CookiesNokia Lumia 1520 vanaf eind januari in Nederland

13 december 2013 06:59 door Hans Wind

Nokia Lumia 1520 vanaf eind januari in NederlandDe Nokia Lumia 1520 zal vanaf eind januari 2014 in Nederland beschikbaar zijn. De nieuwe Nokia Lumia 1520 biedt de nieuwste fotografie- en beeldfuncties van Nokia en is volgens de fabrikant de eerste Windows Phone-smartphone met quad-core-processor. Daarnaast is het de eerste Nokia-smartphone met een 6-inchscherm met 1080p full HD-scherm. Het grote scherm biedt de mogelijkheid om een derde rij tiles toe te voegen om apps sneller bij de hand te hebben.

De Nokia Lumia 1520 biedt onder meer een 20 megapixel PureView-camera met optische beeldstabilisatie (OIS) die scherpe beelden kan maken, zelfs onder slechte lichtomstandigheden. De Nokia Lumia 1520 bouwt voort op de oversampling- en zooming-technologie van de Lumia 1020 en optimaliseert deze techniek voor het 6 inch scherm.

Met de zogenaamde ‘dual capture’-functie wordt er tegelijkertijd een lageresolutie- en hogeresolutiefoto gemaakt. Zo kan een schitterende 20-megapixelfoto in een lage resolutie makkelijk op sociale netwerken gedeeld worden, en de hogeresolutiefoto wordt automatisch opgeslagen om later te kunnen bewerken door bijvoorbeeld achteraf in te zoomen.

Video’s komen tot leven met Nokia Rich Recording. De camera legt beelden vast in full HD en met een helder geluid. De Nokia Lumia 1520 beschikt namelijk over vier ingebouwde microfoons voor een hoogwaardige audio-opname.

Deze smartphone lijkt ook geschikt voor gamers. De QualComm Snapdragon 800-processor en het grote full HD scherm van de Lumia 1520 zorgen voor uren spelplezier met Xbox-games.

Nokia Storyteller

Nokia Storyteller combineert voor het eerst PureView-beelden met HERE Maps. De applicatie integreert automatisch foto’s met HERE-locatie-informatie in een chronologische ‘fotoreis’ op een kaart. Zo weet iedereen waar een foto gemaakt is. Door vervolgens bij een foto uit te zoomen, verschijnt er extra informatie op de kaart, zoals locatiegegevens, reviews van bijvoorbeeld het restaurant waar de foto is genomen, en routebeschrijvingen. De beelden op de kaart komen tot leven door het automatisch afspelen van video, geanimeerde afbeeldingen en time-lapse foto’s.

Met een derde rij Windows Phone live tiles op de Nokia Lumia 1520 is er meer belangrijke informatie te zien op het startscherm. Een update van het Nokia Glance-scherm zorgt voor stand-byschermnotificaties van bijvoorbeeld gemiste oproepen, WhatsApp-berichten en nieuwe e-mails.

Microsoft Office

Met het ingebouwde Microsoft Office zijn documenten eenvoudig te bewerken en te delen. Word-, Excel- en PowerPoint-documenten onderweg bekijken en bewerken, en daarbij het originele formaat behouden, kan nog beter dankzij het 6-inchscherm en de QualComm Snapdragon 800-processor. Met de nieuwe Nokia Beamer-app kan je zelfs makkelijk content delen van de Lumia 1520 naar elk compatibel scherm met mensen in dezelfde ruimte of zelfs op een andere locatie door hen een link te sturen via social media, e-mail of sms.

De Nokia Lumia 1520 heeft een intern geheugen van 32 GB dat uit te breiden is met 64 GB via een microSD-kaart. Daarnaast kunnen bestanden ook bewaard worden in de gratis SkyDrive-cloud-opslag van 7 GB.

Nokia Lumia 1520 prijs en beschikbaarheid

De Nokia Lumia 1520 is in Nederland te verkrijgen in rood en zwart voor een adviesprijs van 679 euro incl. btw (excl. subsidies).

Bron: Nokia