CookiesNikon Coolpix S9100 met Full HD video

9 februari 2011 06:00 door Hans Wind

Nikon Coolpix S9100 met Full HD videoDe Nikon Coolpix S9100 is een compact camera van zakformaat met 18x zoom waarmee zowel groothoek- als supertele-opnamen kunnen worden gemaakt. Ondanks dat de COOLPIX S9100 zeer plat en licht is, biedt de camera dankzij een indrukwekkend NIKKOR-groothoekobjectief een zoom van 25 mm tot 450 mm (kleinbeeld equivalent).

De zeer gevoelige CMOS-beeldsensor met belichting via de achterzijde staat garant voor scherpe opnamen in elke situatie en zorgt ervoor dat de camera het onderwerp altijd goed vastlegt, zowel bij weinig licht als in zeer heldere omstandigheden. De S9100 beschikt ook over de mogelijkheid tot Full HD-filmopnamen (1080p) met stereogeluid.

Het NIKKOR-groothoekobjectief met 18x zoom biedt de COOLPIX S9100 veel mogelijkheden, zelfs wanneer u uitgestrekte landschappen en grote groepen fotografeert. Met een maximale brandpuntsafstand van 450 mm (kleinbeeldequivalent) kunnen zelfs onderwerpen in de verte gemakkelijk worden gekadreerd.

Coolpix S9100 achterkant“De COOLPIX S9100 biedt nieuwe mogelijkheden voor mensen die krachtige prestaties zoeken in een compacte body. Dankzij een dekking van groothoek tot supertele, Full HD-video en functies waarmee nachtelijke opnamen uit de hand net zo gemakkelijk kunnen worden gemaakt als foto’s overdag, biedt deze platte en stijlvolle camera een grote creatieve vrijheid en de mogelijkheid foto’s precies zo vast te leggen als u ze zag,” aldus Sander van Velzen, Product Manager for Consumer Products bij Nikon Europe.

Met de eenvoudige panoramafunctie breidt u uw zicht nog verder uit doordat u hiermee foto’s van 360 en 180 graden kunt maken. Terwijl u verticaal of horizontaal beweegt, legt de CMOS-sensor een snelle reeks beelden vast die direct worden samengevoegd tot een prachtige panorama foto.

Met de COOLPIX S9100 behoren, volgens de fabrikant, teleurstellende nachtelijke opnamen tot het verleden. Een CMOS-beeldsensor van 12,1 megapixels met belichting via de achterzijde vergroot de hoeveelheid licht die op elke pixel valt, waardoor de gevoeligheid verbetert en onscherpte afneemt, ook bij minder goede lichtomstandigheden. Bij gebruik van de geavanceerde stand Nachtportret, eenvoudig te selecteren met de standknop, reproduceert de camera nachtelijke scènes en portretten binnenshuis precies zoals de gebruiker ze ziet. Hierbij worden meerdere opnamen achter elkaar gemaakt, met en zonder flits, waarbij het onderwerp en de achtergrond afzonderlijk worden belicht. Deze achtereenvolgende opnamen worden daarna direct samengevoegd tot prachtige nachtportretten waarin zowel het onderwerp als de achtergrond natuurgetrouw en zonder compromissen worden weergegeven.

De camera biedt zeven technologieën tegen onscherpte waarmee onscherpe foto’s worden tegengegaan:
• Hybride VR (vibratie reductie met sensorverschuiving en elektronische vibratiereductie) vermindert het effect van cameratrilling en kan gelijktijdig worden ingeschakeld voor extra zekerheid.
• Een hoge ISO-gevoeligheid (tot 3200) vermindert de kans op onscherpte bij opnamen van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht.
• Bewegingsdetectie corrigeert bewegingen van de camera en het onderwerp.
• BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch de beste opname uit tien opeenvolgende opnamen.
• De stand Nachtportret combineert beelden met een verschillende belichting om onscherpte tegen te gaan.
• In de stand Nachtlandschap kunt u scherpe beelden vastleggen bij een lage ISO-waarde.
• De tegenlichtstand HDR biedt een groot toonbereik in elke situatie.

Filmopnamen in HD TV kwaliteit (1080p) met stereogeluid

Met de COOLPIX S9100 kunt nu direct Full HD-films vastleggen via een speciale filmopnameknop die schakelt tussen foto’s en films. Optische zoom en autofocus zijn beschikbaar tijdens filmopnamen en u kunt op elk gewenst moment een foto maken tijdens het filmen. Nog meer creatieve vrijheid heeft u doordat u kunt filmen in slow motion of snelle opnamen kunt maken met een snelheid van maximaal 240 beelden per seconde (bps) (QVGA).

Daarnaast beschikt de camera over een ingebouwde HDMI-mini aansluiting met HDMI-CEC ondersteuning, zodat u de camera gemakkelijk op een HD TV kunt aansluiten en uw films in Full HD kunt bekijken. Maar ook weergave op de grote lcd-monitor van 7,5 cm (3 inch) is zeer goed. Met een hoge resolutie en 921.000 beeldpunten biedt de monitor een levendige kleurreproductie en een scherp contrast. De camera is bovendien voorzien van Nikon’s Clear Color Display-technologie die stroomverbruik en reflecties vermindert, ook bij fel zonlicht.

Creatieve vrijheid

Met de COOLPIX S9100 kunt u gemakkelijk creatieve foto’s en films maken dankzij een reeks opties die diverse effecten toepassen, voor- of nadat u de opname maakt. Voordat u een foto of film maakt, kunt u met de stand Speciale effecten eenvoudig creatieve effecten toepassen, zoals monochroom met een hoog contrast, zacht filter, nostalgische sepia en selectieve kleur. U kunt het gekozen effect op de lcd-monitor bekijken voordat u de foto maakt of de filmopname start.

Na de opname kunt u de gemaakte foto’s verbeteren zonder dat u daarvoor een computer nodig hebt. Gebruik hiervoor het retoucheermenu dat een reeks filtereffecten biedt. Met de creatieve instelknop kunt u snel en gemakkelijk direct de helderheid, verzadiging en kleurtoon van een beeld aanpassen. Een andere onmisbare functie van de S9100 is Nikon’s slimme portretsysteem, dat een reeks automatische functies omvat, waaronder rode-ogenreductie, knipperwaarschuwing, glimlachtimer en huid verzachten, zodat u zelfs de meest cameraschuwe persoon flatteus vastlegt.

Nikon S9100 prijs en beschikbaarheid

De COOLPIX S9100 is vanaf 17 maart 2011 verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver voor een adviesprijs van € 329.

Bron: Nikon


Nikon S9100 prijs vergelijking