CookiesNexus 5 – een nieuwe smartphone van Google en LG

31 oktober 2013 22:24 door Hans Wind

Nexus 5 - een nieuwe smartphone van Google en LGDe Nexus 5 smartphone beschikt over het nieuwste Android-besturingssysteem, Android 4.4, KitKat. De Nexus 5 is een samenwerking van Google en LG.

Met een 5-inch Full HD IPS display beschikt de Nexus 5 over een groot scherm en de lichte smartphone is verkrijgbaar in de uitvoeringen 16 GB en 32 GB.

De camera in Nexus 5 beschikt over LG Innotek’s optische beeldstabilisatietechnologie, die voor het eerst werd geïntroduceerd in de LG G2. Gekoppeld aan een 8 MP camera met langere belichtingstijden, minder vervaging en minder ruis, levert Nexus 5 goede prestaties in situaties met weinig licht. De Nexus 5 bevat ook Photo Sphere waarmee eenvoudig een reeks foto’s kan worden gemaakt, die kan worden omgezet naar een naadloze 360-graden opname. Google kan Auto Awesome-foto’s en films maken van de content in je bibliotheek, om te delen met vrienden en familie.
Bovendien maakt de verbeterde HDR+ modus in Nexus 5 meteen een reeks opnames en voegt die beelden slim samen tot één foto met een veel grotere contrastomvang dan met een enkele opname mogelijk zou zijn.

De Nexus 5 is de eerste telefoon die draait op Android 4.4, KitKat. Met een Snapdragon 800 processor en 4G/LTE beschikt Nexus 5 ook over een 445 ppi Full HD IPS display met moderne in-cell touch-technologie waardoor snellere touch-herkenning, betere zichtbaarheid buiten en scherpere beelden mogelijk zijn.

Android 4.4 is volgens Google snel en krachtig en toch eenvoudig te gebruiken. De nieuwe dialer stelt automatisch de mensen voor die u het meest waarschijnlijk wilt bellen en Caller ID van Google koppelt een inkomend telefoonnummer aan een bedrijf, zelfs als dat nummer niet is opgeslagen in de lijst met contactpersonen. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit Hangouts tekstberichten verzenden en ontvangen, en Hangouts voor Android ondersteunt nu locatiedelen.

Met Gmail, Chrome, Calendar, Maps, Drive en Hangouts helpt Nexus 5 gebruikers om hun dagelijkse leven te managen met behulp van vertrouwde applicaties. Met Google Now is het starten van een spraakzoekopdracht even eenvoudig als het zeggen van “Oké, Google,” en met meer dan één miljoen apps en games plus films, boeken en muziek op Google Play, is het gemakkelijk om te vinden wat u zoekt.

Nexus 5 belangrijkste specificaties

• Processor: Qualcomm Snapdragon 800 met 2,26GHz Quad-Core Krait CPU

• Besturingssysteem: Android 4.4, KitKat

• Display: 5-inch (feitelijk 4,95-inch) Full HD IPS (1920 x 1080 pixels)

• Netwerk: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE

• Geheugen: 32 GB / 16 GB

• RAM: 2 GB

• Camera: achter 8,0 MP met OIS / Voor 1,3 MP HD

• Batterij: 2.300mAh Li-Polymer (ingebouwd)

• Afmetingen: 137,84 x 69,17 x 8,59 mm

• Gewicht: 130 g

• Overig: draadloos opladen, NFC

Nexus 5 prijs en beschikbaarheid

De Nexus 5 16 GB versie is in Nederland verkrijgbaar voor 399 euro in een zwarte- of witte uitvoering.

Bron: LG