CookiesNikon S3500 compactcamera

21 februari 2013 06:00 door Hans Wind

Nikon S3500 compactcameraDe Nikon S3500 is een nieuwe compactcamera in de Coolpix S-serie. Als opvolger van de succesvolle S3300 is de kleurige S3500 leuk om te zien maar ook intelligent, met een Nikkor-groothoekobjectief met 7x zoom, een 6,7-cm (2,7-inch) lcd-scherm, vibratiereductie met lens-shift, 720p-video-opnamen en ingebouwde filtereffecten.

De Coolpix S3500, een camera die moeiteloos in je broek- of jaszak past, maar beschikt over krachtige functies, is een goede keus voor gebruik in de stad. Met zijn slanke, slechts 20,5 mm dikke camerabody en het NIKKOR-objectief met 7x optische zoom met vibratiereductietechnologie maak je heldere beelden en video’s, of je nu je vrienden filmt tijdens een avondje stappen of inzoomt op een tot de verbeelding sprekend gebouw of stadsgezicht.

Met behulp van 18 onderwerpstanden worden de camera-instellingen automatisch geoptimaliseerd voor gangbare fotoscenario’s, terwijl het Slimme portretsysteem automatische detectietechnologie├źn gebruikt om ervoor te zorgen dat je foto’s lukken. Met behulp van de opties in het menu Glamour-retouchering kun je portretten flatteuzer maken en in het menu Retoucheren vind je tal van opties waarmee je foto’s ter plekke kunt verbeteren, met inbegrip van de stand Sneleffecten die je tijdens het afspelen kunt gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn Selectieve kleur, waarmee je je foto’s monochroom kunt maken en vervolgens een kleur naar keuze kunt geven, en Ster, waarmee je een stereffect kunt toepassen op heldere objecten.
Coolpix S3500 achterkanDe CCD-sensor met 20 megapixels staat garant voor haarscherpe foto’s met hoge resolutie die zich prima lenen voor afdrukken op groot formaat. Je kunt je foto’s eventueel ook online delen door deze met behulp van een optionele Eye-Fi X2-kaart (of hoger) in digitaal JPEG-formaat rechtstreeks over te brengen naar een smart device of pc.

Filmmakers in de dop zullen blij zijn met de kristalheldere HD-video-opnamen (720p) die je met een druk op de speciale filmopnameknop kunt starten. Zo kun je al je dierbaarste momenten in een handomdraai vastleggen en afspelen op het grote 6,7-cm lcd-scherm. Zelfs bij fel zonlicht of weinig licht zorgt het scherm met instelbare helderheid voor een goede zichtbaarheid tijdens opname en weergave.

Nikon S3500 prijs en beschikbaarheid

De Coolpix S3500 is leverbaar van 26 februari in acht kleuren: paars, zilver, zwart, rood, oranje, roze, roze met line art en blauw met line art. De adviesprijs is 139 euro.

Bron: Nikon