CookiesNokia Lumia 920 en Lumia 820 smartphones met Windows Phone 8

6 september 2012 14:13 door Hans Wind

Nokia Lumia 920 en Lumia 820 smartphones met Windows Phone 8De Nokia Lumia 920 en Nokia Lumia 820 zijn de eerste Nokia-smartphones met het Windows Phone 8-besturingssysteem. De Lumia 920 is het topmodel met de PureView-camera. De camera is voorzien van de Floating Lens-technologie die ervoor zorgt dat de hij vijf keer meer lichtopbrengst heeft dan andere smartphones. Hierdoor is het volgens de fabrikant mogelijk om binnen en zelfs ’s nachts scherpe foto’s en video’s te maken zonder te flitsen.

“Wij zien fotografie als een van de belangrijkste onderdelen waarop smartphonefabrikanten zich kunnen onderscheiden”, zegt Crawford Del Prete, Executive Vice-President WW Products en Chief Research Officer van IDC. “Fotograferen met weinig licht is altijd een zwak punt geweest bij smartphones. Nokia heeft hier met PureView nu een antwoord op gevonden. Door het inzetten van zijn uitgebreide expertise op het gebied van fotografie weet Nokia een bijna professionele ervaring toe te voegen.”

De Nokia Lumia 920 is voorzien van de Nokia City Lens, de meest recente aanvulling op de Nokia-lokatiediensten. Door de camera te richten op een straat, voegt City Lens daaraan een laag toe met informatie over restaurants, winkels, hotels en meer. Dit is de meest intuïtieve manier om omgevingen te ontdekken.
Nokia City Lens is het begin van een nieuwe ‘augmented reality’-ervaring en een verrijking van Nokia Maps. Zo is het mogelijk tussen kaarten en ‘augmented reality’ te schakelen en zo de richting te bepalen en de omgeving te verkennen. Samen met de verbeteringen aan Nokia Drive en Nokia OV bieden de Nokia-lokatiediensten de meest uitgebreide en geïntegreerde smartphonenavigatie-ervaring.

Nokia levert de Lumia 920 verder met de krachtigste accu tot nu toe (2000 mAh) en voor het eerst met een ingebouwde draadloze oplader, waardoor de smartphone supermakkelijk opgeladen wordt.

Nokia Lumia 820

De Nokia Lumia 820 is een stijlvolle middenklasse smartphone met een compacte behuizing. Hoewel de Nokia Lumia 820 dezelfde ‘look & feel’ heeft als de duurdere unibody Lumia-smartphones, heeft hij ook een verwisselbare behuizing. Dit maakt het niet alleen mogelijk om voor een eigen kleur te kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld draadloos opladen. Onder de behuizing is ruimte voor een microSD-geheugenkaart.

Windows Phone 8

Windows Phone 8 (WP8) biedt een persoonlijke smartphone-ervaring. Het toestel beschikt over een beginscherm dat de gebruiker nog makkelijker kan afstemmen op persoonlijke voorkeuren. Daarnaast bieden de WP8-smartphones bewegende ‘Live Tiles’ op het startscherm voor realtime updates van de belangrijkste zaken. Het is mogelijk om tussen Windows Phone 8-smartphones, Windows 8-pc’s, tablets en de Xbox te synchroniseren. Dit houdt in dat de gebruiker overal toegang heeft tot zijn of haar bestanden, foto’s, muziek en video’s met het apparaat naar keuze. Met Internet Explorer 10 is het mogelijk sneller en veiliger te surfen op internet en ook zijn de Microsoft Office-apps ingebouwd.

Draadloos opladen

Nokia introduceert eveneens een aantal draadloze oplaadaccessoires en partnerschappen. Met de ‘Fatboy Recharge Pillow’ is het gewoon leuk om de Lumia eenvoudig op te laden. Daarnaast lanceert JBL de JBL PowerUP Wireless Charging Speaker for Nokia, een draadloos oplaadstation met fantastisch geluid in retrostijl. Verder is er een samenwerking met Virgin Atlantic om draadloze oplaadstations te plaatsen in de London Heathrow- en JFK Clubhouse-lounges, en oplaadfaciliteiten te plaatsen in een aantal The Coffee Bean & Tea Leaf-cafés. Dit zijn de eerste van veel samenwerkingsovereenkomsten waarmee Nokia het draadloos opladen buiten de huis- en kantooromgeving brengt.

Nokia Lumia 920 specificaties

• Scherm: 4,5-inch Nokia PureMotion HD+ WXGA IPS lcd-scherm / Super Sensitive-aanraakscherm / Nokia ClearBlack met groot helderheidsbereik en beter lezen in fel licht
• Accu: 2.000 mAh met geïntegreerd Qi draadloos opladen
• Processor: 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4
• Camera: 8,7 megapixel Nokia PureView met gavanceerde optische beeldstabilisator en Carl Zeiss-lens / 1080p Full HD-video-opname met 30fps
• Camera-voorkant: 1,2 megapixel met 720p HD-video
• Geheugen: 1 GB RAM / 32 GB geheugen met 7 GB gratis SkyDrive-opslag

Nokia Lumia 820 specificaties
• Scherm: 4,3-inch ClearBlack OLED WVGA 800×480 / Super Sensitive-aanraakscherm / Nokia ClearBlack met groot helderheidsbereik en beter lezen in fel licht
• Accu: 1.650 mAh met ondersteuning voor Qi draadloos opladen
• Processor: 1,5GHz Dual Core Snapdragon S4
• Camera: 8 megapixel autofocuscamera met Carl Zeiss-lens / Dual led-flits / 1080p Full HD-video-opname met 30fps
• Camera voorkant: VGA
• Geheugen: 1 GB RAM / 8 GB geheugen met ondersteuning voor microSD-geheugenkaart end 7 GB gratis SkyDrive-opslag

Nokia Lumia 920 en Lumia 820 prijs en beschikbaarheid
De Nokia Lumia 920 is verkrijgbaar in geel, rood, grijs, wit en zwart. De Nokia Lumia 820 is verkrijgbaar in rood, geel, grijs, blauw, paars, wit en zwart. Vanaf januari 2013 zijn deze smartphones 820 beschikbaar in Nederland. De adviesprijs voor de 820 is 499 euro en voor de 920 is dat 599 euro.

Bron: Nokia