CookiesNikon D3100 met full HD video

19 augustus 2010 07:40 door Hans Wind

Nikon D3100 met full HD videoDe Nikon D3100 is volgens de fabrikant de meest gebruiksvriendelijke digitale spiegelreflexcamera met video in Full HD TV kwaliteit.

Jordi Brinkman, Product Manager bij Nikon Europe, vertelt: “De D3100 is de opvolger van de D3000, de best verkochte digitale camera in Europa, met 14,2 megapixels, Full HD-film, Livebeeld met nieuwe AF-standen en verbeterde ergonomie. Hij is tevens voorzien van de populaire hulpstand zoals op de D3000, waarmee u nu voorbeelden kunt bekijken van hetgeen u kunt bereiken met bepaalde instellingen, bijvoorbeeld als u de sluitertijd of het diafragma aanpast. Dit is de ideale camera voor gezinnen die alle belangrijke momenten willen vastleggen in perfecte kwaliteit, zonder zich zorgen te hoeven maken over de instellingen.”

Nikon D3100 achterkantNikon D3100 eenvoudige digitale spiegelreflexcamera voor het gezin
De D3100 is ontworpen voor nieuwkomers op het gebied van fotografie met digitale spiegelreflexcamera’s, met name jonge gezinnen die mooie foto’s willen maken zonder zich druk te hoeven maken over ingewikkelde functies. Dankzij een reeks automatische instellingen laat u de camera al het moeilijke werk voor u doen, net als op een compactcamera: met Livebeeld met automatische onderwerpselectie wordt de stand geselecteerd die het beste bij de opnamesituatie past. Onderwerpherkenning zorgt voor scherpe beelden door het onderwerp te analyseren en de camera-instellingen onmiddellijk te optimaliseren voordat de sluiter wordt ontspannen en de hulpstand helpt u stapsgewijs de camera in te stellen voor de foto die u wenst.

Het 11-punts autofocussysteem zorgt ervoor dat alles scherp in beeld is helpt u om zelfs de meest vluchtige gezichtsuitdrukkingen of bewegingen haarscherp vast te leggen. Met de heldere zoeker kunt u bovendien precies het onderwerp bekijken dat u wilt vastleggen en daarop scherpstellen, snel en gemakkelijk. Livebeeld met automatische onderwerpselectie is een intuïtieve en vertrouwde manier van foto’s maken, wat met name handig is voor wie slechts een compactcamera gewend is. Met deze stand wordt het gemakkelijk om beelden te kadreren met de Lcd-monitors. Automatische onderwerpselectie selecteert de beste stand voor het onderwerp dat u wilt vastleggen en de stand Fulltime servo-AF (AF-F) houdt onderwerpen scherpgesteld, zonder dat u daarvoor de ontspanknop hoeft in te drukken. Livebeeld herkent bovendien tot wel 35 gezichten tegelijk en zelfs als de mensen in het beeld bewegen, blijft de camera hen volgen en daarop scherpstellen.

Goede foto’s in elke situatie
De CMOS-beeldsensor met 14,2 megapixels, de nieuwe, krachtige EXPEED 2-verwerkingsengine en een groot aantal NIKKOR-objectieven helpen u schitterende foto’s met verrassend veel detail te maken, waar u ook bent en wat u ook doet. Het toestel heeft een lichtgevoeligheidsbereik van ISO 100 tot 3200 met de veelzijdigheid om de instellingen effectief te verhogen tot ISO 12800. Hierdoor wordt de kans op onscherpte bij opnamen van de zeer beweeglijke kinderen of een barbecueavond met het gezin aanzienlijk verminderd.

Filmen in HD TV kwaliteit
Met de makkelijk toegankelijke filmopnameknop kunt u op de D3100 onmiddellijk overschakelen op de videostand en met de D-Movie-functie kunt u prachtige HD-filmclips met geluid opnemen. De grote beeldsensor van de camera en de hoge ISO-gevoeligheid leveren een buitengewone beeldkwaliteit en met de grote verscheidenheid van NIKKOR-objectieven kunnen prachtige filmische effecten worden gecreëerd. U kunt ook eenvoudige bewerkingen van de filmclips uitvoeren op de camera door scènes te verwijderen of specifieke beelden op te slaan als foto’s. U mist niets meer voor het familiealbum. De D3100 is bovendien compatibel met HDMI. U kunt uw camera dus rechtstreeks aansluiten op een HDTV om uw films te bekijken in Full HD vanuit de luie stoel.

