CookiesNikon Coolpix P330 met Raw support

5 maart 2013 07:31 door Hans Wind

Nikon Coolpix P330 met Raw supportDe Nikon Coolpix P330 heeft RAW ondersteuning, een lichtsterk Nikkor-groothoekobjectief met 5x optische zoom ( f/1,8 24–120 mm), HRI-glas, een irisdiafragma met zeven lamellen voor een natuurlijk aandoende onscherpe achtergrond en een grijsfilter dat een betere belichtingsregeling mogelijk maakt.

De gevoelige 1/1,7-inch 12-megapixel CMOS-sensor produceert goede resultaten in de meest uiteenlopende, lastige opnameomstandigheden, terwijl Nikons vibratiereductiesysteem van de tweede generatie cameratrillingen in realtime onderdrukt. Daardoor kun je sluitertijden gebruiken die wel drie stops langer zijn. Met de nieuwe stand Actief kun je altijd heldere opnamen maken, zelfs vanuit rijdende voertuigen.

In de handmatige stand kunt je je creativiteit ten volle ontplooien, terwijl je met de ergonomische functieknop direct die instellingen kunt kiezen die je het meest gebruikt. Met een druk op de knop kun je niet alleen filmopnamen in Full HD (1080/60i) maken, bij 60, 50, 30 of 25 bps, je kunt ook filmen in de gegevensindeling RAW (NRW). Tijdens het opnemen kun je de optische zoom met autofocus gebruiken en filmen in slow motion of fast motion met snelheden tot 120 bps.

Coolpix P330 achterkantMet creatieve mogelijkheden van de Nikon Coopx P330 zoals de macrostand kun je close-ups maken en heel dicht op de huid van je onderwerp kruipen, terwijl je met Eenvoudig panorama 360°/180° moeiteloos vergezichten vereeuwigt en verticale of horizontale panningopnamen maakt van je uitzicht.

Voor de reislustigen onder ons beschikt de Nikon Coolpix P330 over een ingebouwde GPS-functie (Global Positioning System), waarmee de exacte locatie (breedte- en lengtegraad) van beelden wordt geregistreerd in de vorm van een ‘geotag’. Op die manier kun je tijdens het afspelen informatie over interessante plaatsen (POI) weergeven. Wie zijn vrienden en familie graag deelgenoot maakt van zijn avonturen kan met de WiFi-mogelijkheden van de camera beelden en films van hoge kwaliteit overbrengen naar een smart device* via de als optie verkrijgbare WiFi-dongle (WU-1a).

Belangrijke functies van de Nikon Coolpix P330

• Hoge ISO-lichtgevoeligheid (100-6400) (handmatig uit te breiden tot 12.800 met de instelling Hi2): maakt het mogelijk kortere sluitertijden te gebruiken voor zeer gedetailleerde beelden met een minimum aan ruis bij opnamen van snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht.

• Auto HDR-stand: in de HRD-stand maak je altijd en overal beelden met een indrukwekkend toonbereik. De camera combineert twee opnamen die tijdens één ontspancyclus met een verschillende belichting zijn gemaakt en zet deze om in een beeld met een groot dynamisch bereik en een rijke kleurgradering.

• Snelle continu-opnamen: maak tot tien opnamen met volledige resolutie bij 10 bps of tot 30 opnamen met volledige resolutie bij 1 bps.

• Snelle en nauwkeurige AF: als je complexe onderwerpen wilt vastleggen, kun je het 99-punts autofocussysteem gebruiken voor extra scherpe resultaten.

• AF onderwerp volgen: hiermee maak je scherpe opnamen van onderwerpen die niet kunnen of willen stilstaan. AF met onderwerp volgen zorgt dat de camera blijft scherpstellen op het geselecteerde onderwerp, zelfs als dit beweegt.

• Retoucheermenu: hiermee kun je je foto’s ter plekke verbeteren, dankzij tal van leuke filtereffecten als Selectieve kleur, waarmee je je foto’s monochroom kunt maken en vervolgens een kleurtje kunt geven, en Ster, waarmee je een stereffect kunt toepassen op heldere objecten.

• 20 onderwerpstanden: hiermee worden de camera-instellingen automatisch geoptimaliseerd voor populaire fotografiestijlen, effecten en locaties. Jij kiest de stand die bij de situatie past en de camera doet de rest. Zo maak je altijd prachtige foto’s!

• Expeed C2: Nikons snelle en krachtige beeldverwerkingssysteem maakt hoge opnamesnelheden mogelijk, verbetert filmopnamen, beschikt over een hoge gevoeligheid en staat garant voor een optimale beeldkwaliteit.

Nikon Coolpix P330 prijs en beschikbaarheid

De Coolpix P330 is vanaf 6 maart verkrijgbaar in het zwart en wit. De adviesprijs bedraagt 379 euro.

Bron: Nikon