CookiesNieuwe set-top boxes voor Microsoft IPTV Edition

10 oktober 2006 09:28 door Hans Wind

Microsoft IPTV EditionHet wordt steeds duidelijker dat Microsoft’s ambities niet ophouden bij het leveren van software maar dat het bedrijf uit Redmond ook op het gebied van IPTV (televisie via Internet) een duidelijke rol voor zichzelf ziet weggelegd.

Op het Broadband World Forum Europe annonceerde Microsoft gisteren, samen met de set-top box leveranciers Cisco, Motorola, Philips en Tatung, dat geavanceerde nieuwe set-top boxen beschikbaar zullen komen. De nieuwe generatie apparaten zijn gebaseerd op de zogenaamde “system-on-a-chip” (SoC) technologie die een belangrijke impuls kan gaan betekenen voor HDTV via internet.

De Cisco set-top boxen, gebaseerd op technologie van Sigma Designs en STMicroelectronics ondersteunen HDTV, DVR (Digital Video Recording) en netwerk functionaliteit. De apparaten zullen aansluitings mogelijkheden hebben die zijn afgestemd op de lokale markten.


Motorola benadrukte nog eens de extra functies die met IPTV Edition mogelijk worden zoals bijvoorbeeld streaming van HDTV materiaal via het thuis netwerk. AT&T zal in de USA grootschalig Motorola techniek gaan inzetten.

Ook Philips en Tatung hebben set-top apparaten ontwikkeld die kunnen werken met Microsoft IPTV Edition. Meer over Microsoft IPTV Edition is te vinden op hun website