CookiesNokia E7 smartphone met HD video

7 februari 2011 12:44 door Hans Wind

Nokia E7 smartphone met HD videoDe Nokia E7 smartphone zal vanaf eind maart in de Nederlandse winkels verkrijgbaar zijn. Deze zakelijke smartphone heeft een 4-inch ClearBlack-touchscreen en volledig Qwerty-toetsenbord, en is voorzien van diverse zakelijke applicaties uit de Ovi Store.

De Nokia E7 is volgens de fabrikant zowel zakelijk als privé de ideale assistent. De smartphone ondersteunt zakelijke applicaties van onder andere Microsoft en IBM evenals entertainment en multimediadiensten. Deze combinatie maakt van de Nokia E7 een geschikte partner, zowel tijdens werktijd als daarbuiten.

Voor zakelijke gebruikers biedt de E7 directe, veilige en realtime toegang tot de Microsoft Exchange-server met Mail for Exchange voor een verbinding met de zakelijke inbox, agenda, contacten en taken, en met de bedrijfbestanden. Bedrijven kunnen aanmerkelijk besparen op hun mobiele messaging-infrastructuur door van middleware over te stappen op directe toegang. Dat voorkomt onnodig beheer en onnodige licentie- en beheerkosten. Office Communicator Mobile, ontwikkeld door Microsoft voor Nokia-smarthones, maakt het mogelijk om op de Nokia E7 gebruik te maken van presence- en zakelijke instant messaging-functionaliteit.

Dit nieuwe toestel biedt auto- en wandelnavigatie in tachtig landen. Daarnaast is er een nieuwe versie van Ovi Kaarten. Deze biedt informatie over metro’s, trams en treinen, maar ook realtime verkeersinformatie, veiligheidswaarschuwingen, informatie over parkeergelegenheden en tankstations, en snelheidslimietwaarschuwingen. Bovendien zijn er verbeterde mogelijkheden voor het zoeken en delen van locaties toegevoegd. Deze versie van Ovi Kaarten is per direct beschikbaar in de Ovi Store, via Ovi Suite of de supportpagina’s op www.nokia.nl.

“Mensen zijn continu op zoek naar oplossingen die zowel zakelijk als privé uitkomst bieden en het leven vergemakkelijken. Zakelijk gezien, wordt dit ook wel de ‘consumerization’ van IT genoemd. Met de Nokia E7 kunnen mensen hun eigen smartphone meenemen naar het werk en veilig verbinding maken met de bedrijfsservers”, zegt Jukka Tiitu, Managing Director van Nokia Benelux. “Aan de andere kant: of je nu een vrij beroep hebt, ondernemer of student bent, of een wereldreis wilt maken, meer dan de Nokia E7-smartphone heb je niet nodig. Het toestel biedt ’s werelds beste mobiele navigatie- en kaartenapplicatie, duizenden apps, miljoenen muzieknummers en uitgebreide messaging-mogelijkheden.”

Nokia E7 kenmerken

• eenvoudige toegang tot maximaal tien e-mailadressen via hetzelfde scherm;

• creëer, verander en deel Office-documenten en bekijk PDF-bestanden met Adobe Reader;

• snelle en veilige intranettoegang met ingebouwde VPN;

• hoge-resolutie foto’s en HD-video’s maak je met de 8-megapixel camera en dubbele LED-flits;

• HDMI-connectiviteit om bestanden, video’s en beelden op een HD TV of groot scherm weer te geven;

• 16 gigabytes ingebouwd flashgeheugen;

• USB-On-The-Go voor het delen van bestanden door een USB-stick aan de smartphone te koppelen;

• duizenden gratis en betaalde applicaties in allerlei categorieën in de Ovi Store, inclusief de game Angry Birds, LinkedIn (binnenkort beschikbaar), Salesforce, Shazam en Joikuspot.

Nokia E7 prijs en beschikbaarheid

De Nokia E7 zal op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn in twee kleuren: dark grey en silver white. De adviesprijs bedraagt 599 euro (incl. btw, exclusief subsidies).

Bron: Nokia


Nokia E7 prijs vergelijking