CookiesNokia Lumia 925 eind augustus in Nederland

15 juli 2013 14:03 door Hans Wind

Nokia Lumia 925 eind augustus in NederlandDe Nokia Lumia 925 smartphone is vanaf eind augustus 2013 beschikbaar in Nederland in de kleuren wit, grijs en zwart.

Deze smartphone van Nokia heeft een metalen behuizing. In de polycarbonaat achterzijde is de 8,7 Megapixel-camera met Carl Zeiss-lens geplaatst, die beschikt over de laatste PureView-camera-techniek, zoals optische beeldstabilisatie. Volgens de fabrikant zijn daardoor heldere en scherpe foto’s en video’s, ook bij bijzonder slecht licht, mogelijk.

Smart Camera App in de Nokia 925

De introductie van de Nokia Lumia 925 gaat gepaard met de komst van Smart Camera, een applicatie die ook beschikbaar zal worden gesteld voor alle andere Lumia Windows Phone 8-toestellen. Met Nokia Smart Camera nemen gebruikers eenvoudig tien foto’s achter elkaar en bewerken die vervolgens met opties als Best Shot, Action Shot en Motion Focus om zo de beste foto te creëren.

Er worden een aantal Nokia-diensten meegeleverd zoals de HERE-mogelijkheden: gratis en offline te gebruiken wereldwijde navigatie met HERE Drive+, en geïntegreerde locatiediensten, zoals HERE Maps met augmented reality en HERE Transit voor openbaar-vervoersinformatie in meer dan vijfhonderd steden wereldwijd. Ook is de Lumia 925 voorzien van Nokia Music met MixRadio voor het onbeperkt streamen van gratis muziek.

De Nokia Lumia 925 is de eerste Lumia waarbij in de behuizing metaal gebruikt wordt. Op de polycarbonaat achterzijde klikken gebruikers makkelijk een draadloze oplaadcover. Zo hebben zij nog meer plezier van hun smartphone in combinatie met een groot aantal draadloze Nokia-oplaadaccessoires en het draadloze ecosysteem. De oplaadcovers zullen los verkrijgbaar zijn in wit, zwart, geel en rood.

De Nokia 925 draait op het Windows Phone 8 besturingssysteem en heeft een 4,5 inch AMOLED scherm met een resolutie van 1.280×768 pixels. Als processor is een 1.5 Ghz dual-core snapdragon gemonteerd en de smartphone weegt 139 gram met afmetingen van 129 x 70,6 x 8,5 mm. De Lumia 925 kan video opnemen in 1080p HD video resolutie(30fps).

Nokia Lumia 925 prijs en beschikbaarheid

De Nokia Lumia 925 heeft een verwachte consumentenprijs van 549 euro inclusief btw, exclusief subsidies en zal geleverd worden vanaf eind augustus 2013. Het toestel wordt in Nederland geleverd met een 16 GB geheugen.

Bron: Nokia