CookiesNieuwe AMD HDTV PC tuner is alleen voor VS

9 januari 2007 18:42 door Hans Wind

CES 2007In diverse media in ons land verschijnen momenteel enthousiaste berichten over een nieuwe PC HDTV tuner kaart van AMD / ATI, de ATI Wonder Digital Cable Tuner, die kan werken met Windows Media Center. We kwamen dat bericht onder andere ook al tegen in de Telegraaf. Uw redaktie had de kans om deze PC kaart al in het afgelopen weekend in Las Vegas te bekijken en te spreken met de AMD / ATI product manager voor dit product.

Na ons aanvankelijke enthousiasme over een HDTV PC kaart die met gedecodeerd kabel signaal binnen Windows Media Center zou kunnen werken, kregen we van AMD te horen dat de kaart uitsluitend bestemd is voor de Noord-Amerikaanse markt en ook alleen daar correct zal kunnen werken. Dat laatste komt door de verschillende standaards die er nog steeds zijn in de verschillende delen van de wereld.


Naar onze mening is dit nog eens een mooie illustratie van het feit dat heel veel CES nieuws niet altijd even relevant is voor onze Nederlandse markt. We schreven hier al eerder over en het blijkt maar weer eens dat voorzichtigheid geboden is bij nieuwsgaring op dit gebied.

Het originele persbericht over deze kaart is overigens te lezen op de AMD website