CookiesNikon 1 S2 introductie

14 mei 2014 07:57 door Hans Wind

Nikon 1 S2 introductieDe Nikon 1 S2 is een nieuwe, compacte systeemcamera komt met Expeed-beeldverwerking en een CMOS-sensor van 14,2 megapixels met een lichtgevoeligheidsbereik van ISO 200–12.800.

De nieuwe functie Automatische beeldopname maakt automatisch hoge resolutie foto’s tijdens het filmen. De Nikon 1 S2 is volledig compatibel met het assortiment 1 Nikkor-objectieven.

De camera is volgens de fabrikant sneller dan een spiegelreflexcamera en biedt hoge snelheden bij continu-opnamen, tot 20 beelden per seconde met continue autofocus. Het hybride AF-systeem van de Nikon 1 S2 gebruikt 135 autofocuspunten om snel scherp te stellen op het onderwerp. Het AF systeem zorgt ervoor dat zelfs ook onder moeilijke lichtomstandigheden foto’s met scherpe details mogelijk zijn. Samen met het 1 Nikkor 11–27.5mm f/3.5–5.6 zoomobjectief staat u altijd klaar om onverwachte momenten vast te leggen.

Filmen met de Nikon 1 S2

Met één druk op de knop start de opname van Full HD-films. Net als met alle Nikon 1-camera’s zijn met de Nikon 1 S2 tijdens het filmen foto’s in hoge resolutie te maken door eenvoudig op de ontspanknop te drukken. Nikon’s nieuwe functie Automatische beeldopname analyseert elk beeld en maakt automatisch foto’s wanneer de omstandigheden optimaal zijn. Met nieuwe filmstanden kunnen eenvoudig filmpjes gemaakt worden: verlevendig straatscènes met Versneld afspelen, creëer een stop-motion effect met Jump-cut of maak korte, expressieve 4-secondenfilms (u kunt er acht samenvoegen).

Bediening

De Nikon 1 S2 is eenvoudig te bedienen. Op de lcd-monitor van 7,5 cm (3,0 inch) met 460.000 beeldpunten kunt u opnames gemakkelijk kadreren en terugkijken. De ‘F’-knop biedt nu direct toegang tot het functiemenu waarin opname- of weergave-instellingen eenvoudig zijn aan te passen. Via menu’s met duidelijke pictogrammen kunnen gebruikers snel standen wijzigen, belangrijke instellingen aanpassen of effecten toepassen.

De relatief grote CMOS-sensor van 14,2 megapixels is ontworpen zonder optisch laagdoorlaatfilter en heeft een groot ISO-bereik van 200-12.800. Dankzij de Expeed 4A-beeldverwerking met twee processoren zijn met hoge snelheid foto’s en HD-films te maken. Eén processor zorgt voor de beeldkwaliteit en heldere resultaten, terwijl de andere bedoeld is voor snelle continu-opnamen.

Met de nieuwe optie Creatief palet, die beschikbaar is in de stand Creatief, kunt u artistieke filters op foto’s toepassen voordat de opname gemaakt is. Creatief palet past de helderheid, verzadiging en witbalans aan terwijl u de verschillende effecten bekijkt. Het enige wat u hoeft te doen, is aan de multi-selector te draaien, waarna het beeld op de monitor verandert en u ziet wat u vastlegt op het moment dat u afdrukt.

Uitbreidbaar systeem

Het Nikon 1 systeem biedt een ruim assortiment aan 1 Nikkor-objectieven en accessoires. Alle 1 Nikkor-objectieven gebruiken kwaliteits optiek en zijn allemaal geoptimaliseerd voor filmopnamen. Hun compacte formaat en lichte gewicht dragen bij aan de draagbaarheid van het Nikon 1-systeem zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Voor elke situatie is een 1 Nikkor objectief beschikbaar. Wilt u ver afgelegen onderwerpen vastleggen, neem dan de 30-110 mm mee. Het compacte en stijlvolle groothoekobjectief van 10-100 mm biedt zeer veelzijdige mogelijkheden en het 1 NIKKOR-objectief met een vaste brandpuntsafstand van 18,5 mm is uitstekend geschikt voor portretten met onscherpe achtergronden (bokeh).

Meegeleverde accessoires

• EN-EL22 oplaadbare Li-ionaccu
• MH-29 acculader
• View NX2 fotosoftware

Nikon 1 S2 prijs en beschikbaarheid

De adviesverkoopprijs van de S2 kit met de 11-27,5mm bedraagt 459 euro. De S2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, rood en geel en de verkoopstart is naar verwachting begin juni.

Bron: Nikon