CookiesNikon Coolpix P520 en Coolpix L820

29 januari 2013 08:24 door Hans Wind

Nikon Coolpix P520 en Coolpix L820De Nikon Coolpix P520 en de Coolpix L820 zijn twee nieuwe superzoomcamera’s.

Dankzij het NIKKOR-objectief met 42x optische zoom en vibratiereductie met lens-shift, de kantelbare 8,0-cm (3,2-inch) lcd-monitor, de mogelijkheid Full HD-filmopnamen te maken en de geïntegreerde gps-functionaliteit is de P520 geschikt voor fotografen die op zoek zijn naar een veelzijdige compactcamera met een zeer groot brandpuntbereik.

De klassiek ogende L820 is uitgerust met een NIKKOR-ultragroothoekobjectief met 30x optische zoom, maar is volgens de fabrikant toch draagbaar en gebruiksvriendelijk gebleven. De camera is uitgerust met een 16-megapixel CMOS-sensor, 7,5-cm (3,0-inch) lcd-monitor, vibratiereductie met lens-shift en functionaliteit voor Full HD-filmopnamen.

Nikon Coolpix P520

De Coolpix P520 is volgens Nikon een veelzijdige bridgecamera. Het NIKKOR-objectief met 42x optische zoom maakt het mogelijk zowel close-ups te maken als verafgelegen landschappen te fotograferen.

Zelfs bij gebruik van de maximale zoomfactor zorgen de 18-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde en de vibratiereductie met lens-shift ervoor dat de beelden scherp in beeld komen.
De kantelbare 8,0-cm (3,2-inch) lcd-monitor met 921.000 beeldpunten maakt het mogelijk vanuit uiteenlopende hoeken te fotograferen. Het hogeresolutiescherm, dat ook gebruikt wordt in professionele Nikon D‑SLR-camera’s, is voorzien van een antireflectiecoating en staat garant voor de beste kleurweergave en de helderste beelden in dit segment.

Gevorderde fotografen kunnen de camera-instellingen van de P520 desgewenst helemaal naar hun hand zetten, dankzij de standknop voor handmatige belichtingsstanden (P/S/A/M) en de Gebruikersstand waarmee je je voorkeursinstellingen direct kunt oproepen. Met één druk op de knop kun je tijdens het fotograferen overschakelen op Full HD-filmopname. Dankzij de geïntegreerde gps-functionaliteit kan de exacte locatie worden geregistreerd waar een foto is gemaakt. Hiertoe wordt een zogenaamde geotag opgeslagen in de beeldgegevens. Dat maakt de P520 bij uitstek geschikt voor reislustige fotografen. Met de als optie verkrijgbare wifi-dongle kunnen beelden en films direct naar een smart device, worden overgebracht, waarna ze kunnen worden geüpload naar internet.

Nikon Coolpix L820

Nikon Coolpix L820

De Coolpix L820 met NIKKOR-objectief met 30x superzoom en functionaliteit voor Full HD-filmopnamen neemt je een hoop regelwerk uit handen. De Eenvoudige autostand past de camera-instellingen automatisch aan de omstandigheden aan, zodat jij zorgeloos kunt fotograferen en filmen. Daarbij zorgt de zeer gevoelige 16-megapixel CMOS-beeldsensor met belichting via de achterzijde ook bij weinig licht voor prachtig gedetailleerde beelden.

Dankzij het grote brandpuntbereik kun je met de L820 veel kanten op: zowel ultragroothoekfoto’s van bijvoorbeeld weidse strandlandschappen als supertelefoto’s van bijvoorbeeld een eenzame windsurfer op een verre golftop behoren tot de mogelijkheden. Met de slimme regelaar aan de zijkant kun je snel van perspectief wisselen en soepel en stabiel door het hele brandpuntbereik zoomen, of je nu foto’s of filmopnamen maakt. De vier automatische functies tegen onscherpte zorgen ervoor dat het onderwerp altijd scherp blijft. Wil je tijdens het fotograferen een film opnemen, dan kun je met één druk op de knop overschakelen op Full HD-opname (1080p). Op het grote 7,5-cm (3,0-inch) lcd-scherm wordt de actie met helder weergegeven, zowel overdag als ’s nachts.

Nikon Coolpix P520 en Coolpix L820 prijs en beschikbaarheid

De Coolpix L820 is vanaf 21 februari verkrijgbaar in het zwart. De adviesprijs bedraagt € 249,-.

De Coolpix P520 is vanaf 21 maart verkrijgbaar in zwarte en zilveren uitvoering. De adviesprijs bedraagt € 429,-.

Bron: Nikon