stora MS2110 introductie

22 september 2009 14:00 door Hans Wind

Netgear Stora MS2110 introductieDe Netgear Stora MS2110 is een nieuw simpel te gebruiken Network Attached Storage (NAS)-apparaat dat het voor consumenten mogelijk maakt om op een gemakkelijke manier op een enkele locatie foto’s, muziek, films en andere bestanden te bewaren en deze te delen via vrijwel ieder netwerkapparaat. Met een simpele gebruikersinterface – speciaal ontworpen voor thuisgebruik – maakt Stora het makkelijk om foto’s en video’s met iedereen te delen. Het is vanaf nu niet meer nodig dit te doen via e-mail of via het tijdrovende uploaden naar internetsites. Door middel van een intuïtieve en grafische gebruikersinterface op www.MyStora.com hebben gebruikers en hun vrienden en familie toegang tot alle mediabestanden. Het enige wat benodigd is, is een met het internet verbonden laptop, PC, smartphone of ander netwerkapparaat.

Opslag werkt zowel met Mac, PC en Linux systemen. De NETGEAR Stora slaat muziek, films, foto’s en bestanden op in de veilige omgeving van het thuisnetwerk.

Met beheer op afstand via www.MyStora.com is het mogelijk bestandsuitwisseling met verschillende platforms te bewerkstelligen. Het luisteren naar muziek, kijken naar een film of delen van foto’s is mogelijk via elk met het internet verbonden apparaat.

Naast het delen van bestanden via het internet kunnen gebruikers ook foto’s, video’s en bestanden delen tussen thuiscomputers en mediaspelers. Stora kan muziekcollecties centraliseren en muziek via iTunes afspelen. Bovendien is het mogelijk automatisch content te integreren met digitale fotolijsten en social networking sites zoals Facebook. Stora kan tevens content aanleveren aan andere netwerkapparaten die de Digital Living Network Alliance (DLNA)-standaard ondersteunen. Hierbij valt te denken aan XBox 360 en PlayStation 3 game consoles bepaalde digitale fotolijstjes en iPhone en Blackberry mobiele telefoons.

Beveiligen: Met de twee standaard drive bays is het mogelijk automatisch een mirror te maken van data. De Netgear Stora levert bovendien ‘plug and play’ bescherming die belangrijke data beschermt. Zonder additionele hulpmiddelen kunnen gebruikers snel en simpel een tweede drive installeren. Daarnaast is de Stora voorzien van back-up mogelijkheden voor PC’s en Macs zodat er regelmatig back-ups gemaakt kunnen worden.

De Netgear Stora MS2110 wordt geleverd met een 1 TB harde schijf en een extra drive bay die kan worden gebruikt voor een extra disk, zodat data mirroring mogelijk is. De Stora wordt geleverd met drie jaar garantie en 24/7 technische ondersteuning. Optioneel is er een jaarlijkse premium dienst beschikbaar voor aanvullend beheer van diensten op afstand en diensten van derde partijen zoals Flickr en mobiele telefoons. Deze dienst kost $19.99 na een kosteloze proefperiode van 30 dagen.

Netgear Stora MS2110 prijs en beschikbaarheid
We beschikken nog niet over deze info maar in de VS kost de Stora 229 dollar. Zodra we meer weten kunt u dat hier natuurlijk lezen.

Bron: Netgear

Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig