CookiesNikon COOLPIX P300 en P500 met Full HD video

9 februari 2011 07:57 door Hans Wind

Nikon COOLPIX P300 en P500 met Full HD videoDe Nikon COOLPIX P300 is een nieuw model in de P-serie en geschilkt voor fotografen die het maximale uit hun compact camera willen halen. De Nikon COOLPIX P500 vervangt de bekende COOLPIX P100 en biedt nog meer zoombereik. Om scherpe scherpe opnamen in elke situatie te garanderen, beschikken beide camera’s over een zeer gevoelige CMOS-beeldsensor met belichting via de achterzijde, zodat opnames precies weergeven wat u zag, ook bij weinig licht of in zeer heldere omstandigheden.

Sander van Velzen, Product Manager for Consumer Products bij Nikon Europe, zegt hierover: “Kritische fotografieliefhebbers zullen onder de indruk zijn van de nieuwe P300: de camera ziet er niet alleen goed uit, maar het nieuw ontwikkelde zoomobjectief van f/1.8 met een groothoek van 24 mm1 produceert ook prachtige, levensechte beelden met een hoge resolutie en veel detail. De P500 biedt niet alleen de veelzijdigheid die fans van zijn voorganger zijn gewend, de camera beschikt met 36x zoom ook over een nog groter bereik van 22,5 mm ultra-groothoek tot 810 mm1 supertele.”

Nikon COOLPIX P300

Deze krachtige compactcamera heeft een helder objectief dat mooie resultaten levert, ook ’s nachts of bij andere moeilijke lichtomstandigheden. Het speciaal ontwikkelde NIKKOR-objectief heeft een diafragma van f/1.8 met een ultra-groothoek vanaf 24 mm en 4,2x zoom.

De COOLPIX P300 helpt gebruikers hun fotografische mogelijkheden ten volle te benutten met volledig handmatige bediening en vier belichtingsstanden: Automatisch programma (P), Sluitertijdvoorkeuze (S), Diafragmavoorkeuze (A) en Handmatig (M). In combinatie met een gevoelige CMOS-beeldsensor van 12,2 megapixels met belichting via de achterzijde biedt deze camera de creatieve vrijheid om onderwerpen vast te leggen zoals u ze ziet, zowel bij helder daglicht als in een sfeervolle schemering.

Ook de functie voor snelle continu-opnamen zorgt ervoor dat u precies het gewenste beeld vastlegt. Gebruikers kunnen maximaal zeven opeenvolgende opnamen maken met een snelheid van acht beelden per seconde: perfect om bewegende onderwerpen vast te leggen of een montage te maken.

Als u meer dan één moment wilt vastleggen, schakelt u eenvoudig over naar Full HD-filmopnamen (1080p) met stereogeluid. Optische zoom en autofocus zijn beschikbaar tijdens filmopnamen en u kunt een foto maken tijdens het filmen. De P300 biedt nog meer opties doordat de camera kan filmen in slow motion of snelle opnamen kan maken met een snelheid van maximaal 120 beelden per seconde (bps) (VGA).

Foto’s en films kunnen worden weergegeven op de grote lcd-monitor van 7,5 cm (3 inch) met 921.000 beeldpunten die een levendige kleurreproductie en een scherp contrast biedt. De camera is voorzien van Nikon’s Clear Color Display-technologie die stroomverbruik en reflecties vermindert, ook bij fel zonlicht.

Nikon COOLPIX P500Nikon COOLPIX P500

De compacte COOLPIX P500 levert heeft een bereik van maar liefst 36x zoom, een kantelbare lcd-monitor met een resolutie met 921.000 beeldpunten en Full HD-filmopnamen (1080p). Of u nu een mooi vergezicht vastlegt of inzoomt op wilde dieren, dankzij een dekking van 22,5 mm ultra-groothoek tot 810 mm supertele krijgt u altijd de gewenste opname.

De 36x superzoom is perfect om onderwerpen in de verte dichterbij te halen en vast te leggen, handig bij bijvoorbeeld bij sport- of natuurfotografie. Met een handige zoomknop op de zijkant kunt u vloeiend en stabiel zoomen over het grote zoombereik, zowel tijdens het fotograferen als het filmen.

De camera biedt zeven technologieën tegen onscherpte waarmee onscherpe foto’s worden tegengegaan:
• Hybride VR (vibratie reductie met sensorverschuiving en elektronische vibratiereductie) vermindert het effect van cameratrilling en kan gelijktijdig worden ingeschakeld voor extra zekerheid.
• Een hoge ISO-gevoeligheid (tot 3200) vermindert de kans op onscherpte bij opnamen van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht.
• Bewegingsdetectie corrigeert bewegingen van de camera en het onderwerp.
• BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch de beste opname uit tien opeenvolgende opnamen.
• De stand Nachtportret combineert beelden met een verschillende belichting om onscherpte tegen te gaan.
• In de stand Nachtlandschap kunt u scherpe beelden vastleggen bij een lage ISO-waarde.
• De tegenlichtstand HDR biedt een indrukwekkend toonbereik in elke situatie.

Wanneer u filmt in Full HD (1080p) met stereogeluid, zijn niet alleen optische zoom en autofocus beschikbaar, maar kunt u ook op elk moment een foto maken. De COOLPIX P500 biedt nog meer mogelijkheden doordat de camera kan filmen in slow motion of snelle opnamen kan maken met een snelheid van maximaal 240 bps (QVGA). Bovendien kunt u de P500 via de ingebouwde HDMI-aansluiting met HDMI-CEC ondersteuning rechtstreeks op een HD tv aansluiten en uw foto’s en films bekijken.

De kantelbare lcd-monitor stelt u in staat gemakkelijk opnamen van bovenaf of van onderaf te maken en zo onderwerpen kunt vastleggen op een creatieve manier. Geavanceerde belichtingsstanden bieden controle over de belangrijkste instellingen, terwijl u met de speciale knop voor continu-opnamen snel kunt schakelen van enkel beeld naar continu-opname.

Nikon Coolpix P300 en P500 prijs en beschikbaarheid

• De COOLPIX P300 is vanaf 17 maart 2011 verkrijgbaar in de kleur zwart voor een adviesprijs van € 329.

• De COOLPIX P500 is vanaf 3 maart 2011 verkrijgbaar in de kleur zwart voor een adviesprijs van € 429.

Bron: Nikon


Nikon Coolpix P300 prijs vergelijking

Nikon Coolpix P500 prijs vergelijking