CookiesNikon Coolpix S70 met HD video en S1000PJ met ingebouwde projector

4 augustus 2009 07:50 door Hans Wind

Nikon Coolpix S70 met HD video en S1000PJ met ingebouwde projectorDe NikonCoolpix digitale camera serie is uitgebreid met een aantal nieuwe, interessante modellen zoals de Coolpix S70 die kan bogen op een innovatief 3,5 inch OLED-multi-touchscreen en de mogelijkheid om video in HDTV kwaliteit op te nemen.

De Coolpix S640 is de snelste camera in de Coolpix-serie en heeft een scherpstelmechanisme dat net zo snel is als de Nikon D40. De Coolpix S570 is een stijlvolle camera die er voor zorgt dat zelfs de meest onervaren fotograaf kwaliteitsfoto’s kan nemen.

Met de Coolpix S1000PJ heeft Nikon een wereldprimeur. Dat is namelijk een digitale compactcamera met een geïntegreerde projector die de manier waarop mensen hun foto’s en video’s delen wel eens zou kunnen veranderen. Alle vier de nieuwe modellen zijn voorzien van NIKKOR-objectieven, het Nikon EXPEED-systeem voor digitale beeldverwerking en de bekende Nikon-functies voor schitterende foto’s.

Nikon Coolpix S1000PJ met ingebouwde projectorMark Pekelharing, Product Manager Consumer Products bij Nikon Europe B.V.: “We zijn erg enthousiast over onze innovatieve nieuwe Coolpix-collectie en denken dat we met deze complete serie voor iedereen een geschikte camera hebben gecreëerd. De gadgets in de vorm van een multi-touchscreen en een projector zullen zeker indruk maken, maar de gehele serie biedt geavanceerde functies voor beelden van Nikon-kwaliteit en zal uiteindelijk onze nu al indrukwekkende collectie versterken.”

De Coolpix S1000PJ – ’s werelds eerste camera met een geïntegreerde projector
Met een baanbrekend ontwerp waarbij een projector in deze compacte camera is geïntegreerd, biedt de Coolpix S1000PJ een technologische innovatie die deze camera binnen de wereld van de fotografie een zeer bijzondere positie bezorgt. Via de projector met VGA resolutie (640×480 pixels) kunnen gebruikers hun foto’s op een compleet nieuwe manier met vrienden en familie delen, zonder dat daarvoor extra apparatuur nodig is of dat men elkaar hoeft te verdringen rond de LCD-monitor van de camera. De Coolpix S1000PJ kent ook automatische onderwerpselectie, waarbij de camera op basis van de inhoud van uw opname automatisch de juiste onderwerpsstand selecteert; zo kunt u met één druk op de knop perfecte opnamen maken. Daarnaast waarborgen vijf functies die beeldonscherpte verminderen en het intelligente portretsysteem dat u altijd scherpe foto’s maakt. Met een 2,7-inch LCD-monitor, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en 12,1 megapixels vertegenwoordigt de Coolpix S1000PJ een gloednieuwe kijk op het delen van foto’s.

De Coolpix S70 – innovatieve Organic EL-touchscreentechnologie
Met een innovatief multi-touchscreen is de fraai ogende Coolpix S70 ontworpen voor gebruiksgemak. Dankzij de nieuwe technologie van het 3,5-inch Organic EL-scherm van hoge kwaliteit kunt u beelden op allerlei manieren verkleinen, vergroten en verschuiven, waarmee deze camera binnen de Nikon-serie een primeur heeft. Daarnaast is de camera ook voorzien van een aanraaksluiter waarmee u kunt scherpstellen en een foto kunt nemen door eenvoudig het desbetreffende gebied op het scherm aan te raken. De prestaties van de camera worden niet alleen weerspiegeld door het uiterlijk ontwerp met een chique lederen retro-effect, maar ook door het OLED-scherm van hoge kwaliteit. Gebruiksgemak wordt gegarandeerd door 12,1 megapixels, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en een monitor die ongeacht de omgevingsomstandigheden heldere en scherpe beelden biedt.
Een ander prestatiekenmerk is de mogelijkheid om speciale momenten vast te leggen via filmclips in HDTV kwaliteit met 720p resolutie. De mogelijkheid om snel en gemakkelijk door foto’s te bladeren maakt de Coolpix S70 tot de favoriete camera voor diegenen die op zoek zijn naar de nieuwste gadgets op het gebied van fotografie.

