CookiesNikon Coolpix P340 introductie

7 februari 2014 08:11 door Hans Wind

Nikon Coolpix P340 introductieDe Nikon Coolpix P340 maakt snelle opnamen dankzij een speciale Autofocus-algoritme en multitaskingverwerking. Met de ingebouwde Wi-Fi kunnen beelden gemakkelijk via een smartphone of tablet worden opgeslagen en gedeeld. De multifunctionele lensring biedt snelle toegang tot diverse instellingen zoals handmatige scherpstelling, sluitertijd of ISO-waarde.

De Nikon Coolpix P340 heeft nieuwe functies zoals Focus Peaking, wat handmatig scherpstellen een stuk eenvoudiger maakt. Multitasking verwerking zorgt ervoor dat de camera snel klaar is voor de volgende opname, terwijl het vorige beeld nog wordt verwerkt. Dit verkort de wachttijd bij het maken van RAW-opnamen. Via 18 onderwerpstanden kunt u de instellingen voor veelvoorkomende fotografische stijlen en locaties automatisch optimaliseren, terwijl een uitgebreid retoucheermenu en filtereffecten zoals Selectieve kleur, Schilderij en Fisheye ervoor zorgen dat foto’s bewerken net zo leuk wordt als foto’s maken.
De P340 kan snel de accu opladen via high-speed USB. Actieve VR (vibratiereductie) biedt stabiliteit terwijl het speciale AF-algoritme ook effectief is bij weinig licht. Om de hoogste beeldkwaliteit uit de sensor te halen kan men fotograferen in RAW (NRW) formaat. RAW beelden zijn op de camera te verwerken en te bekijken op het RGBW-scherm van 7,5 cm (3 inch) en 921.000 beeldpunten.

Het 7-blads irisdiafragma kan de beelden een mmoie onscherpe achtergrond geven. Dankzij het ingebouwde ND-filter kunnen gebruikers zelfs bij veel licht langere sluitertijden gebruiken en de mate van onscherpte creatief aanpassen. Dit is geschikt voor expressieve opnamen van bijvoorbeeld stromend water zoals een waterval. Wanneer men wil overschakelen van foto’s naar Full HD-video (1080/60i/50i), kan men met één druk op de speciale filmopnameknop filmen met 30 of 25 bps. Daarbij is het ook mogelijk gelijktijdig foto’s te maken en optische zoom te gebruiken met AF.

De technische specificaties kunt u nalezen op de Nikon website

Nikon Coolpix P340 prijs en beschikbaarheid

De Nikon Coolpix P340 is verkrijgbaar in zwart en wit voor een adviesprijs van 379 euro en de verkoopstart is op 27 februari.

Bron: Nikon