Ingebouwde helpfuncties
Voor nieuwkomers op het gebied van digitale spiegelreflexcamera’s biedt de intelligente, verbeterde hulpstand, zoals op de D3000, stapsgewijze instructies voor het aanpassen van de camera-instellingen. Dit betekent dat u niet alleen de foto’s maakt die u wilt maar leert u ook dit tot stand werd gebracht zodat u uw vaardigheden op het gebied van fotografie kunt verbeteren. U kunt zelfs voorbeelden bekijken van hetgeen u van elke instelling kunt verwachten, bijvoorbeeld als u de instellingen voor het diafragma of de sluitertijd aanpast.

Nikon D3100 kenmerken

• CMOS-beeldsensor in DX-formaat met 14,2 megapixels levert levensechte beelden met levendige kleuren, minder ruis en vloeiende toongradaties.

• Nikon’s EXPEED 2-beeldverwerkingssysteem biedt verbeterde filmopnamen, uitstekende prestaties bij hoge gevoeligheid en een maximale beeldkwaliteit.

• Hoge ISO-gevoeligheid (100-3200), uitbreidbaar tot 12.800: met instelling voor automatische ISO en kan via de Hi2-instelling handmatig worden uitgebreid tot ISO 12.800. Doordat u kortere sluitertijden kunt gebruiken, neemt de kans op onscherpte bij opnamen van snelbewegende onderwerpen of bij weinig licht aanzienlijk af.

• Hulpstand: snelle en duidelijke hulp in de camera. Vraagt wat voor foto u wilt nemen en selecteert automatisch de optimale instellingen voor een fantastisch resultaat. Op de monitor verschijnen voorbeeldfoto’s die laten zien wat het effect is als u de aanbevolen instellingen toepast.

• HD-film – full HD-filmclips (1920 x 1080): mooie HD-filmclips (high-definition) van 720p met geluid. De grote beeldsensor en de hoge ISO-gevoeligheid leveren samen een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Met NIKKOR-objectieven kunt u filmische effecten toepassen. U kunt ook eenvoudige bewerkingen van uw filmclips op de camera uitvoeren, zoals scènes wissen of bepaalde beelden als foto opslaan.

• Livebeeld met automatische scènekeuzeknop: hiermee kunt u gemakkelijk de compositie van beelden samenstellen op de LCD-monitor. Met de automatische scènekeuzeknop kunt u de beste stand selecteren voor het onderwerp dat u wilt vastleggen en de stand Fulltime servo-AF (AF-F) houdt onderwerpen scherpgesteld, zonder dat u daarvoor de ontspanknop hoeft in te drukken.

• Op de grote LCD-monitor van 7,5 cm (3 inch) met een hoge resolutie kunt u gemakkelijk belangrijke camera-informatie weergeven en op aangename wijze uw foto’s en films bekijken en bewerken.

• Het haarscherpe 11-punts autofocussysteem biedt een snelle en nauwkeurige autofocusdekking over het hele beeld. Vier AF-veldstanden, waaronder AF met 3D-tracking, zorgen voor scherpe resultaten, zelfs als het onderwerp zich niet in het midden bevindt, snel beweegt of volstrekt onvoorspelbare bewegingen maakt.

• Actieve D-Lighting behoudt automatisch details in hoge lichten en schaduwen voor schitterende beelden met een natuurlijk contrast.

• Picture Controls bieden de mogelijkheid om vóór de opname het uiterlijk en de sfeer van uw foto’s in te stellen. U hebt de keuze uit zes instellingen: Standaard, Levendig, Neutraal, Monochroom, Portret en Landschap.

• Met de uitgebreide ingebouwde bewerkingsfuncties kunt u in de camera foto’s en films bewerken en verbeteren. U hebt de beschikking over functies als Rode-ogencorrectie en Snel retoucheren, evenals een reeks filtereffecten.

Dubbel geïntegreerd stofverwijderingssysteem: het systeem voor beeldsensorreiniging en het Airflow Control-systeem houden de beeldsensor van de camera stofvrij. Dit levert heldere beelden zonder stofvlekken op.

• Lichte camerabody en superieur ergonomisch ontwerp: dankzij de stevige grip is de camera eenvoudig te hanteren. Speciale knoppen voor veelgebruikte functies, zoals livebeeld, D-film en ontspanstanden, zorgen voor een prettige bediening.

Nikon D3100 prijs en verkrijgbaarheid
De nieuwe Nikon D3100 is verkrijgbaar vanaf eind september. De adviesprijs van de body met DX 18-55 VR lens is 649 Euro.

Bron: Nikon


Nikon D3100 met DX 18-55 VR lens prijs vergelijking