CookiesNieuwe Samsung Home Theater Systems en Blu-ray spelers

13 januari 2011 13:32 door Hans Wind

Nieuwe Samsung Home Theater Systems en Blu-ray spelers Samsung presenteerde op de CES een aantal nieuwe Home Theater Systems en Blu-ray spelers. Bij de Home Theater Systems springen de kubistische HT-D7100 en de HT-D7200 met de waterdrop design speakers in het oog. De laatste set bevat volgens de fabrikant bovendien ’s werelds dunste 3D Blu-ray speler BD-D7500, die ook aan de muur gehangen kan worden. Wie van een minimalistisch design houdt, kan kiezen voor de 3D Blu-ray speler BD-D7000.

Home Theater Systemen

Om de 3D ervaring uit de bioscoop naar de huiskamer te brengen, bevat de Samsung HT-D7100 met haar kubistische design vooruitstrevende technologie. Deze 2.1 set speelt zowel films op, 3D, Blu-ray als op DVD af in Full HD. Ook waardeert het systeem videobeelden die niet in HD zijn opgeslagen, op naar Full HD.
De krachtige videoprocessor is daarnaast in staat om 2D content om te zetten naar 3D content. 3D sound zorgt hierbij voor een realistische geluidservaring, waarbij het geluid de 3D beelden accentueert. Dit Home Theater System met Wi-Fi is bekroond met een ‘CES Innovations Design and Engineering Award’. Elke component is klein genoeg om op een bijzettafel of boekenplank te plaatsen en daarmee is deze set ideaal voor degenen die klein behuisd zijn.

Ook de Samsung HT-D6730W met Wi-Fi heeft een ‘CES Innovations Design and Engineering Award’ ontvangen. Dit 3D Blu-ray 7.1-kanaals Home Theater System in hoogglans zwart levert een robuuste geluidskwaliteit. De breedband versterker laat in combinatie met de super tweeter speakers een warmer en natuurlijker geluid klinken in zowel 2D als 3D. In deze set is als eerste Samsung´s Advanced Vertical Surround Sound toegepast die een indrukwekkende verticale surround sound ervaring geeft.

In Nederland komen onder andere ook de Home Theater Systems HT-D7200, HT-D5000 en de HT-D5200 uit. De waterdrop design speakers en de dunste Blu-ray speler ter wereld (BD-D7500) maken van de HT-D7200 een speciaal Home Theater System. Dit systeem komt niet alleen in zwart, maar ook in wit uit.

De Samsung HT-D5000 en de HT-D5200 vormen de opvolgers van het Blu-ray Home Theater System HT-C5200 dat in de Consumentengids van januari 2011 tot ‘beste koop’ is uitgeroepen in de categorie 2.1 systemen met Blu-ray speler.

De HT-D5000 vormt het basis 2.1 Home Theater System, met onder andere een vermogen van 400 Watt en Crystal Sound Plus technologie. De HT-D5200 voegt daar onder meer 3D beeld en 3D sound aan toe voor een extra indrukwekkende ervaring.

Blu-ray spelers

De toename van 3D content in 2011 zal ervoor zorgen dat steeds meer mensen 3D zullen omarmen. De nieuwe line-up 3D Blu-ray spelers met DLNA brengt webbased content en Apps naar elke TV. Ook kunnen de 3D Blu-ray spelers 2D videobeelden omzetten naar 3D. De nieuwe modellen zijn ontworpen volgens Samsung´s 3S concept, dat staat voor symmetrie, slank en slot-in. Het ontbreken van bewegende delen bij de slot-in methode voor het laden van discs, maakt de spelers stiller en sneller dan spelers met een lade. De Smart Blu-ray features, zoals AllShare en Samsung Apps, geven je eenvoudig toegang tot de content die je wilt zien of delen.

De Samsung BD-D7500 is met een hoogte van 2,29 cm ´s werelds dunste Blu-ray speler, die je zelfs aan de muur kunt hangen. De 3D beeldkwaliteit leidt daar niet onder. Integendeel, met Samsung´s innovatieve videoprocessor, baanbrekende algoritmes voor beeldverbetering en verschillende HD-codecs haal je het beste beeld uit je TV. Met een opstarttijd van slechts drie seconden heeft Samsung de opstarttijd van de Blu-ray speler met 80% verminderd. Ultra Fast Play maakt van de Samsung BD-D7500 één van de snelste Blu-ray spelers op de markt.

De BD-D7000 heeft een minimalistisch design. Het verborgen slot voor het laden van discs komt ingenieus omhoog vanuit het midden van de speler. De stijlvolle zilverkleurige behuizing geeft de compacte, vierkante BD-D7000 een designuitstraling. Qua specificaties vertoont de BD-D7000 veel gelijkenis met de BD-D7500.

De nieuwe lijn Samsung Blu-ray spelers volgt de huidige serie op. De kwaliteit van deze serie werd onlangs bevestigd. In de Consumentengids van december 2010 publiceerde de Consumentenbond een vergelijkende test van Blu-ray spelers, waarin Samsung de top 5 van Blu-ray spelers aanvoerde. Samsung bezette de eerste vier plaatsen, waarbij met een testscore van 8,0 de 3D Blu-ray speler van Samsung, BD-C6900, als beste Blu-ray speler uit de bus kwam.

Samsung Home Theater Systems en Blu-ray spelers prijs en beschikbaarheid
De Samsung Home Theater Systems en Blu-ray spelers zijn vanaf april in Nederland verkrijgbaar. De verkoopadviesprijzen zijn nog niet bekend.

Bron: Samsung