CookiesNieuwe Sony VAIO notebooks in teken van HD

29 januari 2008 14:50 door Hans Wind

Nieuwe Sony VAIO notebooks in teken van HDMet de introductie van de nieuwe VAIO-notebooks richt Sony zich nog sterker op High Definition. Dankzij de krachtige Intel Core 2 Duo processor zijn notebookgebruikers in staat High Definition content te ervaren en zelf te bewerken.

VAIO AR60-serie
Deze notebooks zijn dankzij de geïntegreerde Blu-ray Disc-speler en -brander, een SDRAM-geheugen van 4GB en een harde schijf van 512GB ideaal voor High Definition entertainment. Met de Intel Core 2 Duo T8300 processor (VGN AR61ZU) beschikt deze notebook over voldoende rekenkracht om HD-films te bekijken of HD-beelden te bewerken. Het 17 inch breedbeeld LCD-scherm geeft een Full HD 1080p beeld weer. Ook tv-kijken is mogelijk, dankzij de geïntegreerde DVB-tuner en de bijgeleverde afstandsbediening. Met de HDMI-uitgang is de notebook te koppelen aan HD-televisies voor een nog betere ervaring.

VAIO FZ30-serie
De FZ30-serie beschikt ook over 4GB SDRAM geheugen gecombineerd met de Intel Core 2 Duo T8300 processor. Deze lichtgewicht notebook met magnesium behuizing heeft een 15,4 inch WXGA-scherm. Dit scherm presenteert uitstekend HD-foto’s en -video dankzij de X-black LCD-versterking via twee lampen en zorgt voor een representatieve kleurweergave van 90 procent. Full HD kan worden bewerkt en weggeschreven via de Blu-ray-brander. Deze notebook beschikt ook over een HDMI-aansluiting.

VAIO SZ70-serie
Deze ultradraagbare carbon fibre notebook weegt nog geen 1,8 kilogram en beschikt over een energiebesparend LED-scherm en Intel Core 2 Duo T9300 processor. Gebruikers kunnen afhankelijk van het gebruik kiezen voor twee grafische standen: of een extra lange batterijduur van meer dan vijf uur of voor enorme grafische presentatiekracht.

VAIO CR30-serie
Bij de CR30-serie ligt het accent op gemak, design en originaliteit. Afhankelijk van het model is er de beschikking over een Intel Core 2 Duo T8300 of T8100 processor. Een 1,3 megapixel webcam is geïntegreerd. Dvd’s en cd’s zijn af te spelen zonder Windows op te starten.

Prijs en beschikbaarheid topmodellen
De AR61ZU kost 2599 euro en is beschikbaar vanaf februari
De FZ31Z kost 1799 euro en is beschikbaar vanaf februari
De SZ71XN kost 2299 euro en is beschikbaar vanaf februari
De CR31ZR kost 1399 euro en is beschikbaar vanaf februari

Bron: Sony