CookiesNikon Coolpix L830 en Coolpix L29 camera introductie

8 januari 2014 08:24 door Hans Wind

Nikon Coolpix L830 en Coolpix L29 camera introductieNikon annonceert twee nieuwe L compactcamera’s in de Coolpix-serie: de Nikon Coolpix L830 met 34x optische zoom en Dynamic Fine Zoom tot 68x, en de Nikon Coolpix L29 met 16-megapixel en een Nikkor-groothoekobjectief met 5x zoom. De nieuwe camera’s werken met AA-batterijen.

Nikon Coolpix L830

De 16-megapixel Nikon Coolpix L830 camera is klassiek vormgegeven en ontworpen voor mensen die een gebruiksvriendelijke camera zoeken die bij elke gelegenheid goede resultaten kan opleveren.

De Nikon Coolpix L830 heeft een objectief met 34x optische zoom en 68x Dynamic Fine Zoom, dat gebruikers in staat stelt tweemaal zo ver in te zoomen met een teleobjectief, terwijl ze toch de bijna volledige beeldresolutie behouden.
De eenvoudige autostand optimaliseert de camera-instellingen. Bovendien beschikt de camera ook over een zijzoomknop en kan video-opnamen maken met één aanraking. De hybride VR (vibratiereductie) corrigeert cameratrilling voor een professioneler resultaat, waardoor spontane opnamen er mooier uitzien.

Druk uw eigen stempel op uw opnamen door vanaf de ooghoogte van een kind, over een menigte heen of gewoonweg vanuit uw eigen unieke standpunt te fotograferen met behulp van de kantelbare hogeresolutiemonitor van 7,7 cm. Daarbij legt de beeldsensor met belichting via de achterzijde de details vast voor goede foto’s. Neem acties levensecht op in Full HD met optische zoom en stereogeluid. De Coolpix L830 biedt veel opties in een kleine behuizing.

Nikon Coolpix L29

Nikon Coolpix L29Dankzij de CCD-beeldsensor met 16 megapixels en een Nikkor-groothoekobjectief met 5x zoom levert de Nikon Coolpix L29 hoge kwaliteit.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland: “De gebruiksvriendelijke en comfortabel in de hand liggende Coolpix L29 met een anti-reflectiemonitor van 2,7 inch is uitstekend geschikt voor iedereen die een intelligente camera zoekt en die ook grappige filtereffecten en 17 onderwerpstanden biedt. We willen dat iedereen mooie foto’s kan maken, ongeacht zijn ervaring.”

Omdat Nikon foto’s van hoge kwaliteit zo veel mogelijk binnen ieders bereik wil brengen, is de Coolpix L29 toegerust met vermindering van bewegingsonscherpte, leuke filtereffecten en een slim portretsysteem waarmee men, met behulp van de knipperdetectie, glimlachtimer en rode-ogencorrectie, de best mogelijke foto krijgt. Dankzij de zeventien onderwerpstanden kan men uit een reeks stijlen, effecten en landschapsstanden de stand kiezen die precies bij de locatie past.

Nikon Coolpix L830 en Coolpix L29 prijs en beschikbaarheid

De Coolpix L29 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 30 januari in de kleuren zilver, zwart, rood en paars met een lijnpatroon voor een consumentenadviesprijs van 79 euro.

De Coolpix L830 is naar verwachting verkrijgbaar vanaf 30 januari in drie kleuren, zwart, rood en paars, voor een consumentenadviesprijs van 249 euro.

Bron: Nikon