CookiesNikon Coolpix S6600 met ingebouwde WiFi

6 augustus 2013 07:32 door Hans Wind

Nikon Coolpix S6600 met ingebouwde WiFiDe Nikon Coolpix S6600 heeft WiFi ingebouwd zodat foto’s snel kunnen worden gedeeld. Dit is ook de eerste Nikon camera met Gesture Control, waarmee je met een veegbeweging foto’s maakt, video’s opneemt en de zoom regelt wanneer de monitor in de zelfportretstand staat. Daarnaast beschikt de Coolpix S6600 over een kantelbare lcd-monitor en een NIKKOR-zoomobjectief met 12x zoom.

Zelfportretten maken is nu nog eenvoudiger met de kantelbare monitor van de Nikon Coolpix S6600 die speciaal is ontworpen om de compositie van beelden beter te kunnen samenstellen en opnamen te kunnen maken vanuit een hoge of lage hoek.

Bovendien kun je wanneer de monitor in de zelfportretstand staat dankzij de functie Gesture Control (Bewegingscontrole) eenvoudig op afstand (zelfportret) foto’s maken, video’s opnemen en zelfs de zoom regelen door met de palm van je hand bewegingen te maken. De camera zal de palm van je hand herkennen en hiermee kun je de camera aansturen. Handpalm naar links-of rechtsonder bewegen betekent in- of uitzoomen.
Nikon Coolpix S6600 kantelbare monitorHandpalm naar links- of rechtsboven betekent foto nemen of video-starten. Wees niet bang dat op al je foto’s de palm van je hand staat. Na het activeren van bijvoorbeeld “foto nemen” verschijnt er een timer in beeld. Je hebt dan 3 seconden (timer telt af) om de juiste positie aan te nemen.

De Nikon Coolpix S6600 heeft een CMOS-sensor met 16 megapixel resolutie. Full HD-films met stereogeluid zijn mogelijk en ook bij video opnemen is de kantelbare monitor handig om de actie op elke kijkhoogte te volgen.

De camera beschikt over een scala aan filters en effecten die foto’s een unieke touch kunnen geven. In de stand Quick Effect (Sneleffect) kun je een speciaal effect, direct nadat je een foto hebt gemaakt met één druk op de knop toepassen, zodat foto’s gemakkelijk creatief bewerkt kunnen worden voordat je ze uploadt. De 30 verschillende effecten en 18 onderwerpstanden waarover de camera beschikt, bieden veel mogelijkheden. De Nikon S6600 is door zijn afmetingen en gewicht geschikt om mee te nemen en biedt Easy Panorama (Eenvoudig panorama) waarmee je fraaie uitzichten zonder onscherpte kunt vastleggen. en ziet er net zo fraai uit als het landschap op de foto, waarvan de locatie door middel van een geotag wordt aangegeven.

Nikon Coolpix S6600 prijs en beschikbaarheid

De Nikon Coolpix S6600 is verkrijgbaar in vier kleuren: zwart, rood, paars en wit en is naar verwachting vanaf 22 augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van 229 euro.

Bron: Nikon