Cookies



Nexus 9 komt met Android Lollipop

16 oktober 2014 09:24 door Hans Wind

Nexus 9De Nexus 9 is de eerste tablet met de nieuwste Android Lollipop versie. De tablet werd ontwikkeld via een samenwerking tussen Google en HTC.

Het frame van de nieuwe Nexus 9 is vervaardigd uit geborsteld aluminium waarbij het scherm naadloos is geïntegreerd met een soft-grip achterkant. Deze soft-grip back is beschikbaar in de kleuren zwart en wit. In lijn met de ervaring die HTC heeft met metalen behuizingen, zijn de randen van de tablet gepolijst. Het scherm van de 8.9-inch Nexus 9 heeft een beeldverhouding van 4:3 en het apparaat weegt 425 gram.

De tablet beschikt over een Nvidia 64-Bit Tegra K1 dual-core processor en de Keppler GPU zorgt volgens HTC voor prestaties en grafische weergave die vergelijkbaar zijn met die van desktops. De camera aan de voorkant heeft een resolutie van 1,6 Megapixel en voor de camera aan de achterkant is dat 8 Megapixel.
Het scherm van de Nexus 9 heeft een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels en de tablet is voorzien van dubbele luidsprekers aan de voorzijde. In combinatie met het HTC Boomsound audioprofiel zorgen deze speakers voor stereogeluid van behoorlijke kwaliteit.

De Nexus 9 komt met het Android-Lollipop besturingssysteem met onder meer opties die multitasken makkelijk maken. Daarnaast is de tablet uitgerust met diverse personalisatiemogelijkheden en opties om veilig in te loggen.

Nexus 9 prijs en beschikbaarheid

De Nexus 9 is beschikbaar in een 16GB en een 32GB uitvoering. De 16GB uitvoering komt in de kleuren zwart en wit en de adviesprijs bedraagt 399 euro.

De 32GB uitvoering is leverbaar in de kleur zwart en de adviesprijs bedraagt 489 euro.

Beide uitvoeringen zijn WiFi only. De tablet is in Nederland vanaf 3 november exclusief verkrijgbaar via de Media Markt en Coolblue.

Om het beeldscherm van de Nexus 9 te beschermen is de Magic cover ontworpen. Dit is een magnetische cover die het beeldscherm beschermt. Tevens is de cover vouwbaar en hierdoor zowel horizontaal als verticaal, als standaard te gebruiken. De Magic Cover is beschikbaar in zowel leer als kunststof in diverse kleuren. De lederen variant van de cover heeft een adviesprijs van 49 euro, de kunststof variant kost 39 euro. Daarnaast is een Keyboard Folio leverbaar, welke een fysiek toetsenbord geeft aan de tablet. Deze kost 129 euro.

Bron: HTC