CookiesNieuwe Pioneer AV recievers met netwerkkoppeling

12 april 2012 14:06 door Hans Wind

Nieuwe Pioneer AV recievers met netwerkkoppelingPioneer komt uit met zes nieuwe Multi-kanaals receivers te weten de Pioneer VSX-1122, de VSX-922, de VSX-827, de VSX-527 en de VSX-422. Deze nieuwkomers beschikken over aansluitingen en bedieningsmogelijkheden via iPad, iPhone en iPod touch. Een aantal van deze receivers beschikt over technologie zoals Airplay, DLNA 1.5, 3D HDMI en internetradio.

Volgens onderzoek van comScore in vijf toonaangevende markten (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK) zit digitale mediaconsumptie via verschillende platformen in de lift. Deze ontwikkeling wordt ondersteund door de groei van smartphones, tablets en andere web-enabled toestellen. Ze worden ‘connected devices’ genoemd. Pioneer gelooft heel sterk in de groei van deze populaire concepten en ontwerpt zijn homecinemaproducten zo, dat ze naadloos de muziek- en entertainmentmogelijkheden van de iPad, de iPhone en de iPod touch kunnen integreren.

“Draagbare apparaten zoals smartphones en tablets zijn zeer snel aan het uitgroeien tot primaire bronnen voor audio- en video-entertainment”, verklaart Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux. “Het is dan ook van bijzonder groot belang dat consumenten ze heel gemakkelijk met onze receivers kunnen gebruiken.”

Alle modellen zijn met een USB-ingang vooraan uitgerust. U vindt ook een USB-/videokabel in de doos, zodat u het toestel gemakkelijk en snel kunt aansluiten, de batterijen kunt opladen en snel toegang krijgt tot muziekbibliotheken in iTunes.

AirPlay

Vanaf de VSX-527 kunnen consumenten hun volledige iTunes-bibliotheek met de ingebouwde AirPlay-technologie van Apple draadloos beluisteren via hun receiver. De muziek van iTunes is snel toegankelijk via een Mac, een pc of een iPad, een iPhone of een iPod touch. De album art en de metadata kunnen op een aangesloten beeldscherm worden weergegeven.

DLNA Certified (1.5)

Met uitzondering van de VSX-422 en de VSX-322 is het nieuwe assortiment receivers ook DLNA Certified, waardoor muziekcontent via het homenetwerk vanaf een aangesloten pc, iPad, iPhone of iPod touch kan worden gedeeld. Daarbij kan een Ethernet-aansluiting of – in het geval van de VSX-1122 en de VSX-922 – van een als optie verkrijgbare draadloze LAN-omvormer worden gebruikt.

Internetradio

De VSX-1122, de VSX-922, de VSX 827 en de VSX-527 bieden internetradio (vTuner). Hiermee krijg je toegang tot duizenden web-based radiostations overal ter wereld en kun je genieten van andere op internetradio gebaseerde muziekdiensten. De vier modellen kunnen de programma’s van stations met een hoge bitrate afspelen en kunnen met behulp van de remote apps van Pioneer worden bediend.

Audio Streaming via Bluetooth

Bovendien biedt de Air Jam-app van Pioneer – die in de App Store verkrijgbaar is voor de iPad, de iPhone en de iPod Touch – gebruikers de mogelijkheid om tot vier apparaten via Bluetooth te koppelen. Zodra de toestellen aangesloten zijn, kan iedere gebruiker songs uit zijn eigen muziekbibliotheek markeren en een collectieve playlist samenstellen, die op de AV receiver wordt afgespeeld. De Air Jam-app is ook verkrijgbaar voor Android toestellen.

AVNavigator

In het geval van de VSX-1122 en de VSX-922 heeft Pioneer het installatieproces extra gemakkelijk gemaakt. De meegeleverde interactieve gebruiksaanwijzing communiceert via de pc of de iPad rechtstreeks met de receivers en begeleidt de gebruiker stap voor stap doorheen de installatieprocedure.

