Cookies



Kodak V1233, V1253 en Z812 zijn afgestemd op HDTV

1 september 2007 15:41 door Hans Wind

Kodak V1233, V1253 en Z812 zijn afgestemd op HDTVKodak kondigt met de de Kodak Easyshare V1233, V1253 en Z812 IS modellen en het Kodak Easyshare HDTV Dock een nieuwe reeks producten aan die consumenten de mogelijkheid geven om foto’s op een andere manier te bekijken en meer met foto’s te doen.

Met de nieuwe reeks biedt Kodak een gemakkelijke oplossing om High Definition (HD) beelden vast te leggen en te bekijken op populaire breedbeeld HDTV’s. Het tonen en delen van foto’s thuis wordt op deze manier een stuk gemakkelijker en leuker.

Kodak speelt in op de nieuwe digitale technologieén en komt met drie nieuwe digitale HD camera’s met foto- en videomogelijkheden: de Kodak V1233, V1253 en Z812 IS modellen en het intuïtieve Kodak Easyshare HDTV Dock voor het afspelen van HD afbeeldingen op een HD televisie.

Foto’s delen
Het met elkaar delen van foto’s heeft de laatste tijd een enorme groei doorgemaakt. Diensten zoals Kodak Gallery, sociale netwerksites en instant messenger-toepassingen zorgen voor een groeiende vraag naar het publiceren van foto’s. In combinatie met trends zoals burgerjournalistiek zijn consumenten zijn opzoek naar andere middelen om hun foto’s en video’s te tonen. Met de introductie van HD voor digitale- en afspeelsystemen, maakt Kodak het mogelijk persoonlijke foto’s en video’s met een buitengewone beeldkwaliteit en scherpte te tonen, of het nu op HDTV’s of in een digitale fotolijst is.

“Bij Kodak zien wij dat consumenten meer dan ooit te voren foto-ervaringen vastleggen, delen en tonen”, zegt John O’Grady, Kodak’s Managing Director, Consumer Businesses, regio Europa, Afrika en Midden-Oosten. “Consumenten worden meer en meer inventief met hun afbeeldingen: ze printen persoonlijke cadeaus en delen foto’s en video’s online. De producten die vandaag aangekondigd worden vertegenwoordigen een belangrijke stap in de ontwikkeling van hoe afbeeldingen kunnen worden genomen, bekeken en gedeeld. Kodak is toegewijd om deze innovatie te steunen zodat meer intelligente, gebruiksvriendelijke HD-oplossingen op de markt gebracht worden.”

Kodak V1253 en V1233 Zoom Digitale camera’s
De Kodak Easyshare V1253 en V1233 zoom digitale camera’s hebben een mooi gestroomlijnd ontwerp en zijn gemakkelijk in gebruik. Beide modellen maken het mogelijk om HD foto’s (16:9) en video (720p bij 30fps) vast te leggen. De camera’s zijn uitgerust met 12MP resolutie, een 3x SCHNEIDER KREUZNACH optische zoomlens en Kodak Perfect Touch technologie waardoor elke foto een buitengewone beeldkwaliteit krijgt.

Zowel de V1253 als de V1233 modellen bevatten Face Detection Technology en Digital Image Stabilization. Face Detection Technology past automatisch de camera-instellingen voor portretopnames aan. Digital Image Stabilization vermindert onscherpte veroorzaakt door beweging van de camera. Beelden kunnen direct worden bekeken op het 3.1 inch LCD scherm (16:9) van de V1253 en het 2.5 inch LCD scherm van de V1233 (16:9).

Kodak Easyshare Z812 IS zoom Digitale camera
De Kodak Easyshare Z812 IS camera heeft indrukwekkende toepassingen en een intuïtief gebruikersmenu. De camera is perfect voor de geïnspireerde fotograaf die een gebruiksvriendelijke camera wil. Elk shot biedt geweldige foto’s. De Z812 IS is uitgerust met 8MP resolutie en een Schneider-Kreuznach 12X optische zoom lens. De camera legt HD foto’s (16:9) en video (720p bij 30 fps) vast en biedt de mogelijkheid foto-beelden uit video’s te selecteren.

De click-to-capture autofocus precisie (.23), optische beeldstabilisatie en hoge ISO instellingen (tot 3200) van de camera, biedt consumenten de mogelijkheid heldere, duidelijke beelden te maken bij weinig licht of in actiesituaties.

De Z812 IS bevat Face Detection Technology. De Smart Scene Mode past de instellingen van de camera automatisch aan, afhankelijk van de scene die de camera oppakt. Voor consumenten die meer controle willen hebben over de compositie van hun foto’s, diafragma en sluitertijd kan de camera handmatig worden ingesteld. De elektronische zoeker kan in plaats van het 2.5 inch LCD scherm worden geactiveerd. De Kodak Easyshare Share Z812 IS camera bevat Kodak Perfect Touch technologie zodat elke afbeelding er geweldig uitziet.

Kodak Easyshare HDTV Dock
De Kodak Easyshare HDTV Dock wordt verbonden met een HDTV om foto’s van HD- Kodak digitale camera’s, SD memory kaarten of van USB-sticks op een spectaculaire manier te delen met familie en vrienden. De lancering van de HDTV Dock maakt het heel gemakkelijk om foto’s in HD kwaliteit te bekijken.

De bijgeleverde afstandsbediening van de HDTV Dock zorgt ervoor dat de consument vanaf de bank foto’s kan beheren. Dankzij de HDTV Dock is er geen inspanning nodig om een volledige HD-kwaliteit presentatie te tonen, afbeeldingen individueel te veranderen, te verplaatsen naar de USB-stick of te printen op de aangesloten printer. De HDTV Dock laadt de oplaadbare batterijen automatisch op zodat deze altijd klaar is voor gebruik.

Prijs en beschikbaarheid
De verwachte winkelprijs van de Kodak Easyshare V1253 is € 299, van de V1233 € 249 en van de Z812 IS camera € 299. De nieuwe camera’s zijn vanaf september 2007 beschikbaar. De Kodak Easyshare HDTV Dock is vanaf eind oktober 2007 beschikbaar voor € 99.