CookiesNOB vanaf 1 januari verder als Technicolor

17 december 2007 16:05 door Hans Wind

NOB vanaf 1 januari verder als TechnicolorPer 1 januari 2008 wijzigt NOB zijn naam in Technicolor. Een half jaar geleden voegde het bedrijf bij wijze van tussenstap al ‘a unit of Technicolor Network Services’ toe aan zijn naam. Inmiddels zijn de relaties en eigen medewerkers hier aan gewend en is het een logische stap naar de nieuwe naam.

Op 30 september 2006 hadden NOB Holding en Thomson al definitief overeenstemming bereikt over de overdracht van NOB Cross media facilities (NOB Cmf) aan Technicolor.

Voor Technicolor – Nederland geldt uiteraard dat de klanten kunnen blijven rekenen op de full service, innovatieve dienstverlening voor het maken, beheren, opslaan, uitzenden en distribueren van content, voor radio, televisie, internet en mobiel. Faciliteiten als de Media Gateway, de Master Control Room, Studio Westergas, Studio Dudok, zijn nu onderdeel van Technicolor. De inbedding in de wereldwijde Technicolor groep voegt daar een internationale dimensie aan toe, bijvoorbeeld als processen voor klanten een internationale aanpak of netwerk vereisen.

Algemeen directeur Karin Valk: “Wij zijn trots op onze nieuwe naam. Technicolor is een gerenommeerd multimedia bedrijf met een rijke historie aan innovatie die ruim 90 jaar omspant. Wij kunnen goed gebruik maken van de schat aan kennis en ervaring in de wereldwijde Technicolor groep en binnen moederbedrijf Thomson. Als Technicolor – Nederland blijven wij een Nederlands bedrijf dat onze klanten ter plaatse blijft bedienen. Dat is wat we bedoelen met local presence, global networking.”

Per 1 januari zal de NOB website niet langer in de lucht zijn. Vanaf die datum kunt u voor die diensten terecht op de website van Technicolor (www.technicolor.com).

Over Technicolor ”“ Nederland
Technicolor in Nederland verzorgt full service dienstverlening aan zowel publieke als commerciéle omroepen voor het maken, beheren, opslaan, uitzenden en distribueren van content. Of het nu gaat om content voor radio, televisie, internet of mobiel. Het bedrijf levert tevens innovatieve diensten voor zijn opdrachtgevers, naast de omroepen bijvoorbeeld voor telecomoperators, internet service providers, producenten en kabelaars. Met kernfaciliteiten als de Media Gateway, Master Control Room, Studio Westergas, Studio Dudok en De Digitale Voorziening levert Technicolor professionele diensten op een breed vlak. De inbedding in de Technicolor groep voegt daar een internationale dimensie aan toe. Het bedrijf kan daarmee ook klanten van dienst zijn die voor hun processen een internationale aanpak of netwerk vereisen.
Technicolor is onderdeel is van de services divisie van Thomson SA (Euronext Paris: 18453; NYSE: TMS).