De Coolpix S640 – ’s werelds snelste Coolpix
Als snelste camera uit de Coolpix-serie is de Coolpix S640 ultrasnel en gemakkelijk te gebruiken, zodat u nooit momenten misloopt die u had willen vastleggen. De Coolpix S640 kent een zeer snell opstarttijd en biedt tevens een autofocus die zo snel is als die van een digitale spiegelreflexcamera (Nikon D40) zodat gebruikers razendsnel scherpe en heldere beelden kunnen vastleggen. Terwijl andere compactcamera’s meer tijd nodig hebben om scherp te stellen, garandeert de Coolpix S640 dat foto’s praktisch direct worden genomen, zodat u precies vastlegt wat u ziet. En dankzij een gevoeligheid tot ISO 6400 kunt u zelfs bij weinig licht scherpe beelden produceren zonder dat u een flitser hoeft te gebruiken. Met zijn gestroomlijnde ontwerp in zwart of zilver biedt de Coolpix S640 stijl en prestaties. Met 12 megapixels, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en een 2,7-inch LCD-monitor reageert deze camera snel en betrouwbaar en is zijn snelheid ongeëvenaard binnen de markt van compactcamera’s.

Coolpix S570 – elegante eenvoud voor modebewuste fotografen
De nieuwe COOLIX S570 is elegant, stijlvol en eenvoudig en stelt zelfs gebruikers zonder enige ervaring met fotografie in staat om speciale momenten vast te leggen. Deze camera is perfect voor feestjes, avondjes uit, vakanties en nog veel meer, want hij is uiterst gebruiksvriendelijk: u hoeft alleen op de sluiterknop te drukken en de Coolpix S570 selecteert automatisch de juiste opnamestand op basis van de afstand, de helderheid en de positie van gezichten binnen uw opname. Met een 2,7 inch LCD-scherm, een NIKKOR-groothoekobjectief met 5x zoom en een gevoeligheid van ISO 3200 bij volledig beeld beschikt deze camera over fantastische functies voor een opmerkelijk lage prijs. De Coolpix S570 met 12 megapixels is verkrijgbaar in de kleuren roze, rood, blauw, zwart en warm zilver en heeft een elegant, plat ontwerp wat deze camera tot een praktische, maar toch modieuze compactcamera maakt. De Coolpix S570 beschikt ook over een intelligent portretsysteem met knipperdetectietechnologie, waarmee u elke verblindende lach kunt vastleggen – wanneer het onderwerp lacht, maakt de camera automatisch twee opnamen achter elkaar en wordt alleen de opname opgeslagen waarbij de ogen van het onderwerp volledig geopend zijn. Een extra functie voor het realiseren van een perfect uiterlijk is de retoucheertechniek, waarmee u met de functie Huid verzachten iemands gezicht kunt retoucheren, zodat dit er minder vlekkerig uitziet.

Nikon Coolpix prijs en beschikbaarheid
• De Coolpix S1000PJ is verkrijgbaar in de tweede helft van september voor een adviesverkoopprijs van € 449,-.
• De Coolpix S70 is verkrijgbaar in de eerste helft van september in de kleuren rood en zwart voor een adviesverkoopprijs van € 399,-.
• De Coolpix S640 is verkrijgbaar in de eerste helft van september voor een adviesverkoopprijs van € 289,-.
• De Coolpix S570 is verkrijgbaar in de tweede helft van september voor een adviesverkoopprijs van € 229,-.

Bron:Nikon


Coolpix S70 prijs vergelijking

Coolpix S640 prijs vergelijking

Coolpix S570 prijs vergelijking

Coolpix S1000PJ prijs vergelijking