CookiesNikon Coolpix P900 met 83x optische zoom

3 maart 2015 11:33 door Hans Wind

Nikon Coolpix P900De nieuwe Nikon Coolpix P900 heeft een optisch zoombereik van 83x en kan daarmee details vastleggen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. De optische zoom loopt van 24 mm tot 2000 mm (35mm equivalent) en is uitbreidbaar tot 4000 mm met Dynamic Fine Zoom (digitaal). Hiermee wordt het mogelijk om de natuur of andere onderwerpen dichterbij te brengen en details vast te leggen in foto’s en HD-video. Het objectief heeft een lichtsterkte van f/2.8-f/6.5. De camera is voorzien van een CMOS-beeldsensor van 16 MP met belichting via de achterzijde

De reactietijd van de Nikon Coolpix P900 is kort te noemen, met een snelle AF en kortere opnamevertraging. Tele-opnamen uit de hand uitzonderlijk stabiel, dankzij de nieuwe optische VR (vibratiereductie) met dubbele detectie die een effectieve vermindering van bewegingsonscherpte biedt, die gelijkwaardig is aan het fotograferen met een sluitertijd die 5,0 stops korter is. Deze nieuwe VR verbetert de absorptie van trillingen door bewegingen van het objectief (hoeksnelheidsensor) en van de beeldsensor (gegevens over bewegingsvectoren) gelijktijdig te registreren. Daardoor is een nauwkeuriger berekening van de mate van beeldonscherpte mogelijk en werkt de vibratiereductie beter dan voorheen.

Nikon Coolpix P900 lcdSnel veranderende onderwerpen kunnen eenvoudig worden gekadreerd op de grote kantelbare lcd-monitor (RGBW) van 7,5 cm/3 inch met 921.000 beeldpunten. Bovendien kunt u dankzij de elektronische zoeker eenvoudig wisselen tussen opnamestijlen aangezien de oogsensor automatisch overschakelt van weergave via het scherm wanneer uw oog in de buurt van de zoeker komt.

De opnemen kunnen direct worden gedeeld met ingebouwde Wi-Fi en NFC-ondersteuning, waarbij u enkel op de Wi-Fi-knop hoeft te drukken of de camera met NFC-ondersteuning tegen een smartapparaat hoeft te houden.

U hoeft snel bewegende onderwerpen nooit uit het oog te verliezen dankzij de terugkeerzoomknop naast de zoomknop die u direct helpt het onderwerp weer in beeld te krijgen door terug te gaan naar groothoekscherpstelling.

De Nikon Coolpix P900 kan video opnemen in Full HD (1080/60p). Full HD-films krijgen van geluid van goede kwaliteit doordat de zoommicrofoon de registratiehoek aanpast aan de stand van de zoom.

Alle gegevens die nodig zijn om uw opnamelocaties vast te leggen, zijn direct beschikbaar en nauwkeurig dankzij ingebouwde GPS/GLONASS/QZSS-ondersteuning.

Nikon Coolpix P900 prijs en beschikbaarheid

De Nikon Coolpix P900 is leverbaar vanaf 19 maart 2015 voor een adviesprijs van 639 euro.

Bron: Nikon