CookiesNikon D700

1 juli 2008 07:26 door Hans Wind

Nikon D700De Nikon D700 is een nieuwe FX-formaat (full-frame) digitale spiegelreflexcamera met 12,1 megapixels. Deze camera biedt bijna alle mogelijkheden en dezelfde beeldkwaliteit als de Nikon D3, maar dan in een kleinere en lichtere behuizing.

“De Nikon D3 heeft de wereld van de actiefotografie razendsnel veroverd en veel professionele fotografen ertoe aangezet van merk te wisselen. Wij verwachten dat de D700 deze trend voortzet”, aldus Robert Cristina, Manager Professional Products en NPS bij Nikon Europe.

Hij voegt eraan toe: “De D700 blinkt uit in situaties met weinig licht en een hoog contrast, de omstandigheden waaronder moderne camera’s worden beoordeeld. De camera vormt bovendien een bevestiging van het feit dat Nikon er voortdurend naar streeft tegemoet te komen aan toekomstige behoeften van fotografen.”

Nikon D700 achterkantD3-DNA
De Full Frame Nikon D700 biedt dezelfde uitstekende beeldkwaliteit als de D3 en gebruikt dezelfde kerntechnologie, zoals de zeer gevoelige CMOS-beeldsensor met effectief 12,1 megapixels, een hoge pixeldichtheid en zogenaamde ‘gapless’ microlenzen die garant staan voor heldere, scherpe beelden in een groot ISO-bereik.

De nieuwe camera bevat ook het snelle EXPEED-beeldverwerkingssysteem, 14-bits A/D-conversie en een 16-bits beeldverwerkingsgang voor fijne details en vloeiende gradaties die nodig zijn voor uitstekende kwaliteit grote afdrukken en reproducties.

De D700, een full frame dSLR voor onderweg
De D700 is zeer geschikt voor fotografen die op zoek zijn naar een uitgebalanceerde digitale spiegelreflexcamera voor onderweg, zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van de duurzaamheid of de vocht- en stofbestendigheid.
De D700 is voorzien van een functie voor beeldsensorreiniging dat vibraties met hoge frequenties gebruikt om de ophoping van stof op het oppervlak van de beeldsensor te verminderen. Snelle opnamen van 5 bps zijn mogelijk dankzij de compacte EN-EL3e lithium-ion batterij van 1500 mAh, terwijl opnamen tot 8 bps mogelijk zijn wanneer het optionele MB-D10 battery pack bevestigd wordt, hiermee kan de krachtige EN-EL4a batterij van 2500 mAh worden gebruikt. Dit betekent dat eigenaren van een D3 of D300 dezelfde voedingsaccessoires kunnen gebruiken op de nieuwe D700. Een andere primeur is de praktisch ingebouwde opklappende i-DDL-flitser met de dekking van een 24 mm-objectief, ideaal voor discrete flitsverlichting wanneer een Speedlight-flitser onpraktisch is.

Het juiste beeld
Ondanks het relatief aantrekkelijke prijskaartje doet de D700 geen water bij de wijn als het gaat om de uitgebreide functionaliteit. De D700 combineert een zeer korte ontspanvertraging van slechts 40 ms, de gerenommeerde accuratesse van het 51-punts MultiCAM3500 AF-systeem, DX-uitsnede en livebeeld met AF contrastdetectie, dat wordt weergegeven op dezelfde high-definition 3-inch TFT-monitor die wordt gebruikt voor de D3 en D300. Een van de belangrijkste voordelen van FX-formaat camera’s is de zoeker; de D700 bevat een uitstekend pentaprisma van massief glas met een dekking van 95% en een aanpasbare verlichting van het AF-punt voor een helder, ononderbroken zicht. Een handige nieuwe functie is de mogelijkheid om in de zogenoemde ‘live-view-mode’ de aanduiding van de virtuele horizon weer te geven, zodat u de stand van de camera op armlengte kunt bepalen.

De Nikon D700 als compagnon voor elke NIKKOR
De D700 is ontworpen voor de toekomst, zonder daarbij het verleden te negeren. Aangezien Nikon de 75e verjaardag van het allereerste NIKKOR-objectief viert en er meer dan 40 miljoen NIKKOR’s zijn verkocht, kunnen fotografen er op vertrouwen met Nikon een uitstekend product te hebben. Dankzij intelligente beeldverwerkingstechnologieén voor correctie van donkere randen (vignettering) en chromatische aberratie, kunnen gebruikers de creatieve mogelijkheden van hun huidige NIKKOR-objectieven met F-vatting opnieuw ontdekken. Voor nieuwkomers biedt het zich steeds uitbreidende Nikon Total Imaging System, objectieven, flitsers, software en accessoires. Voor elke fotografische uitdaging, nu en in de toekomst.

HDMI aansluiting
Net als de grote broer D3 is de D700 voorzien van een HDMI uitgang voor aansluiting op een HDTV. Deze uitgang ondersteunt HDMI versie 1.3a. Via HDMI kan de D700 resoluties doorgeven van 480p, 576p, 720p en 1080i. In Liveview mode is de resolutie echter 640 x 480 pixels.

D700 belangrijkste kenmerken
• FX-formaat (schermvullend) CMOS-sensor van 12,1 megapixels met een hoge signaal-ruisverhouding, een breed dynamisch bereik en een ingebouwde zelfreinigende sensor die stofvorming tot een minimum beperkt.
• ISO 200 ”“ 6400: uitbreidbaar tot maximaal ISO 25.600 (equivalent) en minimaal ISO 100 (equivalent).
• Continu-opnamen van 5 bps (8 bps met optioneel MB-D10 battery pack met EN-EL4a lithium-ion batterij of 8 AA-batterijen).
• EXPEED-beeldverwerkingssysteem met 14-bits A/D-conversie en 16-bits beeldverwerking voor fantastische details en toongradaties.
• Geavanceerd systeem voor onderwerpherkenningmaakt gebruik van de lichtmeet- en AF-sensoren van de camera voor nauwkeurige opnamen en scherpe beelden.
• Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem. Afzonderlijk selecteerbaar of instelbaar met een dekking van 9, 21 of 51 punten.
• Beeldinstellingen zorgen voor een gestroomlijnde beeldverwerking in de camera doordat beeldparameters zoals verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging in diverse kleurstanden vooraf kunnen worden aangepast.
• 3-inch VGA-LCD-monitor met 920.000 pixels en brede kijkhoek van 170 graden.
• Livebeeld met autofocus maakt beeldcompositie met behulp van de LCD-monitor mogelijk. Twee standen worden ondersteund: Uit de hand en Statief.
• DX-uitsnede kan automatisch worden ingeschakeld als een DX-formaat objectief wordt bevestigd.
• Snelle respons: ontspanvertraging van circa 40 ms.
• Actieve D-Lighting produceert prachtige beelden met een hoog contrast door automatisch tooncorrectie toe te passen op het moment dat de foto wordt gemaakt.
• HDMI-video-uitgang maakt aansluiting op high-definition videosystemen mogelijk.
• Intuïtieve ergonomie met optimaal geplaatste knoppen voor een snelle en eenvoudige bediening.
• Duurzame body van magnesiumlegering: bescherming tegen waterdruppels en stof.
• Ondersteuning van draadloos LAN en Ethernet via optionele draadloze transmitter WT-4.

Nikon D700 prijs en beschikbaarheid
De D700 wordt geleverd met EN-EL3e batterij, oplader en Nikon Software Suite en is vanaf eind juli 2008 te koop voor een advies prijs van 2.799 euro.

Bron: Nikon


Nikon D700 prijs vergelijking