Audio en video

De nieuwe Pioneer receivers bieden consumenten een uitgebreid aanbod aan functies waarmee ze vanaf elke bron van hoogwaardige audio- en videocontent kunnen genieten.

Afspelen met hoge resolutie – De twee topmodellen van de nieuwe receivers kunnen zowel vanaf de USB-aansluiting als over een netwerk WAV- en FLAC-bestanden tot 192 kHz/24-bits weergeven.

Auto Phase Control Plus

De merkeigen Phase Control-technologie van Pioneer – waarmee de VSX-1122 en de VSX-922 worden uitgerust – past automatisch de tijdsvertraging van de subwoofer aan, zodat consumenten van een meer accurate, vollere en volledig gebalanceerde sound kunnen genieten.

Direct Energy-versterkers

Direct Energy-versterkers zijn zo ontworpen dat ze de signaalroute tussen de ingangen, versterking en uitgangen zo kort mogelijk houden. Op die manier kan interne en externe vervorming tot een minimum worden beperkt en kan een helderder geluid met een hoog dynamisch bereik worden gecreëerd.

HDMI-functies

Alle nieuwe receivers van Pioneer ondersteunen de recentste HDMI-specificatie. Zo is de VSX-1122 voorzien van zes HDMI-ingangen aan de achterkant en één aan de voorkant. De VSX-1122 en de VSX-922 zijn uitgerust met een nieuwe HDMI Standby Through-modus, waardoor high definition audio- en videocontent toch doorheen de receivers wordt geleid als de receiver in standby staat. Alle modellen zijn voorzien van een Audio Return Channel (ARC)-functie, waarmee audio vanaf de tuner van een tv naar de receiver kan worden verstuurd via één enkele HDMI-aansluiting.

Pioneer ControlApp en iControlAV2012 App

Met de nieuwe ControlApp van Pioneer en de iControlAV2012 App krijgen de gebruikers via de gebruikersvriendelijkheid van hun iPhone of iPod touch nog meer controle over hun receivers. Met de Pioneer ControlApp, die voor de VSX-827 en de VSX-527 wordt aangeboden, kunnen gebruikers de receiver in- en uitschakelen, het volume aanpassen, bronnen kiezen en programma’s van internetradiostations en DLNA streamingcontent bedienen. De nieuwe iControlAV2012 app op de VSX-1122 en de VSX-922 biedt extra bedieningsmogelijkheden voor de receiver op de iPad, de iPhone en de iPod touch. Met deze app krijgen consumenten toegang tot de geavanceerde soundfuncties van de receiver, zoals Sound Explorer, en Virtual Speakers, die gebruikers de kans biedt om hun ideale geluidsveld te creëren. Beide apps zijn gratis verkrijgbaar vanaf de App Store op de iPad, de iPhone of de iPod touch, op www.itunes.com/appstore.com of op Google Play op www.play.google.com voor Android toestellen.

Verwerking van videobeelden

De VSX-1122 en de VSX-922 geven prachtige beelden weer dankzij de Advanced Video Adjust-suite van Pioneer met high definition video-aanpassingen en 1080p/24fps video-omzetting. De exclusieve Stream Smoother-functie tilt de kwaliteit van beelden met een lage bitrate op een hoger niveau.

Pioneer VSX-1122, de VSX-922, de VSX-827, VSX-527 en VSX-422 prijs en beschikbaarheid

De Pioneer VSX-1122, de VSX-922, VSX-827, de VSX-527 en de VSX-422 zullen vanaf juni 2012 verkrijgbaar zijn. De VSX-322 zal vanaf juli 2012 in de handel worden aangeboden.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs :
VSX-322 219€
VSX-422 299€
VSX-527 399€
VSX-827 449€
VSX-922 549€
VSX-1122 649€

Bron: Pioneer

Pioneer VSX-322 prijs vergelijking