CookiesNikon Coolpix P7700

22 augustus 2012 08:41 door Hans Wind

Nikon Coolpix P7700De Nikon Coolpix P7700 is een nieuwe, compacte camera met een lichtsterk f/2,0-4,0 NIKKOR-objectief met 7,1x optische zoom, een 1/1,7-inch 12-megapixel CMOS-sensor met belichting via de achterzijde, vibratiereductie met lens-shift, Full HD-filmmogelijkheden, RAW-bestandsindeling en een 7,5 cm kantelbare LCD-monitor.

De Nikon lenstechnologie in de Coolpix P7700 zorgt, ongeacht de lichtomstandigheden, voor een hoge resolutie en een hoog contrast. Twee ED-glaselementen minimaliseren de chromatische aberratie, het grijsfilter (ND) maakt een nauwkeurige belichtingsregeling mogelijk en het afgeronde diafragma met zeven lamellen zorgt voor een zeer natuurlijke vervaagde achtergrond. Het regelen van de lichtkwaliteit is mogelijk met de ingebouwde flitser met commandofunctie of maak gebruik van het Nikon Creative Lighting System een flitser uit het compatibele Speedlight-gamma aan te sturen.

Met de Coolpix P7700 kun je Full HD-video-opnamen (1080p) maken met 3D-geluid, via de aangepaste filmstand de diafragma-instellingen en de ISO-gevoeligheid controleren, de optische zoom gebruiken bij het filmen en de kwaliteit van de geluidsopnamen verder verbeteren door de externe microfoonuitgang te gebruiken.

Coolpix 7700 achterkantVolledige controle

De belichtingsstanden (PSAM) vergroten de creatieve mogelijkheden en met de drie persoonlijke gebruikersstanden zijn in een handomdraai de gewenste camera-instellingen geactiveerd. Met behulp van twee aanpasbare functieknoppen kun je het menu omzeilen en snelkoppelingen maken naar je favoriete camera-instellingen. Daarnaast bieden de instelschijven op de voor- en achterzijde moeiteloos toegang tot de voornaamste camera-instellingen, waardoor een vloeiende handmatige bediening mogelijk is.

Creativiteit

Met de 7,5cm monitor met 921.000 beeldpunten, een grote kijkhoek en anti-reflectiecoating is het mogelijk om vanuit ongebruikelijke hoeken opnames te maken. De volledige RGB-kleurreproductie en hoge contrastverhouding van de kantelbare monitor zullen evenmin teleurstellen.

Beeldverwerking

Het snelle EXPEED C2-beeldverwerkingssysteem maakt een hogere beeldkwaliteit en betere filmopnamen mogelijk. Daarnaast zorgt de grote gevoeligheid van dit systeem voor uitstekende, ruisarme prestaties, zelfs bij een hoge ISO-waarde.

Andere belangrijke functies van de Coolpix 7700

• Vibratiereductie met lens-shift: dankzij het geavanceerde vibratiereductiesysteem van Nikon hebben cameratrillingen minder effect op de kwaliteit van de opnamen en kun je sluitertijden gebruiken die tot vier stops langer zijn.

• De hoge ISO-gevoeligheid (uitbreidbaar tot maximaal ISO 6400, equivalent): vermindert de kans op onscherpe beelden bij snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht. De ISO-waarde (van 80 tot 6400, ISO-equivalent) kan handmatig worden ingesteld met de Hi1-instelling.

• Snelle respons voor een gestroomlijnde workflow en rimpelloze opnamen. Snel overschakelen tussen verschillende functies en een zeer korte opstarttijd, een indrukwekkende AF-snelheid en een zeer korte ontspanvertraging.

• Opnamen in RAW-indeling: de beelden kunnen worden opgenomen en opgeslagen in de hoogwaardige NRW-indeling, zelfs bij gebruik van ingebouwde camerafuncties zoals continu-opnamen en Picture Controls.

• Picture Controls: zet de kleurkwaliteit van je foto’s en films helemaal naar je hand. Hiermee kun je de levendigheid van de kleuren of de mate van verscherping van alle vier de belichtingsstanden (P/S/A/M) instellen voordat je gaat filmen of fotograferen. Met twee aangepaste Picture Controls kun je het menu links laten liggen en snelkoppelingen naar je favoriete instellingen maken.

• Flexibele continuopnamen maken met hoge snelheid: kies uit drie verschillende snelheden voor continuopnamen: 8 bps (max. 6 beelden), 4 bps (max. 6 beelden) en 1 bps (max. 30 beelden).

• Effecten en filters: maak foto’s en films met speciale effecten of pas een filter toe op foto’s. Zo kun je met het effect Schilderij je beelden eruit laten zien alsof ze met de hand geschilderd zijn. Met filters als Selectieve kleur kun je monochrome foto’s maken en deze voorzien van een vleugje kleur naar keuze.

• Draadloze overdracht: compatibel met Eye-Fi X2-kaarten (of hoger). Hiermee kun je je opnamen rechtstreeks verzenden naar smartphones en SD-, SDHC- en SDXC-geheugenkaarten.

• Compatibele accessoires: Speedlight-flitsers, de afstandsbediening ML-L3 waarmee de sluiter op afstand kan worden ontspannen, 40,5mm-filters, de afstandsbedieningskabel MC-DC2 en het GPS-apparaat GP-1.

Nikon Coolpix P7700 prijs en beschikbaarheid

De Coolpix P7700 is in Nederland verkrijgbaar in het zwart. De adviesprijsverkoopprijs bedraagt 549,- en de Coolpix P7700 is naar verwachting leverbaar vanaf 27 september.

Bron: Nikon