CookiesNikon Coolpix P7100 met HD video

24 augustus 2011 09:18 door Hans Wind

Nikon Coolpix P7100 met HD videoDe Nikon Coolpix P7100 is de opvolger van de P7000 en biedt een verbeterde beeldkwaliteit, kortere vertragingstijd, snellere automatische scherpstelling en kortere opstarttijd. Een nieuw, kantelbaar 7,5 cm (3 inch) LCD-scherm vergemakkelijkt de compositie van foto’s en het vastleggen van opvallende filmpjes vanuit ongebruikelijke hoeken of lastige posities.

De P7100 heeft een NIKKOR-groothoekobjectief met 7,1x zoom, een bereik van 28 tot 200 mm (kleinbeeldequivalent), RAW-bestandsindeling, snel EXPEED C2-verwerkingssysteem, snelle respons en volledig handmatige bediening. De grote, 10,1 megapixel (effectief) 1/1,7-inch CCD-sensor zorgt voor een groot dynamisch bereik en uitstekende prestaties bij weinig licht en maakt creatieve uitsneden, prachtig gedetailleerde foto’s en verbluffend scherpe vergrotingen op posterformaat mogelijk.

Nikon P7100 achterkantNicolas Gillet, productmanager Consumer Products bij Nikon Europe: “De COOLPIX P7100 is een compacte meester. Wie vertrouwd is met de P7000 herkent het streven van deze camera om de gebruiker de volledige controle te geven, met instelschijven aan voor- en achterkant en een aanpasbaar zoomgeheugen. Met dit zoomgeheugen zijn tot zeven verschillende brandpuntsafstanden in te stellen, waartussen vervolgens snel geschakeld kan worden – alsof je gebruikmaakt van verwisselbare objectieven. Wij denken dat deze camera door nieuwe functies als het kantelbare scherm en snellere reactietijden een populaire keuze zal worden voor DSLR-achtig gebruik maar met een superieure mobiliteit.”

Nikon Coolpix P7100 beeldkwaliteit

De COOLPIX P7100 biedt een keur aan geavanceerde technologie die gewoonlijk met DSLR-camera’s wordt geassocieerd en garant staat voor de best mogelijke beeldkwaliteit. De grote, 1/1,7-inch sensor en het EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem bieden verbeterde prestaties bij weinig licht en bij het vastleggen van films in HD TV kwaliteit. Het NIKKOR-objectief met 7,1x zoom heeft twee ED-glaselementen om chromatische aberratie en kleurranden bij grotere brandpuntsafstanden te beperken en een Neutral Density-filter voor een betere belichtingsregeling. Het snelle EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem maakt optimaal gebruik van de grote CCD-beeldsensor, met als resultaat een sublieme resolutie, scherpe details en scherpere opnamen met minder ruis, ongeacht of er wordt opgenomen met hoge gevoeligheid (tot 3200 en 12800 ISO) of lage gevoeligheid.

Voor een creatieve aanpak biedt de COOLPIX P7100 een reeks van speciale effecten voor het maken van foto’s, zoals Cross Processing. Hierbij worden de kleuren aangepast voor foto’s met indrukwekkende kleurveranderingen en een verhoogd contrast en verzadiging. Met de optie Selectieve Kleur kan een kleur naar keuze worden benadrukt en wordt de rest van de opname monochroom weergegeven. Om te controleren of het beeld overeenkomt met het beoogde resultaat, kan het gekozen effect voordat de opname wordt gemaakt op het LCD-scherm worden bekeken.

Geavanceerde filmmogelijkheden

De COOLPIX P7100 filmt in HD TV kwaliteit (720p), met optische zoom, automatische scherpstelling en een beeldsnelheid van 24 fps. Om gebeurtenissen exact naar wens vast te leggen, kan de witbalans al voor het opnemen worden ingesteld en kan gebruik worden gemaakt van de automatische belichtingsvergrendeling (AE) om de gewenste automatische belichting voor elk willekeurig moment tijdens de opname vast te leggen.

De COOLPIX P7100 ondersteunt het gebruik van een externe microfoon en heeft een ingebouwde HDMI-connector met ondersteuning voor HDMI-CEC voor uitvoer naar een HD-tv.

EXPEED C2

Het originele EXPEED-beeldverwerkingssysteem omvatte alle verzamelde expertise en technologie die Nikon in zijn lange geschiedenis had ontwikkeld. De nieuwste versie van Nikons befaamde systeem, EXPEED C2, biedt fotografen nu nog meer mogelijkheden, zoals betere filmopnamen, een hoge gevoeligheid en maximale beeldkwaliteit. EXPEED C2 maximaliseert de prestaties van de sensor voor prachtig scherpe en levensechte foto’s en films, met heldere kleuren, weinig ruis en vloeiende kleurovergangen.

ViewNX 2

ViewNX 2 is een all-in-one softwarepakket waarmee gebruikers snel foto’s en films kunnen importeren, doorbladeren, bewerken en uitwisselen. ViewNX 2, dat voortbouwt op de uiterst succesvolle ViewNX-software, is een gebruiksvriendelijke suite met een enorm scala aan functies die een stuk verder gaan dan wat het besturingssysteem van een pc te bieden heeft. De nieuw geïntegreerde, geavanceerde filmbewerkingsfuncties zijn rechtstreeks afkomstig van Nikons bekroonde DSLR-assortiment en stellen gebruikers in staat clips bij te snijden en foto’s samen te voegen tot schitterende filmbeelden. ViewNX 2 wordt meegeleverd met alle digitale camera’s van Nikon en is ook gratis te downloaden.

Nikon my Picturetown

Maak een veilige back-up van je foto’s met my Picturetown, de gratis online opslag- en uitwisselservice voor digitale foto’s, die je wordt aangeboden door Nikon. Deel fotoherinneringen met vrienden en bewaar je dierbare herinneringen in online collecties. Je krijgt 2 GB opslagruimte gratis – genoeg voor het opslaan van duizenden dierbare herinneringen. Heb je meer ruimte nodig voor het opslaan van foto’s, dan kun je het lidmaatschap elk moment upgraden naar een Gold Account.

Nikon Coolpix P7100 prijs en beschikbaarheid

De COOLPIX P7100 is leverbaar vanaf 22 september voor een adviesprijs van € 549 en is verkrijgbaar in het zwart.

Bron: Nikon

 
Nikon Coolpix P7100 prijs vergelijking