CookiesNintendo Wii U

28 november 2012 08:15 door Hans Wind

Nintendo Wii UOp 30 november a.s. wordt in Nederland de Wii U gelanceerd. Deze console van Nintendo levert beelden in full HD kwaliteit en wordt geleverd inclusief de een Wii U GamePad-controller.

De Wii U GamePad heeft een geïntegreerd tweede scherm en kan bij sommige software ook onafhankelijk van de hd tv worden gebruikt. De nieuwe controller is verder voorzien van bewegingsmeters, een ingebouwde camera, een microfoon en een stylus voor nauwkeurige touchscreenbesturing.

De introductie van het systeem wordt ondersteund door een behoorlijk lanceringsaanbod aan spellen. Op de lanceringsdag zijn 23 titels verkrijgbaar, waaronder spellen voor het hele gezin, zoals New Super Mario Bros. U en Nintendo Land en exclusieve spellen van third parties, zoals het zenuwslopende ZombiU van Ubisoft.

New Super Mario Bros. U is een nieuw 2D-platformspel dat spelers verplaatst naar een reusachtige plattegrond vol Mario-levels. Een enkele speler kan de Wii U GamePad gebruiken om het spel te spelen wanneer de tv door anderen wordt gebruikt. Daarnaast biedt de nieuwe controller samenwerkende spelers ook mogelijkheden om elkaar te helpen.

Nintendo Land is het pretpark voor Nintendo-fans, met 12 attracties die stuk voor stuk zijn gebaseerd op een bekende Nintendo-franchise. Elke attractie is een opzichzelfstaand spel met verschillende levels en spelstanden die de nieuwe mogelijkheden van Wii U op gevarieerde manieren demonstreren. Attracties als Mario Chase en Luigi’s Ghost Mansion zorgen voor een nieuwe dynamiek in multiplayerspellen doordat de speler met de GamePad een andere rol speelt dan de spelers met de Wii-afstandsbedieningen.

De Wii U wordt gelanceerd in drie verschillende hardwarepakketten.

Wii U Basic Pack bevat een wit Wii U-systeem met 8 GB intern geheugen* en een witte Wii U GamePad.

Wii U Premium Pack bevat een zwart Wii U-systeem met 32 GB intern geheugen* en een zwarte Wii U GamePad. Spelers kunnen de extra geheugenruimte van het Premium Pack gebruiken om meer downloadbare content op te slaan. Het Premium Pack bevat tevens standaards voor de Wii U GamePad en het systeem, een oplaadstation voor de Wii U GamePad, een sensorbalk en het spel Nintendo Land.

ZombiU Premium Pack limited edition is verkrijgbaar met daarin ZombiU en een zwarte Wii U Pro Controller in plaats van Nintendo Land. Beide Premium Packs bieden ook toegang tot het Nintendo Network Premium beloningsprogramma.

Alle drie pakketten bevatten een HDMI-kabel en voedingen voor het systeem en de Wii U GamePad.

De Wii U introduceert niet alleen nieuwe manieren om te spelen. Als het systeem op internet is aangesloten biedt het ook toegang tot diverse entertainmentfuncties. Bij de lancering is een systeemupdate beschikbaar waarmee Wii U-bezitters toegang krijgen tot toepassingen als Miiverse, Nintendo eShop, Wii U Chat en een geavanceerde internetbrowser.

Miiverse is een geheel nieuw communicatiesysteem voor het online delen van ervaringen, praten over spellen en uitwisselen van tips met spelers van over de hele wereld.

Nintendo eShop is de digitale winkel van Wii U met een schat aan content, waaronder exclusieve spellen, demo’s, trailers en digitale versies van sommige spellen die ook verkrijgbaar zijn in de ‘gewone’ winkels.

Wii U Chat gebruikt de ingebouwde functies van de Wii U GamePad om met vrienden te videochatten op tv, terwijl je met de Internet Browser vanuit je luie stoel heel gemakkelijk kunt internetten. Daarbij gebruik je het touchscreen van de GamePad om te browsen, maar je kunt de internetpagina’s ook op het grote scherm van je tv laten verschijnen, bijvoorbeeld om iets met het hele gezin te delen. Ouders kunnen de ouderlijk toezicht-functie van Wii U gebruiken om nauwkeurig te bepalen tot welke online- en offline-content hun kinderen via de Wii U toegang hebben.

Na het uitvoeren van de Wii U-systeemupdate, kunnen spelers die al een Wii bezitten een gegevensoverdracht uitvoeren, waarmee ze onder andere hun WiiWare- en Virtual Console-spellen van de Wii naar het nieuwe Wii U-systeem kunnen verplaatsen. Handig voor Wii-bezitters is ook dat bijna alle Wii-accessoires compatibel zijn met het Wii U-systeem. Dat geen enkele van de hardwarepakketten een Wii-afstandsbediening bevat, is om ervoor te zorgen dat Wii-bezitters geen accessoires hoeven aan te schaffen die ze al bezitten.

Voor spelers die nog geen Wii-systeem bezitten levert Nintendo een Wii Remote Plus Additional Set met daarin een Wii-afstandsbediening Plus, Nunchuk en sensorbalk.

Nintendo Wii U prijs en beschikbaarheid

De Wii U is beschikbaar vanaf 30 november. De prijzen vindt u onderaan dit artikel.

Bron: Nintendo