CookiesNikon Coolpix S9700 en Coolpix S9600 introductie

7 februari 2014 07:52 door Hans Wind

Nikon Coolpix S9700 en Coolpix S9600 introductieDe Nikon Coolpix S9700 en Coolpix S9600 zijn twee nieuwe toevoegingen aan het assortiment van deze fabrikant. Het zijn compacte camera’s die geschikt zijn om beelden te delen.

De Nikon Coolpix S9700 biedt 30x optische zoom en de Coolpix S9600 komt met 22x optische zoom. Beide camera’s hebben een 16-megapixel BSI CMOS-sensor en hybride VR (vibratiereductie) over 5 assen waarbij VR met lens-shift en elektronische VR worden gecombineerd om cameratrilling tegen te gaan en zo optimale stabiliteit te bieden. Dankzij ingebouwde Wi-Fi kunnen tablet en smartphones gebruikt worden als afstandsbediening en zijn beelden automatisch over te zetten naar smartapparaten, waarna ze gemakkelijk zijn te uploaden en te delen.

Nikon Coolpix S9700

De slanke Nikon Coolpix S9700 combineert volgens de fabrikant prestaties met gebruiksgemak. De Coolpix S9700 is verkrijgbaar in rood, zwart en wit.

Het objectief met 30x optische zoom heeft een ongelooflijk bereik van 25-750 mm, uitbreidbaar tot 60x met Dynamic Fine Zoom, zodat gebruikers zich altijd midden in de actie bevinden en elk detail kunnen vastleggen. Voor het fotograferen van mensen helpt Nikon’s slimme portretsysteem met functies zoals Glimlachtimer, Knipperdetectie en Rode-ogencorrectie. Met het uitgebreid retoucheermenu op het OLED-scherm van 7,5 cm (3 inch) met 921.000 beeldpunten kunnen gebruikers leuke effecten toepassen of glamour-retouchering gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen er nog mooier opstaat. Dankzij snelledetectie van het onderwerp is de gebruiker altijd klaar om scherpe opnamen te maken. Pre-scherpstelling wordt direct geactiveerd, waardoor de autofocustijd wordt verkort, en biedt zelfs bij volledige zoom of bij weinig licht scherpe resultaten.

Ingebouwde Wi-Fi biedt nog meer leuke mogelijkheden. Zo is de camera op afstand te bedienen met een smartapparaat voor bijvoorbeeld groepsportretten of dierenfotografie. Ook is de verbinding met het smartapparaat te gebruiken om foto’s te uploaden en direct te delen met familie en vrienden.

Dankzij de GPS- en GLONASS-functies van de camera kunnen gedetailleerde locatiegegevens worden opgeslagen bij elke foto. Reisroutes kunnen zelfs worden vastgelegd met de wereldkaartfunctie, zodat je niet vergeet waar die mooie foto gemaakt is. Automatische onderwerpselectie selecteert de optimale camera-instellingen, zodat gebruikers zich kunnen concentreren op het kadreren van de foto’s.

De BSI CMOS-sensor van 16 MP zorgt voor foto’s met scherpe details, terwijl tijdens opname en weergave zowel het menu als de beelden duidelijk zichtbaar zijn op het high-definition scherm. Stel handmatige belichtingsstanden (P/S/A/M) en onderwerpstanden eenvoudig in met één draai aan een instelschijf en neem Full HD-video met stereogeluid op met één druk op een knop. Met de functie Eenvoudig panorama krijgen uitgestrekte landschappen de aandacht die ze verdienen en in de stand voor snelle continu-opnamen zijn snelbewegende acties of een perfecte glimlach of gezichtsuitdrukking vast te leggen.

Nikon Coolpix S9600

Nikon Coolpix S9600

De Nikon Coolpix S9600 is een lichte camera met Wi-Fi en een groothoekobjectief met 22x optische zoom (uitbreidbaar tot 44x met Dynamic Fine Zoom). De Coolpix S9600 is verkrijgbaar in wit, rood en zwart.

De gevoelige beeldsensor zorgt dat foto’s scherp zijn met veel detail, zelfs bij foto’s die zijn gemaakt in omstandigheden met weinig licht, zoals een nachtelijk concert of sportevenement. Dankzij ingebouwde Wi-Fi zijn foto’s gemakkelijk over te zetten naar een smartapparaat en daarna direct te delen. Gebruikers kunnen deze mogelijkheid ook inzetten om het smartapparaat als afstandsbediening te gebruiken om zo de perfecte selfie te maken.

Fotografen kunnen stabiele opnamen en films maken dankzij hybride VR (vibratiereductie) dat elektronische VR en VR met lens-shift combineert en daarmee cameratrilling effectief tegengaat, waardoor beelden scherper zijn, zelfs als men een film opneemt. Op het lcd-scherm van 7,5 cm kunnen gebruikers de perfecte opname kadreren en foto’s makkelijk terugkijken, waarbij de anti-reflectiecoating van het scherm zorgt voor een helder beeld in fel zonlicht.

Pauzeer en sla de actie op als foto terwijl men films opneemt in Full HD in de geavanceerde filmstand. Daarbij detecteert gezichtprioriteit automatisch het onderwerp, wat leidt tot een duidelijke en nauwkeurige scherpstelling.

De camera beschikt over glamour-retouchering, waarbij men tanden witter en ogen helderder kan maken en zelfs make-up kan toevoegen. Eenvoudig panorama en snelle continu-opnamen bieden uiteenlopende opnamemogelijkheden en het portretsysteem zorgt ervoor dat iedereen glimlachend op de foto staat, zonder rode ogen.

Nikon Coolpix S9700 en Coolpix S9600 prijs en beschikbaarheid

De Nikon Coolpix S9600 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 269 euro. De verkoopstart is 27 februari.

De Nikon Coolpix S9700 is verkrijgbaar in het rood, zwart en wit voor een adviesprijs van 359 euro. De verkoopstart is op 27 februari.

Bron: Nikon