CookiesNikon my Picturetown Pad App voor iPads en iPhones

20 oktober 2011 10:40 door Hans Wind

Nikon my Picturetown Pad App voor iPads en iPhonesDe Nikon my Picturetown Pad-applicatie voor iPads en iPhones is vanaf vandaag gratis beschikbaar in de App Store van Apple. Met de my Picturetown Pad-app kunnen gebruikers met hun iPads en iPhones volop gebruikmaken van my Picturetown, de onlineservice voor het delen en opslaan van beelden, en ondersteuning van het afspelen van bewegingssnapshots. Bewegingssnapshot is de nieuwe functie waarmee beelden tot leven komen op het nieuwe, camerasysteem van Nikon met uitwisselbare objectieven, de Nikon 1.

my Picturetown Pad ondersteunt ook Boekweergave en een Kaartweergave die gebruikmaakt van informatie die opgenomen is met camera’s die uitgerust zijn met een GPS-functie. Bovendien kunnen gebruikers my Picturetown eenvoudiger gebruiken met hun iPads en iPhones en profiteren van beter delen door de samenwerking met Facebook en Twitter.

Eenvoudig foto’s en films bekijken

De gebruikersinterface die voor weergave op de iPad geoptimaliseerd is, stelt gebruikers in staat om eenvoudig foto’s en films te bekijken die op my Picturetown geüpload zijn. Omdat beelden tijdens het bekijken gecached worden, gaat het weergeven een stuk sneller als ze op een later moment nogmaals bekeken worden. Gebruikers kunnen ook albums creëren en de manier waarop beelden gesorteerd worden, wijzigen met behulp van de eenvoudige aanraakbediening.

Afspelen van bewegingssnapshots

Gegevens die opgenomen zijn met behulp van de unieke bewegingssnapshotfunctie die ingebouwd is in de nieuwe geavanceerde Nikon 1-camera met uitwisselbare objectieven, en die geüpload zijn op my Picturetown, kunnen afgespeeld worden met behulp van de my Picturetown Pad-app.

Boekweergave

Met behulp van de my Picturetown Pad-app op een iPhone kunnen foto’s bekeken worden met een schitterende lay-out die lijkt op de lay-out die in fotoboeken en tijdschriften gebruikt wordt. Onder elke foto wordt de opname-informatie weergegeven en omdat de lay-out willekeurig is, worden foto’s steeds weer anders weergegeven, zodat gebruikers telkens als het beeld wordt ingeschakeld, kunnen genieten van een nieuw perspectief.

Kaartweergave

Foto’s met locatie-informatie die opgenomen is met behulp van de GPS-functie die ingebouwd is in camera’s zoals de Nikon COOLPIX AW100, kunnen weergegeven worden op een kaart. Daarnaast kunnen foto’s met opgenomen kopinformatie met die informatie worden weergegeven, waardoor het nog leuker is om ze op een kaart te zien.

Foto’s delen op Facebook en Twitter

De iPad-bediening kan gebruikt worden voor het verzenden naar je eigen Facebook- of Twitter-account van foto’s of fotolinks naar beelden die geüpload zijn op my Picturetown, maar als de my Picturetown Pad-app draait, kunnen foto’s en fotolinks naar beelden die genomen zijn met de iPad of iPhone, ook direct naar Facebook of Twitter verzonden worden. Deze foto’s die genomen zijn met de iPad of iPhone, worden tegelijkertijd ook geüpload op my Picturetown. En bij het verzenden naar Facebook kunnen de foto’s ook nog eens van opmerkingen voorzien worden.

Gebruikers kunnen hun digitale beelden nu nog meer delen met familie en vrienden met de mogelijkheid om de contactgegevens op de iPad of iPhone te gebruiken om foto’s en films te e-mailen.

Ondersteuning

• Ondersteunde apparaten: iPad, iPhone en iPod touch
• Ondersteunde besturingssystemen: iOS 4.2 of hoger

Nikon my Picturetown Pad App prijs en beschikbaarheid

De Nikon my Picturetown Pad-applicatie voor iPads en iPhones is vanaf vandaag gratis beschikbaar in de App Store van Apple.

Bron: Nikon